webbhvd
loading...

Löparresor, längdskidresor, cykelresor och vandring

Att kombinera glädjen av att vara fysiskt aktiv med att upptäcka nya, intressanta platser är Globalrunners filosofi. Du får uppleva spännande resmål i en liten grupp med likasinnade och träffa människor från hela världen som delar ditt intresse. 

Varje år utvecklar vi nya resor för dig som gillar löpning, längdskidor, cykling och vandring. Endel gäster tillhör eliten, andra är ultralöpare, de flesta är glada motionärer, några har aldrig deltagit i ett lopp, tränat cykling eller vandrat tidigare och andra avstår helt tävlandet eller cyklingen. Vi ser till att alla får ut maximalt av hela resan. Tillsammans har vi tveklöst kul!

Har du en spännande resa att se fram emot går träningen lättare och du känner dig mer motiverad. Det finns alltid olika sträckor att välja på. Klarar du av att springa 5 km idag kan du med några enkla knep klara en halvmara om ett halvår. Många tycker att de flesta skidloppen är mindre krävande än Vasaloppet. Du som bokar en löparresa eller längdskidresa med oss får ett träningsprogram när du har betalat anmälningsavgiften.
 

Kontakt

Telefon: 0733612255
E-post: info@globalrunners.se
Öppettider: Vardagar 9-17.

Klassiskt skidlopp genom 13 byar i Dolomiterna. Välj 45 eller 70 kilometer. Stämningen är på topp och det blir en upplevelse du alltid kommer bära med dig. 

Cykla genom tre landskap runt Sveriges största sjö. Bo på noga utvalda hotell och gårdar och njut av natur, kultur och härliga bad. Vi guidar till bästa smultronställena. 

Följ med till Europas sista vildmark och njut av underbar skidåkning mellan mysiga stugor från Abisko till Kebnekajse. Vi har åtta par turskidor för gratis utlåning.

10, 21 eller 42 km på en platt bana längs floden Adige. Guidad heldagsutflykt på cykel i Valpolicella med vingårdsbesök. Glasskurs. Fyrstjärnigt hotell i gamla stan. 

En vandring i italienska Sabinerbergen är en lisa för kropp och själ. Njut av turistfria leder i ditt eget tempo och bo på ljuvliga  agriturismos Boka i god tid! 

En kulturtät cykelresa i vacker natur där vi stannar två nätter på varje världsarvsklassad kurort med otaliga spa behandlingar att njuta av. Reseledarna gör turen till bästa möjliga!

42 km längdskidlopp i klassisk stil och/eller 35 km skejt. 200 km längdspår i Dolomiterna väntar före och efter loppet. Halvpension, spa & vallaservice ingår.

Från österns Paris via byar och nationalparker till sachertårta i Wien. Reseledare, hotell***/B&B, frukost och de flesta middagar ingår. Hyr cykel eller ta med egen.

Under en vecka i juni eller september får du vandra och cykla E-MTB i ett makalöst vackert landskap. Din bas är den bilfria byn Wengen. En dag tar du tåget upp till Top of Europe.

Professionella arrangemang för aktiva människor

  • Globalrunners resor går till Italien, Sverige, Tjeckien, Schweiz, Österrike och Frankrike.
  • På alla resor som inkluderar ett lopp ingår träningsprogram.
  • Till samtliga lopp är vi stolta, svenska officiella arrangörer, vilket bland annat innebär en kvalitetssäkring för våra gäster.
  • På de resor där lopp för skidåkare eller löpare ingår ordnar vi Firarmiddagar på kvällen efter målgång. Dessa har blivit ett signum för Globalrunners.
  • Vi reser i små grupper och lär känna varandra väl. Du får nya vänner med samma intresse. Vi kan ditt namn och vet vad du har för önskemål. Vi får alltid höra att vi är ovanligt personliga, det har blivit som en refräng på våra resor.
  • Globalrunners håller föreläsningar om hållbarare resande och mänskliga rättigheter. Vi går i bräschen i branschen och har tagit stafettpinnen för en positiv samhällsutveckling.
  • 2016 fick alla som ville, åka tåg till resmålet istället för flyg. Därefter lades alla resmål ner som bara gick att flyga till.
  • Som första researrangör beslöt vi 2021 att helt sluta erbjuda flyg. För framtidens skull bokar vi enbart tåg. Den som vill ordna transporten till resmålet själv gör det.
  • Vid varje resa anges klimatavtrycket för olika transportsätt.

Träningsläger i Italien för landsvägscyklister.

Du bidrar du till en positiv samhällsutveckling.  Tågresan till resmålet blir en spännande upplevelse i sig.
Du bidrar du till en positiv samhällsutveckling. Tågresan till resmålet blir en spännande upplevelse i sig.

Stort tack för den här resan! Det känns verkligen så roligt att resa/boka med er, ett personligt resebolag! Fantastiskt!

Det här kommer vi göra om med er, jag har nu förankrat att vi ska åka alla worldlopp som finns och jag är sugen på det som går från St Moritz. Eller vilket skulle du rekommendera som nästa lopp?
 

Hälsningar Helena mfl
(Maricalonga)

Vi vill mest berätta att Veronaresan var en av årets höjdare för oss. Det var framför allt fint att få känna på tågresandet i Europa igen efter många års flygande hit och dit och Verona var en fin upplevelse. Trevligt sällskap och en skön utflykt i Valpolicella var det som stannar kvar i minnet. Vi funderar allvarligt på att hänga med till Piemonte i höst och återkommer snart om detta.
 

Hälsningar Tomas och Nadja

Tänk hur det kan bli! Från att aldrig vilja åka längre än milen i Åre till att åka på dessa resor med er! Det trodde jag aldrig.

Vi är så nöjda med resan till Marcialonga, verkligen ett minne för livet för oss. Vi fick litet blodad tand att resa med ett mål på detta sätt. Efter Toblach med er nästa år kommer vi att förlänga resan med några dagar. Vi vill gärna ha en suite på Cristallo.
 

Mats och Marita

Åter hemma känns skidveckan som en solig paus i vardagen. En resa i en naturskön fjällvärld. Omsluten av tystnad var stavtagen i takt med andningen de enda som hördes i en hänförande vit värld. 

Det var en stor behållning att vara en del i gruppen med skratt och berättelser i stearinljusets sken. Dessutom härligt att de väntade efter några enstaka fall. 
 

Glada hälsningar Gerd,Abisko