webbhvd

Marcialonga fyller 50 år

1970 gick Italiens svar på Vasaloppet för första gången genom 13 byar och två dalar i Dolomiterna. 50 år senare är Marcialonga ett av världens mest välkända långlopp på 70 eller 45 km och Globalrunners är stolt officiell arrangör.

I vinter kommer alla regler och rekommendationer vad gäller säkerhet och smittskydd att följas. Det gäller loppet, hotellen, transporterna till och från Moena/Cavalese och Italien samt alla dagar under resan. Den italienska och globala utvecklingen spelar en nyckelroll, men arrangörerna kommer att vidta alla nödvändiga åtgärder för att organisera evenemanget på bästa möjliga sätt.

Marcialonga COOP för löpare i september i år gick för 18:e gången och var en riktig succé. Arrangörer, deltagare, samarbetspartners, volontärer och publik fick uppleva ett härligt lopp anpassat på ett tryggt sätt. Erfarenheterna från löploppet ligger till grund för att strukturera kommande event under pandemin. Marcialonga är en positiv motor i området, både inom idrott och ekonomi.

Spåren kommer att prepareras som vanligt, tack vare stöd från byarna i dalarna och alla invånare och turister som använder spåren (över 100.000 åkare per säsong!). Oavsett snömängd från himlen kommer du att kunna njuta av spåren.

Som officiell arrangör har Globalrunners möjlighet att kontakta kansliet på plats varje dag med allehanda göromål. Arrangörerna åtar sig att arrangera loppet, vilka regler som än kommer att behöva följas och anpassa eventet efter dessa. Vi är övertygade om att det är möjligt att respektera bestämmelser och samtidigt erbjuda ett fantastiskt evenemang som alla får full utdelning av.

Så fortsätt se fram emot Marcialonga som ett säkert kort och en härlig upplevelse i slutet av januari! Har du inte skickat in din bokning än, gå in på webbplatsen, inspireras och säkra din plats. Varmt välkommen med på vår mest populära resa!

Senaste inläggen