Löparresa till Island

Följ med på en innehållsrik resa till äventyrens ö. Vi garanterar annorlunda upplevelser i storslagen, dramatisk natur. Det är nära, enkelt och exotiskt. Golfströmmen ger perfekta löpartemperaturer i augusti, i snitt 14,5. 

En dag får du rida islandshäst - på ön finns 80 000 stycken. De är snälla, starka och uthålliga och du får testa deras egen gångart tölt över lavafälten. Inga ridkunskaper krävs.

Få har besökt Heimön, men vi åker dit och stannar över natten på ett pensionat som ägs av isländska löpare. De var med under vulkanutbrottet för många år sedan och har mycket att berätta. På Heimön bestiger vi vulkanen Eldfell och spanar efter lunnefåglar - det bor fler lunnefåglar här än någon annanstans.

Du får se gejsrar spruta rakt upp ur marken och fascineras av Tingvalla - inspelningsplats för Game of Thrones där världens första demokratiska parlament hade sitt första möte och där Amerika och Europa glider isäg några centimeter varje år.

Surfa gärna runt och låt dig inspireras på en dator också och inte bara i mobilen - då får du en ännu bättre bild av resan.

Vulkanen Eldfell hade utbrott på Hemön 1973. Drygt 40 år senare får ni på plats se och höra hur ön har utvecklats. Vid kraterkanten är det fortfarande märkligt varmt på marken. Familjen som äger pensionatet som vi bor på, kan berätta om natten när allt förändrades.

Har du en spännande löparresa att se fram emot kommer träningen att gå så mycket lättare. På Island kan du springa 10 km, en halvmara eller mara. 2016 var 15000 anmälda, ungefär lika många kvinnor som män. Islands president sprang in på 1,43 på halvmaran! 

Träningstips

Rid islandshäst över lavafält

Islandshästar är starka, orädda och uthålliga. Deras extra gångart, tölt, är ett snabbt och bekvämt sätt att ta sig fram över vidderna på. Ett annorlunda och fantastiskt roligt sätt att uppleva Islands natur riktigt nära är från hästryggen. Ridkunskaper behövs inte, men vi utgår från att du är i god fysisk form och har hygglig balans.