LOGO GLOBALRUNNERS

Toblach-Cortina 20-24 januari

Härliga vyer och fantastiska skidförhållanden väntar i Dolomiterna för den som följer med på resan till Toblach-Cortina. Härliga vyer och fantastiska skidförhållanden väntar i Dolomiterna för den som följer med på resan till Toblach-Cortina.

Toblach ligger idag i Italien, men tillhörde tidigare Österrike. 84 % av befolkningen har tyska, 15 % italienska och knappt 1  % ladinska som modersmål. Här bor 3 363 invånare på 1213 meter över havet. Medan Cortina har fina slalompister satsar Toblach på längdskidåkare. Här har du 200 sammanhängande längdskidspår att välja på. Under vistelsen åker du gratis med lokaltrafiken och kan enkelt ta dig till olika områden och få uppleva fler spår utöver de du kör i loppet.

I Toblach hyrde Gustav Mahler ett sommarhus. Hans fru Alma lät bygga en "kompositionsstuga" åt sin man och det var här som Mahler komponerade större delen av sin nionde symfoni under sommaren 1909. Årets största evenemang här är Mahlerfestivalen i "Grand Hotel". Du passerar byggnaden, som idag är en kulturhus, efter 10 km om du kör det klassiska loppet.

En annan stor händelse i Toblach varje år är Dolomiternas luftballongsfestival i början av januari. Såklart erbjuds detta året runt. 

Småskaligt, personligt, flexibelt med mycket omtanke och glädje
Vi gör allt för att förbli en av de mest efterfrågade arrangörerna på marknaden. Helheten är det som våra tidigare gäster uppskattar mest, men också småskaligheten och flexibiliteten. På resan till Toblach-Cortina är gruppen liten. Vi lär oss snabbt varandras namn och vi som arrangörer gör vårt yttersta för att varenda en i gruppen ska känna sig maximalt nöjd med resan. Ganska många brukar åka med utan att känna någon annan från början. Vill du vara social och ha sällskap har du det av trevligaste medresenärerna, vill du vara för dig själv delar av eller hela tiden går det fint. 

Onsdag - Flygresa till Italien

Direktflyg* med Lufthansa. Flygfrakt ingår. Vi undviker mellanlandningar pga risken för försenat bagage inklusive skidor. Restiden utan mellanlandning blir dessutom kortare, eftersom en flygresa med mellanlandning tar cirka 4,5 timmar för enbart flygningarna.

Avresa Arlanda 12.20 - München 14.30
Avresa Landvetter 12.05- München 13.55
Avresa Kastrup 13.10 - München 14.50

Transfer till Toblach.

*Vi utgår från att smittspridningen av Coronaviruset lugnat sig till vintern 2021 så att du som väljer att flyga på våra skidresor till Italien kan göra det som planerat till München. Om det skulle bli nödvändigt, kan vi dock styra om flygbokningarna till Venedig på ditvägen. 

Vill du testa tåget?

Vill du hellre ta tåget till Italien, bokar vi bästa förbindelser från Köpenhamn. Då är det avresa en dag tidigare och hemkomst en dag senare. Under resan åker du nattåg på sträckan Hamburg-Innsbruck i 6-bäddskupé där lakan, kudde och filt ingår liksom frukost. Vi bokar bästa förbindelser och du får njuta av en fin och intressant resa genom Europa. Läs mer om tåg till Italien här.

loading...

Halvpension på Hotel Cristallo****

På fina Hotel Cristallo**** har vi halvpension vilket innebär stor, riklig frukost och middag med tre olika huvudrätter att välja på, varav en vegetarisk, plus salladsbuffé varje kväll. Här finns gratis wifi, skidförråd, vallabord, bastu och pool. Hotellet ägs av bröderna Thomas och Armin Walch och ligger centralt i Toblach, nära till allt. Tidigare gäster har gett hotellet 9,1 av 10 i betyg. 

Del i fina, rymliga dubbelrum på 20 kvadratmeter ingår. Enkelrum finns mot tillägg och även ännu lyxigare dubbelrum samt suiter, se bokningssidan för olika uppgraderingar.

Torsdag och fredag - 200 km längskidspår väntar på dig

Dagarna före loppet åker vi längdskidor i härlig alpmiljö. Möjligheterna är många och det finns 200 km spår att välja på. 

Vi testar delar av tävlingsspåret och några kanske vill köra slalom en av dagarna. Gratis trafikkort ingår i hela regionen, så den som vill kan även ta bussen till Cortina och åka utför där en dag, köra slalom i OS-backarna eller bara koppla av i Dolomiterna. Det finns gott om tid att strosa runt i Toblach. Det blir härliga dagar i Italien och en fin uppladdning inför loppet.

Utöver spåren till Cortina visar vi dig även andra områden, till exempel fina Plätzwiese på över 2000 meters höjd, Niedersdorf där en del elitlag brukar hålla till och bo, Seske, med flera. Är någon intresserad av att åka längd i Seiser Alm går det bra att ta sig dit med tåg+buss, men enkelresa dit tar 3,5 timmar så det blir i så fall en heldagsutflykt med tidig start och hemkomst efter mörkrets inbrott. En ekologisk ostfabrik ligger nära vårt hotell där du kan gå på visning och provsmakning. 

På mässan dagen före loppet hämtar vi ut våra startkit. Alla som vill lämnar in sina skidor för gratis vallaservice mellan klockan 14 och 19 dagen före loppet. Vill du inte hämta ditt eget startkit ordnar vi det åt dig och delar ut till alla på fredagskvällen under informationsmötet.

Lördag - Startskottet går för 42 km klassiskt

Tävlingsdags! Tidig frukost och sedan tar vi oss till starten vid det gamla militärflygfältet i Toblach. Start 09.00 i 42 km klassisk stil från Toblach till Cortina.

Det blir härlig skidåkning i extremt tilltalande miljö med energidepåer och reparationsstationer längs banan. Väl i mål får du medalj och är inbjuden att vara med på pastapartyt i Cortina. Ditt bagage transporteras från starten till målet och sedan går det gratis transferbussar tillbaka till Toblach på löpande band.  

Banan är mycket vacker och även om höjden går från 1200 till över 1500 är det totala antalet höjdmetrar mindre än många andra långlopp i Europa och i Visma Ski Classics. Spåren passar så väl dig som är motionär som dig som vill satsa på en bra placering. Bansträckning ger variation i skidåkningen för alla deltagare. Den går delvis längs det gamla järnvägsspåret, bland annat genom två tunnlar och förbi två sjöar.

På kvällen äter vi middag tillsammans för att fira alla fina prestationer. 

Söndag - Hemresa

Transfer till Venedig. 

Avresa Venedig 15.00 - Arlanda 19.35
Avresa Venedig 16.55 - Landvetter 22.25
Avresa Venedig 15.00 - Kastrup 18.30

Vill du hellre åka tåg till och från Italien, läs mer här. I så fall går du från hotellet till tågstationen, mycket smidigt. Nattåg Innsbruck - Hamburg och hemkomst nästa dag.
 

Stanna kvar på egen hand och kör skateloppet också

För dig som vill köra Skateloppet på 30 km går det bra att stanna kvar en dag extra (eller fler om du vill). 

Vill du stanna kvar på egen hand eller åka dit tidigare går det fint, även om du inte är intresserad av skateloppet såklart, men vi behöver veta det i samband med din bokning. Individuell resa kostar 600 kronor per person. Du betalar själv för boende dina extra nätter, men vill du på samma hotell som under ordinarie resdatum kan vi boka till de nättter du vill bo där extra utöver de som ingår under resan.

Individuell hem- och/eller ditresa innebär att du får ta dig från/till flygplatsen själv. Till Venedigs flygplats på hemvägen går det smidigt, så det enklaste för dig som vill ha mer tid i Dolomiterna är att stanna kvar efteråt, snarare än åka dit tidigare, ur logistiksynpunkt.

En av Toblachs specialiteter är ballongfärder. Vill du flyga över Dolomiterna går det bra att boka en tur.