webbhvd

Jizerská - ny längdskidresa till Tjeckien

Nästa vinter ordnar vi en ny spännande längdskidresa till Jizerská i norra Tjeckien. Under tre dagar erbjuds sju olika lopp. Huvudloppet är 50 km klassisk stil på söndagen. Det arrangeras för 53:e gången på den kände Vasaloppsåkaren Stanislav Rezacs bakgård och ingår i såväl Worldloppet som Visma Ski Classics.

Dagarna när du inte ställer upp i ett av loppen (om du gör det), finns fina möjligheter till skidträning på längden och utför, besök på Skodamuseet där Ferdinand Porsche växte upp, Glasfabriken där det världsberömda böhmiska glaset fortfarande tillverkas eller Babylons spa. Vi har nyligen varit på plats och valt ut det allra bästa för våra gäster, inklusive hotell och firarrestaurant.

Ni som har följt med till Italien och Schweiz - det här blir något helt annat! Som alltid erbjuder Sveriges mest hållbara researrangör av aktiva resor tåg eller flyg och i det här fallet kostar tåget inte mer än flyget plus att övernattning i Hamburg ingår i bägge riktningarna. SJ berättade igår att de söker anpassa sina tåg efter internationella anslutningar vidare ut i Europa (äntligen). Om Transportstyrelsen godkänner SJ:s ansökan med tidtabellsändringar, kommer tågresan på vår Jizerskaresa gå snabbare, ta ett dygn för de som utgår från Stockholm och inte kräva någon övernattning i Hamburg.

Oavsett vilket ressätt du väljer, tåg eller flyg, varmt välkommen med till Kateřina Smutnás, Stanislav Rezacs, Milan Kunderas, Milos Formans och Franz Kafkas hemland - och många andras!

Senaste inläggen