webbhvd

Frågor och svar om våra träningsresor

Det är många cykelglada skandinaver som är intresserade av våra träningsresor till Italien och vi får ofta frågor om allt från vägkvalitet till druvsorter. I ett tidigare blogginlägg (Flexibla träningsresor) lade vi ut några frågor och svar och här kommer fler som vi har fått in, som även du kanske är intresserad av:

Vägkvalitet
Hur är vägarna? Jag har kompisar som säger att Toscana (för det är väl Toscana?) är fantastiskt vackert på alla sätt men att vägarna, dvs asfalten, mängden grus på vägen, gropar etc inte är så bra. Hur såg det ut ni när testkörde vägarna där?

Svar: Vägarna går på landsbygden. De är små med pyttlitet bilar. Grus har vi inte sett något av. Det finns gropar, köldskador, som man får se upp med vid utförslöpor, men guiderna markerar tydligt var de är i så fall. Det finns vägbulor - sleeping policemen - här och där för att bilisterna (var de nu håller hus) ska sakta ner. När det kommer en vägbula blir det ett litet gupp för oss cyklister. Guiderna markerar tydligt när de dyker upp så att du är beredd. De lättare grupperna kör plattare rundor, de tuffare grupperna kör med betydligt fler höjdmetrar och backar, både utför och nerför. 

Turen går till regionen Emilia Romagna

Svar: Nej, resan går inte till Toscana utan till den härliga men mindre kända regionen Emilia Romagna! Den ligger precis norr om Toscana och ut mot östkusten. Toscana ligger söderom, ut mot västkusten. 

Deltagare i träningsgrupperna
Funderar också på nationalitet på deltagarna. Är det folk från hela världen eller mest svenskar?

Svar: Deltagarna kommer från fler länder än Sverige, kanske inte från hela världen men från olika länder i Europa i alla fall. Eftersom Globalrunners resenärer delar upp sig i olika träningsgrupper lär det vara cyklister av andra nationaliteter också i din grupp - vilket är väldigt kul och givande!

Guiderna
Leds grupperna av engelsktalande guide?

Svar: Ja, de är fd elitcyklister med stor vana att leda grupper. De är italienare från trakten och de talar bra engelska.

Läs mer om träningsresorna för dig som gillar att cykla här och boka in din egen träningsvecka!
 

Senaste inläggen