LOGO GLOBALRUNNERS
loading...

Löparresor, längdskidresor, cykelresor och vandring

Att kombinera glädjen av att vara fysiskt aktiv med att upptäcka nya, intressanta platser är Globalrunners filosofi. Du får uppleva spännande resmål i en liten grupp med likasinnade och träffa människor från hela världen som delar ditt intresse. 

Varje år utvecklar vi nya resor för dig som gillar löpning, längdskidor, cykling och vandring. Endel gäster tillhör eliten, andra är ultralöpare, de flesta är glada motionärer, några har aldrig deltagit i ett lopp, tränat cykling eller vandrat tidigare och andra avstår helt tävlandet eller cyklingen. Vi ser till att alla får ut maximalt av hela resan. Tillsammans har vi tveklöst kul!

Har du en spännande resa att se fram emot går träningen lättare och du känner dig mer motiverad. Det finns alltid olika sträckor att välja på. Klarar du av att springa 5 km idag kan du med några enkla knep klara en halvmara om ett halvår. Många tycker att de flesta skidloppen är mindre krävande än Vasaloppet. Du som bokar en löparresa eller längdskidresa med oss får ett träningsprogram när du har betalat anmälningsavgiften.
 

Sveriges fjärde, senaste och i vårt tycke bästa nationella cykelled heter Unionsleden. Den är 35 mil och går mellan Moss och Karlstad till minne av Unionen mellan Norge och Sverige. 10 mil är grus/skogsvägar och du får trampa i områden du inte skulle ha hittat på egen hand. I år är gränsen stängd, så resan börjar i Töcksfors men 2022 hoppas vi kunna erbjuda leden i sin helhet. 

Välj att cykla sträckan i ett svep eller lägg till vilodagar och gör något annat än cykla. Varför inte testa SUP, terrängritt, kanalbåt, gå en målarkurs, lär dig baka surdegsbröd eller färga garn med växtfärger eller paddla i smala sjösystem med vildvittror och gråvargar?

När du cyklar tar du in omgivningen med alla sinnen och kan stanna när du vill och prata med folk, bada, plocka bär och svamp och besöka intressanta sevärdheter. Cykla längs sjöar, i öppna jordbrukslandskap, vid Vänern, genom skogar, på kuperade grusvägar och på idylliska bullerbyvägar. Bo på noga utvalda boenden med karaktär och charm, från fyrstjärnigt hotell vid Klarälven och en flott herrgård i engelsk parkmiljö till mysiga B&B. Oförglömliga upplevelser, härliga möten, starka ben och frisk luft väntar!. 

Läs mer om cykelsemestern på Unionsleden här

Piemonte i oktober

Följ med och spring i Piemonte i höst! Loppet på temat Barbaresco och Vit tryffel är 21 km eller 42 km längs en oerhört vacker bana bland vingårdar och kullar med snöklädda alper som fond. Efter målgång väntar en femrätters lunch på lokala specialiteter och viner från bygden. Även en flaska Barbaresco och riktigt snygg tröja ingår i startkitet. 

En dag cyklar vi mellan byar till Barolo och besöker en vingård på vägen. En annan dag jagar vi tryffel med hund. Du får också besöka tryffelmässan dit världens stjärnkrökagare vallfärdar sedan över 80 år. Under fem dagar njuter du i Italiens gourmet region numero uno. 

Tåg eller flyg ingår som alltid på våra resor, du väljer. Vi bor på ett fint litet hotell i Alba med god frukostbuffé.

Läs mer om ett prima tränigsmål och boka en härlig resa här!
Italien är redan öppet för inresa från Sverige.

Klassiskt skidlopp genom byar i Dolomiterna. Stämningen är på topp! En upplevelse du alltid kommer bära med dig. 

Cykla genom tre landskap runt Sveriges största sjö! Bo på noga utvalda slott och gårdar, cykla i grupp eller på egen hand och njut av natur, kultur och härliga bad. 

En vandring i italienska Sabinerbergen är en lisa för kropp och själ. Njut av turistfria leder i ditt eget tempo och bo på trivsamma agriturismos. 

42 km längdskidlopp i klassisk stil i Dolomiterna. 200 km längdspår väntar före loppet. Halvpension, gratis spa & vallaservice.

Engadin Skimaraton 21 eller 42 km skate eller klassisk längdåkning i mars. Alla åker tåg till Schweiz och får en suverän skidvecka i vintersportens vagga. 

Cykla 5 mil/dag på lugna vägar med reseledare, frukost, middag, utvalda hotell, bagagetransport och följebil. Perfekt för att lära känna nya människor och platser.

Halvmara, mara eller 10 km vandring, tryffeljakt, cykling till Barolo i ett världsarv, tryffel-mässa + mat&vin i världsklass. 

Cykla från Karlstad till Lidköping, 3-4 mil/dag, på fina cykelleder längs Vänerns östra delar. Njut av natur och kultur och bo på noga utvalda boenden med charm. 

En veckas träningsläger för landsvägscyklister i Apenninerna med helpension vid Adriatiska havet. Fem grupper. Från 9950 kr. 

Världsarvsklassat, platt lopp på 10, 21 eller 42 km i romantiska Verona. Cykeltur i Valpolicella, glasskurs och jogg på stadsmur.

Följ med till Europas sista vildmark och njut av underbar skidåkning mellan mysiga stugor Abisko -Keb eller Jämtland - Härjedalen. Svårslagna upplevelser utlovas!

Halvmaraton 21 km eller 10/11 km i par, ölspa, cykeltur till Prags dolda pärlor och morgonjogg med lokal  löparklubb på Prag Maraton banan längs Moldau.

Det är vi, Anders och Ellika, som driver Globalrunners. Vi startade 2012 och lever vår dröm. Klicka på bilden för mer information.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev