webbhvd

Träningsprogram inför loppet

Vi fortsätter att berätta om några av Globalrunners USP:ar som karakteriserar företaget. USP=Unique Selling Point. I senaste inlägget här i bloggen berättade vi kulturutbyten med joggingturer och mingel med löparklubbar på plats på våra resor. Den här gången presenterar vi USP:en Träningsprogram. Vi känner inte till att någon annan arrangör erbjuder träningsprogram inför resor. 

Alla våra löparresor och längdskidresor inkluderar ett lopp för de som vill ställa sig på startlinjen. Det är nästan alltid gäster som följer med utan tävlan. De har lika stor behållning av resan som de som ställer upp i loppet. Intresset för löpning respektive längdskidor är dock ofta kitet som skapar en fin dynamik i gruppen runt ett gemensamt intresse. Det är anledningen till att folk följer med helt enkelt. Väl på resan inser alla att loppet bara är alibit och att resan innehåller så mycket mer än bara resa, boende och startplats.

Inför längdskidresorna har vi satt ihop en utförlig samling träningstips som alla som anmäler sig till en skidresa med oss får när de har bokat och betalat anmälningsavgiften. Träningen inför ett lopp bör helst påbörjas långt i förväg. Skidåkaren byggs på sommaren och även om det är varmt ute är det en bra idé att komma igång med träningen redan nu inför vintersäsongens utmaningar.

Den bästa träningen är den som blir av. För de allra flesta gäller att det måste vara roligt att träna och inte en plåga som bara går på pannben. I våra träningstips har vi utgått från det. Alla har olika målsättningar och hur viktigt det är att uppnå sina drömmar skiljer sig också. Det handlar till stor del om var du står i dag. Är du vältränad, har god skidteknik och bara vill komma i mål behöver du inte lägga lika mycket tid på träningen som om du inte har lärt sig längdskidåkningens grunder och har dålig kondition.

Att åka ekonomiskt och använda energin effektivt är en stor fördel när du vill klara av ett långt skidlopp. Ju sämre tränad du är, desto viktigare är det att du kommer igång med träningen tidigt så att du kan trappa upp successivt och undvika skador. 

Träning inför våra löparresor
Du som följer med våra löparresor rekommenderar vi att registrera sig på den eminenta sajten www.jogg.se (gratis) och där ladda ner ett träningsprogram som passar dig. Det finns träningsprogram för olika distanser och olika ambitionsnivåer.

Träning inför cykel- och vandringsresorna
Inför våra cykelresor har vi inga träningsprogram. Träningslägren för landsvägscyklister i Italien är till för just träning. De som följer med och kör Italiens Vätternrunda, Nove Colli, är vältränade, rutinerade cyklister. På MTB-resorna i Aostadalen anger vi vad varje dag kräver för fysisk nivå. På cykelresorna mellan Prag och Wien klarar de allra flesta cyklingen på cirka fem mil per dag och är någon tveksam går det fint att hyra el-cykel. 

vandringsresorna till Sabinerbergen kan du välja svårighetsgrad varje dag och byta upp eller ner dig de dagar du vill om du känner dig svag/stark just den dagen. 

Välkommen med på våra resor och lycka till med träningen både före och efter loppen!