webbhvd

Ljubljana Marathon 10, 21 eller 42 km

Välkommen med till gröna, vänliga Slovenien! På höstlovet går Ljubljana Maraton 10, 21 eller 42 km längs en tämligen flack bana, världens nionde snabbaste. Bad i Tivoliparken, pastaparty, snygg tröja och medalj ingår. Vi bor fint och centralt i den pittoreska och synnerligen kreativa huvudstaden, 150 meter från starten. Till Slovenien ingår tåg eller flyg - du väljer.

På fredagen tar vi tåget till världens längsta grotta som är öppen för allmänheten, den är 24 km! Resan tar en timme till Postojna i södra delen av landet. I 90 minuter under jord får du se stalagtiter och stalagmiter i "sal efter sal" där du både åker tåg långt ner under jorden och går till fots. Det är som om alla Europas mäktigaste katedraler ställts på rad och du får uppleva allihop efter varandra. Peterskyrkan, Notre-Dame, Westminister Abbey, domen i Valetta, katedralen i Milano... i Postojna finns alla! Du har kanske liksom vi på Globalrunners sett många grottor i världen, men vi vågar lova att du kommer att tappa hakan här. Vi kan inte låta dig missa detta!

Du som har besökt London, Paris, Rom... Ljubljana är något helt annat! Litet och personligt samtidigt som stan har allt man kan önska av en huvudstad, inte minst vad gäller kultur, arkitektur, gastronomi och natur. Gamla stan är avstängd för biltrafik och borgmästaren bjuder på eltaxi - bara att ringa! Maten är överraskande god och i Slovenien finns faktiskt en hel del goda, inhemska viner. Det mest frapperande är nog ändå den positiva och handlingskraftiga framåtanda som råder i landet. Alla pratar engelska ungefär som i Sverige så det är lätt att kommunicera med de öppna slovenerna. Vi är övertygade om att du kommer att gilla och falla för denna oupptäckta pärla mitt i Europa!

Gå in på hemsidan, inspireras och säkra din plats här

Senaste inläggen