webbhvd

Kulturutbyte mellan löpare

En USP är något som karakteriserar företaget. Det står för Unique Selling Point. Globalrunners har flera USP:ar och vi tänkte presentera några av dessa. Vi börjar med USP:en om Kulturutbyte.

Oss veterligen ordnar ingen annan arrangör av löparresor träffar och joggingturer på plats med lokala löparklubbar. På vår resa till Verona i november springer vi en förmiddag med en löparklubb i stan. Det är ett prima tillfälle att  värma upp litet inför loppet, få lokala tips, träffa andra löpare och samtidigt se Gamla Stan i Verona på ett avslappnat sätt. Efteråt minglar vi i klubbens lokaler där det brukar bjudas på litet tilltugg. 

I Tjeckien springer vi ett lopp i Olomouc, men under dagarna i Prag kör vi en morgonjogg på delar av Prag Maraton banan längs Moldau (floden) och över Karlsbron innan turisterna intar området. Även här bjuder Run Czech efteråt på mingel och snacks i sin Running Mall och Globalrunners deltagare får träffa tjeckiska löpare med gemensamma intressen. 

Våra gäster får lära känna platser som de inte hade hittat på egen hand. De får de träffa löpare från andra kulturer och höra hur livet är för dem som bor där. Vad tycker löpare i Verona är viktigt i livet? Hur är det att leva i Tjeckien idag, vad har de för drömmar och utmaningar? Omvänt är våra vänner på plats minst lika nyfikna på hur det är att leva och för den delen även springa i Sverige. Vad fokuserar de svenska löparna på? Hur organiseras lopp här?

Tycker du att det här låter kul? Häng med till Verona eller Tjeckien! Vi siktar på att utveckla liknande möjligheter på fler platser i världen.

Senaste inläggen