webbhvd

En riktig njutarresa till Italien

I november åker Globalrunners med en grupp löpare och vandrare till Italiens gastronomiska region numero uno: Piemonte. Hit till landets nordvästra del har besökare vallfärdat i många decennier för den goda matens och de goda vinernas skull.

På resan njuter vi det piomontesiska köket och de som vill kan gå en matlagningskurs sista dagen. Vi cyklar en hel dag mellan byar och under turen provar vi vin och besöker ett av världens fem korkskruvsmuseum. 

Tema för loppet i ett av UNESCO världsarvsklassat landskap är Barbaresco och Vit tryffel. Våra gäster får följa med på tryffeljakt och har gratis entré till tryffelmässan. Vi gissar att de flesta även kommer att smaka på den exklusiva svampen. Efter att vi har sprungit en halvmara eller mara alternativt deltagit i en 'gastronomic walk' på 10 kilometer bjuds vi på en femrätters lunch av högsta klass. 

Vår bas är den lilla staden Alba och det familjeägda fyrstjärniga hotellet som vi omsorgsfullt har valtt är certifierat av bland annat Michelinguiden. De som gillar att rida har möjlighet att göra det hos våra vänner i en intilliggande by sista dagen (istället för matlagningskurs eller andra egna aktiviteter). 

På resan följer två reseledare från Globalrunners. Det är inte nödvändigt, men vi kan inte låta bli.

Det finns ett fåtal platser kvar. Välkommen med din anmälan senast den 25 augusti! (Eller först till kvarn). 

På informationsmötet den 17 september bjuder vår samarbetspartner Di Luca på föreläsning om italiensk kultur, piemontesisk lunch, vinprovning och även olivoljeprovning. Globalrunners står för löpturen vid Hammarby Sjö och information inför resan.

Resan går 3-7 november under höstlovet. Om du jobbar behöver du ta tre semesterdagar.

Senaste inläggen