webbhvd

Drömmer du om att någon gång åka Marcialonga?

Det gör du i så fall rätt i! Italienaren Franco Nones vann guld på 30 km i OS i Grenoble 1968 och ville skapa något som liknande Vasaloppet. 50 år senare är Marcialonga  ett av världens mest populära långlopp.

Du startar i Moena och kör 20 km genom byarna Soraga, Vigo, Pozza, Campitello och Canazei där banan vänder ned mot Moena igen och Predazzo. Sista delen som går genom byarna Ziano och Castello-Molina. Efter 67,5 km börjar klättringen mot Cavalese. Du är i mål!

I slutet av januari går klassiska Marcialonga som bjuder på 70 eller 45 kilometers folkfest genom små mysiga, italienska bergsbyar omringade av majestätiska kalkstenberg. Hela inramningen är enastående. Vi bor centralt i Moena där loppet startar och njuter av goda middagar efter att musklerna har mjuknat i hotellets spa. Dagarna före och efter loppet kan du testa kända längdåkningsområden i San Pellegrino, Val di Fiemme och Val di Fassa.

Vill du åka utför går det utmärkt. Du tar dig enkelt upp i det enorma skidområdet Dolomiti Superski med kända orter som Val Gardena, Canazei och Arabba. Vi utlovar härliga naturupplevelser, fantastisk skidåkning och underbara italienare som behärskar konsten att få dig att känna dig välkommen till fullo. God mat och dryck är ett säkert kort.

För fjärde året i rad har vi fått bekräftade startplatser i Marcialonga, där alla deltagare får senaste information direkt från arrangören. Resorna är populära och platserna går åt snabbt. Egentligen är årets resa redan fullbokad, men idag har vi fått ytterligare platser på intilliggande Hotel Maria**** och startplatser i loppet så du har fortfarande möjlighet att följa med. 

Resan 2018 är fem dagar 25-29 januari och de som vill kan stanna kvar längre.

På Hotel Maria**** finns ett riktigt fint spa. Här ligger också den välkända restauranten Kusk.
På Hotel Maria**** finns ett riktigt fint spa. Här ligger också den välkända restauranten Kusk.

70 eller 45 km folkfest i Dolomiterna

70 km härlig skidåkning väntar dig som deltar i loppet, eller 45 km för den som föredrar Marcialonga Light. Jämfört med loppen i Dalarna brukar de flesta tycka att Marcialonga är betydligt lättare. I mål får du medalj, pasta, din väska transporterad, dusch, en härlig folkfest och gratis buss tillbaka till Moena där vi bor. På kvällen efter loppet smakar firarmiddagen fantastiskt gott.

Varmt välkommen med till Italien!