LOGO GLOBALRUNNERS

Toblach-Cortina 30 januari - 3 februari 2019

Härliga vyer och fantastiska skidförhållanden väntar i Dolomiterna för den som följer med på resan till Toblach-Cortina. Härliga vyer och fantastiska skidförhållanden väntar i Dolomiterna för den som följer med på resan till Toblach-Cortina.

Toblach ligger idag i Italien, men har tillhört Österrike tidigare. 84 % av befolkningen har tyska, 15 % italienska och knappt 1  % ladinska som modersmål. Här bor 3 363 invånare på 1213 meter över havet.

I Toblach hyrde Gustav Mahler ett sommarhus. Hans fru Alma lät bygga en "kompositionsstuga" åt sin man och det var här som Mahler komponerade större delen av sin nionde symfoni under sommaren 1909. Årets största evenemang här är Mahlerfestivalen i "Grand Hotel". Du passerar byggnaden, som idag är en kulturhus, efter 10 km om du kör det klassiska loppet.

En annan stor händelse i Toblach varje år är Dolomiternas luftballongsfestival i början av januari. Såklart erbjuds detta året runt. Vill du testa kostar det 290 Euro per timme och person. Vill du göra en långdistansflygning går priset ner till 99 Euro/person och timme efter den första timmen.

Småskaligt, personligt, flexibelt med mycket omtanke och glädje
Vi gör allt för att förbli en av de mest efterfrågade arrangörerna på marknaden. Helheten är det som våra tidigare gäster uppskattar mest, men också småskaligheten och flexibiliteten. På resan till Toblach-Cortina är gruppen liten. Vi lär oss snabbt varandras namn och vi som arrangörer gör vårt yttersta för att varenda en i gruppen ska känna sig maximalt nöjd med resan. Ganska många brukar åka med utan att känna någon annan från början. Vill du vara social och ha sällskap har du det av trevligaste medresenärerna, vill du vara för dig själv delar av eller hela tiden går det fint det med. 

Onsdag - Flygresa till Italien

Ditresa onsdag. Direktflyg med Lufthansa. Flygfrakt ingår. Vi undviker mellanlandningar pga risken för försenat bagage inklusive skidor. 

Avresa Arlanda 12.20 - München 14.30
Avresa Landvetter 12.05- München 13.55
Avresa Kastrup 13.10 - München 14.50

Transfer till Toblach.

Vill du hellre ta tåget?

Vill du hellre ta tåget till Italien, bokar vi bästa förbindelser och du betalar mellanskillnaden mellan flyg och tåg. Då är det avresa 29 februari och hemkomst 4 februari. Läs mer om tåg till Italien här.

Onsdag - ankomst Toblach

loading...

Halvpension på Hotel Tschurtschenthaler

Hotel Tschurtschenthaler har vi halvpension vilket innebär stor, riklig frukost och middag med 4-5 rätter plus salladsbuffé varje kväll. Här finns gratis wifi, skidförråd, vallarum, spa och pool. Hotellet ägs av Familjen Tschurtschenthaler och ligger centralt i Toblach, nära till allt.

Torsdag och fredag - 200 km längskidspår väntar på dig

Dagarna före loppet åker vi längdskidor i härlig alpmiljö. Möjligheterna är många och det finns 200 km spår att välja på. Vi skickar ut spårkartor till alla som har anmält sig en månad före avresa.

Vi testar delar av tävlingsspåret och några kanske vill köra slalom en av dagarna. Det finns gott om tid att strosa runt i Toblach. Det blir härliga dagar i Italien och en fin uppladdning inför loppet.

På fredagen besöker vi mässan inför loppet och hämtar ut våra startkits, laddar inför loppet och vallar skidor.Vill du inte hämta ditt eget startkit ordnar vi det åt dig och delar ut alla på fredagskvällen när vi också går igenom loppet. Vill du inte valla själv erbjuder arrangören detta gratis (!) mellan klockan 14 och 19 dagen före aktuellt lopp.

Lördag - Startskottet går för 42 km klassiskt

Tävlingsdags! Tidig frukost och sedan tar vi oss till starten vid det gamla militärflygfältet i Toblach. Start 09.00.

Det blir härlig skidåkning i extremt tilltalande miljö med energidepåer och reparationsstationer längs banan. Väl i mål får du medalj och är inbjuden att vara med på pastapartyt i Cortina. Ditt bagage transporteras från starten till målet och sedan går det gratis transferbussar tillbaka till Toblach.  

Banan är mycket vacker och även om höjden går från 1200 till över 1500 är det totala antalet höjdmetrar mindre än många andra långlopp i Europa och i Visma Ski Classics. Spåren passar så väl dig som är motionär som dig som vill satsa på en bra placering. Bansträckning ger variation i skidåkningen för alla deltagare.

På kvällen äter vi middag tillsammans för att fira alla fina prestationer. 

Söndag - skate 30 km och sista dagen i Italien

För dig som vill köra Skateloppet på 30 km är det transferbuss till starten, som går klockan 10.00. Medaljprydd efter målgång i Toblach blir det dusch före hemresan.

Du som inte kör Skateloppet får njuta av sista dagen i Italien. Du kan åka litet längd eller slalom eller bara vara och koppla av i Dolomiterna.

 

Hemresa med flyg

Transfer till Venedig. 

Avresa Venedig 17.15 - Arlanda 23.10
Avresa Venedig 17.15 - Landvetter 22.30
Avresa Venedig 17.15 - Kastrup 22.35

Vill du hellre åka tåg till och från Italien, läs mer här.

Stanna kvar på egen hand

Vill du stanna kvar på egen hand eller åka dit tidigare går det fint, men vi behöver veta det i samband med din bokning. Individuell resa kostar 600 kronor per person. Du betalar själv för boende dina extra nätter. Vill du ha hjälp att boka detta gör vi det gärna åt dig.

En av Toblachs specialiteter är ballongfärder. Vill du flyga över Dolomiterna går det bra att boka en tur.