Reykjavik Maraton 10, 21 eller 42 km

Reykjavik Marathon med Globalrunners Reykjavik Marathon med Globalrunners10 Reykjavik Marathon med Globalrunners11 Löparresa till Island med Globalrunners Löparresa till Island med Globalrunners Löparresa till Island med Globalrunners Löparresa till Island med Globalrunners Löparresa till Island med Globalrunners Löparresa till Island med Globalrunners Löparresa till Island med Globalrunners Globalrunners reseledare är IBI certifierad Inspire by Iceland specialist Löparresa till Island med Globalrunners Löparresa till Island med Globalrunners Löparresa till Island med Globalrunners Löparresa till Island med Globalrunners Löparresa till Island med Globalrunners Löparresa till Island med Globalrunners Löparresa till Island med Globalrunners Löparresa till Island med Globalrunners tingvalla Löparresa till Island med Globalrunners Löparresa till Island med Globalrunners

Surfa gärna runt och låt dig inspireras på en dator också och inte bara i mobilen - då får du en ännu bättre bild av resan.

Löparresa till Island

Följ med på en innehållsrik löparresa till äventyrens ö. Vi garanterar annorlunda upplevelser i storslagen, dramatisk natur. Golfströmmen ger perfekta löpartemperaturer i augusti, i snitt 14,5. I Reykjavik Maraton kan du springa 10, 21 eller 42 km. Loppet går samma dag som den årliga kulturfestivalen i stan, som vi deltar i efter målgång på kvällen.

Det är tredje året vi ordnar löparresor till Island som enda certifierade arrangör i Sverige Inspire Iceland Specialist och den enda officiella svenska partnern till Reykjavik Maraton. 

En dag rider vi islandshäst - på ön finns 80 000 stycken. De är snälla, starka och uthålliga och du får testa deras egen gångart tölt över lavafälten. Inga ridkunskaper krävs.

Få har besökt Heimön, men vi åker dit och stannar över natten. Vi  bestiger vulkanen Eldfell som fortfarande är varm och spanar efter lunnefåglar - det bor fler lunnefåglar här än någon annanstans.

Golden Circle ingår förstås. Du får se gejsrar spruta rakt upp ur marken och fascineras av Tingvalla - inspelningsplats för Game of Thrones där världens första demokratiska parlament hade sitt första möte och där Amerika och Europa glider isäg några centimeter varje år. 

De som vill bokar Valsafari. De gäster som valde detta tillägg förra sommaren såg väldigt många valar av olika slag!

Vulkanen Eldfell hade utbrott på Hemön 1973. Drygt 40 år senare får ni på plats se och höra hur ön har utvecklats. Vid kraterkanten är det fortfarande märkligt varmt på marken. Familjen som äger pensionatet som vi bor på, kan berätta om natten när allt förändrades.

Har du en spännande löparresa att se fram emot kommer träningen att gå så mycket lättare. På Island kan du springa 10 km, en halvmara eller mara. 2017 var 15000 anmälda, ungefär lika många kvinnor som män. Islands president sprang in på 1,43 på halvmaran! 

Träningstips

Island från hästryggen

Islandshästar är starka, orädda och uthålliga. Deras extra gångart, tölt, är ett snabbt och bekvämt sätt att ta sig fram över vidderna på. Ett annorlunda och fantastiskt roligt sätt att uppleva Islands natur riktigt nära är från hästryggen. Ridkunskaper behövs inte, men vi utgår från att du är i god fysisk form och har hygglig balans.