webbhvd

Reseberättelse från turskidresan i Lappland vårvintern 2022

Gästerna på vår turskidresa från Abisko till Nikkaloukta har precis kommit hem. Lyckliga, uppfyllda av härliga dagar och massor av frisk luft, solbrända, hela och rena. Gruppen hade medvind varenda dag, ofta frisk - först nordlig och när leden svängde österut vände vinden till västlig, helt enligt vår planering Norrsken tre kvällar(!), två älgar, många ripor, en kungsörn, noll wifi.

Middagarna efter sköna bastubad överträffade varandra. Gruppen var uppdelad i matlag som bjöd övriga på middag var sin kväll, så de flesta dagar blev deltagarna bjudna på överraskningsmiddagar av två medresenärer. Vid ankomsten under La Gran Finale i Kebnekajse fick alla äggmackor, sportdryck, kaffe och musik (före bastu med suverän utsikt och sedan middag) för att KebClassic gick i mål samma dag.

Vilka hade varit så kloka att boka den här resan? Jo, enbart trevliga personer. Som det brukar på våra resor mao - vilken tur vi har. Ingen hade gått på turskidor i fjällen tidigare. Alla hade tränat med ryggsäck som vägde ca 10 kg hemma, gått in pjäxorna och torkat mat och packat smart för att slippa onödiga kilo på ryggen - allt enligt Globalrunners utförliga information före resan.

Vill du följa med nästa år? Allt är bokat och klart och vi har några platser kvar. Turen passar dig som inte har tidigare erfarenhet av turskidåkning och har du inget sällskap gör det ingenting - inga enkelrumstillägg på denna resa. Dagsetapperna är bara lite drygt en mil, utom en dag. Dessutom får du låna turskidutrustning gratis av oss. Välkommen med på väldigt härliga äventyr!

  • 25 mars - 1 april 2023
  • 8 dagar/7 nätter
  • Max 12 deltagare
  • 9 950 kronor