LOGO GLOBALRUNNERS

Hjälp människor i Nepal

Lördagen den 25 april klockan 11.56 lokal tid ägde en kraftig jordbävning rum i Nepal. Det var en grund jordbävning som mätte 7,8 på Richterskalan vilket gjorde att effekterna blev extra svåra. I ett land som redan var ett av världens fattigaste, där befolkningen har haft enorma problem att tampas med och där infrastrukturen har varit extremt eftersatt, blev livet ännu mycket värre för miljoner människor. Längs de få vägar som finns, som nu är raserade och skadade, är det svårt för nödvändig hjälp att nå fram. Den 12 maj ägde ytterligare en kraftig jordbävning rum.

Privatpersoner i Sverige och i andra EU-länder har valt att hjälpa människor i Nepal via Globalrunners efter jordbävningen våren 2015.

Din hjälp behövs
Vill du hjälpa människor i Nepal kan du göra via Globalrunners. 100 % av bidragen går direkt till Nepal med full transparens.

Att resa till Nepal är ett sätt att hjälpa Nepal
Nepal behöver turistinkomsterna mer än någonsin. Vi vinlägger oss vid att dina pengar går till så många i lokalbefolkningen som möjligt. Det du betalar för - bärare, boende, mat, kurs i nepalesisk matlagning, mm, går till vanliga människor. Vi är mycket noga med att dina pengar inte ska gå till hotellkedjor eller bussbolag som ägs av utlänska kedjor eller överklassen i landet. 

Pengarna som vi samlar in kommer att gå till att

  • Bygga upp skolor i Kathmandudalen och på landsbygden. De flesta skolbyggnader är skadade och riskabla att vistas i och utanför.
  • Hjälpa människor som har förlorat sina hem i Kathmandudalen och i bergsbyar för att bygga nya jordbävningssäkra hus/bostäder i newarisk stil. 


Du som vill hjälpa till

Sätt in valfritt belopp här:

Bankkonto: 9272-103 933 4 
Kontohavare: Help Nepal - Ellika Nyqvist Livchitz
Bank: ICA Banken 

Redovisning av hittills inkomna och skickade pengar

Skicka ett mail till ellika@globalrunners.se och ge din kontaktinformation och uppge om du vill att dina pengar ska gå till något särskilt ändamål (se ovan). Om du inte anger något särskilt kommer Shekhar att använda pengarna på bästa sätt enligt hans eget omdöme. 

Vi skickar alla pengarna direkt till Shekhar i Nepal.

Har du några frågor är du självklart varmt välkommen att höra av dig på info@globalrunners.se eller telefon 0733-61 22 55 

Globalrunners koordinatör

Shekhar samordnar hjälpen i Nepal
Shekhar samordnar hjälpen i Nepal

HELP NEPAL


Shekhar Dangol är samarbetspartner till Globalrunners och bor i byn Panga i Kathmandudalen. Han är engelskalärare, tolk och reseledare. Ellika på Globalrunners anställde Shekhar som reseledare 1995 och han har sedan dess tagit hand om svenska grupper som velat få djupare kunskaper om Nepal.

Shekhar är en otroligt samvetsgrann person, som har besökt många byar i landet, fler än de flesta nepaleser. Han har kontakter och vänner i de värst drabbade områdena och kommer att koordinera hjälpen på bästa möjliga sätt till de mest behövande.

Ellika på Globalrunners som samordnar insamlingen har arbetat och besökt Nepal kontinuerligt sedan 1991. Hon har många vänner och kollegor där och hon har även anställt personal över hela landet.