LOGO GLOBALRUNNERS

Toblach-Cortina 30 januari - 3 februari 2020

Härliga vyer och fantastiska skidförhållanden väntar i Dolomiterna för den som följer med på resan till Toblach-Cortina. Härliga vyer och fantastiska skidförhållanden väntar i Dolomiterna för den som följer med på resan till Toblach-Cortina.

Toblach ligger idag i Italien, men har tillhört Österrike tidigare. 84 % av befolkningen har tyska, 15 % italienska och knappt 1  % ladinska som modersmål. Här bor 3 363 invånare på 1213 meter över havet. Medan Cortina har fina slalompister satsar Toblach på längdskidåkare. Under vistelsen har du gratis resor med lokaltrafiken och kan ta dig till olika områden med buss om du vill uppleva fler spår utöver de du kör under loppet.

I Toblach hyrde Gustav Mahler ett sommarhus. Hans fru Alma lät bygga en "kompositionsstuga" åt sin man och det var här som Mahler komponerade större delen av sin nionde symfoni under sommaren 1909. Årets största evenemang här är Mahlerfestivalen i "Grand Hotel". Du passerar byggnaden, som idag är en kulturhus, efter 10 km om du kör det klassiska loppet.

En annan stor händelse i Toblach varje år är Dolomiternas luftballongsfestival i början av januari. Såklart erbjuds detta året runt. Vill du testa kostar det 290 Euro per timme och person. Vill du göra en långdistansflygning går priset ner till 99 Euro/person och timme efter den första timmen.

Småskaligt, personligt, flexibelt med mycket omtanke och glädje
Vi gör allt för att förbli en av de mest efterfrågade arrangörerna på marknaden. Helheten är det som våra tidigare gäster uppskattar mest, men också småskaligheten och flexibiliteten. På resan till Toblach-Cortina är gruppen liten. Vi lär oss snabbt varandras namn och vi som arrangörer gör vårt yttersta för att varenda en i gruppen ska känna sig maximalt nöjd med resan. Ganska många brukar åka med utan att känna någon annan från början. Vill du vara social och ha sällskap har du det av trevligaste medresenärerna, vill du vara för dig själv delar av eller hela tiden går det fint det med. 

Torsdag - Flygresa till Italien

Direktflyg med Lufthansa. Flygfrakt ingår. Vi undviker mellanlandningar pga risken för försenat bagage inklusive skidor. 

Avresa Arlanda 12.20 - München 14.30
Avresa Landvetter 12.05- München 13.55
Avresa Kastrup 13.10 - München 14.50

Transfer till Toblach.

Vill du hellre ta tåget?

Vill du hellre ta tåget till Italien, bokar vi bästa förbindelser från Köpenhamn. Då är det avresa 29 februari och hemkomst 4 februari, med nattåg på sträckan Hamburg-Innsbruck i 6-bäddskupé där lakan, kudde och filt ingår liksom frukost. Vi bokar bästa förbindelser och du får njuta av en fin och intressant resa genom Europa. Läs mer om tåg till Italien här.

Torsdag - ankomst Toblach

loading...

Halvpension på Hotel Tschurtschenthaler

Hotel Tschurtschenthaler har vi halvpension vilket innebär stor, riklig frukost och middag med 4-5 rätter plus salladsbuffé varje kväll. Här finns gratis wifi, skidförråd, vallarum, spa och pool. Hotellet ägs av Familjen Tschurtschenthaler och ligger centralt i Toblach, nära till allt.

Fredag - 200 km längskidspår väntar på dig

Dagarna före loppet åker vi längdskidor i härlig alpmiljö. Möjligheterna är många och det finns 200 km spår att välja på. Vi skickar ut spårkartor till alla som har anmält sig en månad före avresa.

Vi testar delar av tävlingsspåret och några kanske vill köra slalom en av dagarna. Det finns gott om tid att strosa runt i Toblach. Det blir härliga dagar i Italien och en fin uppladdning inför loppet.

Den som vill besöker mässan inför loppet och hämtar ut sitt startkit. Alla  laddar inför loppet och lämnar in sina skidor för gratis vallaservice alternativt vallar sina skidor själv. Vill du inte hämta ditt eget startkit ordnar vi det åt dig och delar ut alla på fredagskvällen när vi också går igenom loppet. Vill du inte valla själv erbjuder arrangören detta gratis mellan klockan 14 och 19 dagen före aktuellt lopp.

Lördag - Startskottet går för 42 km klassiskt

Tävlingsdags! Tidig frukost och sedan tar vi oss till starten vid det gamla militärflygfältet i Toblach. Start 09.00 i 42 km klassisk stil från Toblach till Cortina.

Det blir härlig skidåkning i extremt tilltalande miljö med energidepåer och reparationsstationer längs banan. Väl i mål får du medalj och är inbjuden att vara med på pastapartyt i Cortina. Ditt bagage transporteras från starten till målet och sedan går det gratis transferbussar tillbaka till Toblach.  

Banan är mycket vacker och även om höjden går från 1200 till över 1500 är det totala antalet höjdmetrar mindre än många andra långlopp i Europa och i Visma Ski Classics. Spåren passar så väl dig som är motionär som dig som vill satsa på en bra placering. Bansträckning ger variation i skidåkningen för alla deltagare.

På kvällen äter vi middag tillsammans för att fira alla fina prestationer. 

Söndag - skate 30 km eller fri åkning på egen hand

För dig som vill köra Skateloppet på 30 km går loppet 2020 i samma riktning som det klassiska, dvs start i Toblach och mål i Cortina. Transferbuss tillbaka till Toblach efter målgång, medalj, dusch och pasta.

Du som inte kör Skateloppet kan njuta av längdskidåkning i andra områden som vi visar dig, till exempel fina Plätzwiese på 2000 meters höjd eller Seske. Du kan även ta bussen med ditt trafikkort (ingår i resans pris) till Cortina och åka slalom i OS-backarna eller bara koppla av i Dolomiterna. En ekologisk ostfabrik ligger nära vårt hotell där du kan gå på visning och provsmakning. 

 

Måndag hemresa

Transfer till Venedig. 

Avresa Venedig 15.00 - Arlanda 19.35
Avresa Venedig 16.55 - Landvetter 22.25
Avresa Venedig 15.00 - Kastrup 18.30

Vill du hellre åka tåg till och från Italien, läs mer här.

Stanna kvar på egen hand

Vill du stanna kvar på egen hand eller åka dit tidigare går det fint, men vi behöver veta det i samband med din bokning. Individuell resa kostar 600 kronor per person. Du betalar själv för boende dina extra nätter. Vill du ha hjälp att boka detta gör vi det gärna åt dig.

En av Toblachs specialiteter är ballongfärder. Vill du flyga över Dolomiterna går det bra att boka en tur.