LOGO GLOBALRUNNERS
loading...

Löparresor, längdskidresor, cykelresor och vandring

Att kombinera glädjen av att vara fysiskt aktiv med att upptäcka nya, intressanta platser är Globalrunners filosofi. Du får uppleva spännande resmål i en liten grupp med likasinnade och träffa människor från hela världen som delar ditt intresse. 

Varje år utvecklar vi nya resor för dig som gillar löpning, längdskidor, cykling och vandring. Endel gäster tillhör eliten, andra är ultralöpare, de flesta är glada motionärer, några har aldrig deltagit i ett lopp, tränat cykling eller vandrat tidigare och andra avstår helt tävlandet eller cyklingen. Vi ser till att alla får ut maximalt av hela resan. Tillsammans har vi tveklöst kul!

Har du en spännande resa att se fram emot går träningen lättare och du känner dig mer motiverad. Det finns alltid olika sträckor att välja på. Klarar du av att springa 5 km idag kan du med några enkla knep klara en halvmara om ett halvår. Många tycker att de flesta skidloppen är mindre krävande än Vasaloppet. Här finns träningstips om du vill satsa på halvmaran
 


Engadin Skimarathon
21 eller 42 km klassiskt eller skate. Tåg till Schweiz. En hållbar resa för dig som gäller längdskidor. 4-10 mars 2020.

Ta tåget för en hållbar framtid

Vill du ta tåget från Sverige på våra resor till Europa, bokar vi bästa anslutning åt dig. Du betalar samma pris som de som väljer flyg på en del resor, skillnaden mellan tåg och flyg på andra. Flygresan tar en dag i anspråk om du räknar med tiden för incheckning och transfers till och från flygplatserna. Tågresan tar en dag och så får du sova skönt i liggvagn en natt genom Tyskland. Tågresan blir en inspirerande upplevelse i sig. Du får uppleva Europa genom tågfönstret, lära känna nya städer vid tågbyten och njuta av spännande möten med medresenärer. Engadin-Skimarathon Marcialonga Toblach-Cortina La Diagonela visar exempel på tågresor.

Ingen annan researrangör i Sverige erbjuder tåg på alla sina resor till Europa för längdskidåkare, cyklister, vandrare och löpare. Att klimatkompensera flygresan minskar inte mängden koldioxid som flygplanen släpper ut.

Engadin Skimaraton, 21 eller 42 km, är Schweiz största idrottsevenemang. Hållbart med tåg till vintersportens vagga.

Europas mest hållbara resmål. Följ med till Ljubljana och spring 10, 21 eller 42 km i den mycket trevliga staden. Vi utforskar även världens största grotta!

En vandring i italienska Sabinerbergen är en lisa för kropp och själ. Njut av turistfria leder i ditt eget tempo och bo på trivsamma agriturismos. 

Klassiskt skidlopp genom byar i Dolomiterna. Stämningen är på topp! En upplevelse du alltid kommer bära med dig. 

I Vintersportens vagga går Schweiz svar på Vasaloppet, 65 eller 30 km klassisk åkning. Engadin bjuder på perfekta spår i en svårslagen miljö.

Spring en halvmara eller mara, eller vandra 10km, jaga tryffel med hund, cykla till Barolo i ett världsarv, besök tryffelmässan och njut av mat och vin i världsklass. 

Havana marathon 10, 21 eller 42 km, rid och cykla i Viñales, snorkla i karibiska havet, dansa salsa i Trinidad och bo hos kubaner. 

42 km klassiskt och/eller 30 km skate i Italien där Dolomiterna sägs vara som allra vackrast. 200 km längdspår väntar före loppet. Halvpension, gratis spa & vallning.

Från det ena långloppet till nästa - på skidor. Efter målgång i Marcialonga beger vi oss över Dolomiterna till Toblach-Cortina. En härlig utmaning med fina vyer.

Världsarvsklassat, platt lopp på 10, 21 eller 42 km i romantiska Verona. Cykeltur i Valpolicella, glasskurs och jogg på stadsmur.

Reykjavik maraton 10, 21 eller 42 km i världens nordligaste huvudstad. Öns största kulturfestival, geyjsrar, vattenfall, vulkaner, bad, valsafari & ridning.

Åk med jobbet, släkten, grannarna eller klubben. Vi har genomfört resor till Marrocko, Nepal, Indien, Istanbul och Portugal för grupper på 10-20 personer. 

Cykla vid havet och i bergskedjan Apenninerna i östra Italien. Välj mellan fem träningspass varje dag. Turerna är väl genomtänkta och passar alla från nybörjare till elit. Mycket god mat, vin & vatten till alla middagar, spa, träningsbassäng och gym ingår samt hotell precis vid Adriatiska havet. 

Nedräkningen har börjat 🏃 Den här veckan bär det av till Slovenien för Globalrunners grupp med glada löpare. Nummerlapparna är sorterade, solen bokad och sovmorgon fixad eftersom vi ställer om till vintertid natten före loppet: Bara att njuta!

Marcialonga

  • Stort TACK! Till er, Ellika och Anders för en mycket trevlig och välorganiserad resa till Marcialonga  Jag (och säkert många andra också) reser gärna med er fler gånger! Mvh Ola från Småland
  • Tack för allt, det var fantastiskt! Superorganisation! Jag gör tveklöst om det, senast om två år!/Sabine
  • *****Seriöst och jätte bra service, boenden etc. Tack för en underbart härlig resa./Malin och Andreas
  • Tack för mycket bra arrangemang och att ni lyckats samla ihop ett så udda ,men trevligt gäng skidlöpare! /Rutger och Titti
  • Instämmer med övriga! Tack för en jättetrevlig och välordnad resa. /Gunilla

Kubaresan rekommenderas! Bra upplägg, vi fick se mycket av landet, rida, cykla, vandra och bada! Det var fritt att delta och vi hade egen tid i lagom mängd. Proffsig strukturerad lyhörd reseledare. Många fina minnen av ett sevärt land som bör upplevas. Tack för fin resa!
/Åsa

Löparresan till Piemonte
En helt fantastisk resa där allt bara har flutit på. Vi har bott underbart och frossat i tryffel och Baroloviner. Cyklat genom vindistrikten. Det är en upplevelse i världsklass! Blev övertalad att springa en halvmara för första gången i mitt liv. Är glad och stolt! /Världsmästaren i Kock-VM och Globalrunners resenär

Islandsresan var helt outstanding, från första sekunden till sista. En av årets höjdpunkter. Och nu vet ännu fler vilka Globalrunners är:-)
/Camilla från Linköping

Det är vi, Anders och Ellika, som driver Globalrunners. Vi startade 2012 och lever vår dröm! Klicka på bilden för mer information.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Senaste blogginläggen