LOGO GLOBALRUNNERS

Ta tåget till Kroatien

För dig som föredrar tåg, har vi tagit fram ett kul och intressant alternativ på Kroatienresan. Vi erbjuder tåg som alternativ till flyg på alla våra resor förutom till Island och Kuba. Tågresorna ger fina upplevelser och är det i särklass mest hållbara transportsättet på våra resor i Europa. 

Till de som bokar vår resa till Kroatien ger vi tips om bästa alternativ när det gäller att åka tåg till och från Kroatien. Alla som vill som följer med på resan får information om biljettval för tågen, vägval, tider, bagage, platser att besöka vid tågbyten, mat och restauranter, mm. Som på alla våra andra resor väljer var och en själv om hen vill flyga eller ta tåget. Det går att flyga ena vägen och ta tåget den andra, men det är inte ekonomiskt.

Att åka tåg till Kroatien är kul, intressant, upplevelserikt och hållbart. När du har bokat vår resa till Kroatien och betalat anmälningsavgiften får du en mycket utförlig beskrivning av tågresan till och hem från Kroatien med massor av tips och roliga saker du kan göra på vägen dit och hem. Du behöver inte ta ställning till om du ska flyga eller ta tåget förrän du har läst igenom beskrivningen av tågresan och återkopplat till oss om vilket ressätt du väljer. 

Åt dig som reser med en annan arrangör eller på egen hand har vi inte möjlighet att boka tåg. Inte ännu i alla fall!

Bokning av tåg och pris

Väljer du att åka tåg betalar du mellanskillnaden mellan flyg och tåg. Till Kroatien blir det dyrare med tåg, på våra längdskidresor La Diagonela i Schweiz och Jizerská i Tjeckien kostar det lika mycket med tåg som med flyg och på resan Engadin Skimarathon finns endast tåg som alternativ. På Marcialongaresan är tillägget för tåg 850 kronor.

Tågresorna till våra längdskidresor är smidiga och finns beskrivna på sidan för respektive resa. På alla skidresorna för de som väljer tåg istället för flyg, ingår nattåg. I Toblach och Pontresina ligger hotellen på bekvämt gångavstånd till tågstationen.

Vi bokar tåg med bästa förbindelser åt alla som vill istället för flyg på våra resor när resan från Sverige ingår.