LOGO GLOBALRUNNERS

Träningsresor till Italien - Cykelresor

Det finns fem nya träningspass att välja på varje dag. Efter en vecka här med många mil och höjdmeter i bra tempo är alla lyckliga, starkare och snabbare.

I regionen Emilia Romagna på Italiens östkust finns fantastiska förutsättningar för cykling. Varje dag erbjuder vi cykelturer på 5-15 mil i olika fartgrupper. Du får cykla längs havet och i böjande landskap samt i riktigt härliga backar. Vägarna är små med gles trafik och leder till gamla byar, vingårdar, oliv- och fruktodlingar. Bergskedjan Appeninerna sträcker sig från Adriatiska havet till Toscana och bjuder på fantastiska vyer, rejäla utmaningar och härliga utförslöpor. Trivs du med att äta och dricka gott med människor som också gillar att cykla? Då är våra cykelresor ett självklart val.

I priset ingår en god, sund och rejäl frukost, bikebuffé klockan 12-17 och middag, vatten och vin, del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell med vidsträckt havsutsikt och balkong, spa, gym och tvätt av dina cykelkläder varje dag.
 

Fem träningspass per dag att välja på

Varje dag har du fem nya träningspass att välja på, ledda av erfarna ledare och anpassade till alla från nybörjare till elit. Dina svettiga cykelkläder lämnar du in för tvätt och får tillbaka rena och fräscha varje morgon inför ett nytt pass. Hyr en landsvägscykel (racer) på plats eller ta med din egen.Vill du någon dag köra MTB på stigar i ett naturreservat går det fint - i så fall hyr du en MTB för endast den dagen. Det finns dessutom en mängd andra aktiviteter att välja på, alltifrån löpning och simning till tennis, ridning och golf.

Hotel**** med balkong och vidsträckt havsutsikt

Hotellet ligger mellan San Marino och Ravenna precis vid Adriatiska havet. Du vaggas till sömns av vågornas brus och kan gå i timmar längs havet och njuta av livet. Hotellet drivs av en cykeltokig familj där alla deltar i hela verksamheten - det ger en mycket trevlig atmosfär. Alla har balkong med vidsträckt havsutsikt.

I källaren finns cykelgarage, cykelmekaniker, luft och cykeltvätt. Högst upp har du gratis tillgång till ett gym, längst ner ett riktigt fint spa med bubbelpool inom- och utomhus, ångbastu, torrbastu, solariedusch och relaxavdelning. Efter en vecka här med många mil och höjdmeter i benen kommer du hem lycklig, stark och snabb!

loading...

Datum 2019

Välj en vecka som passar dig! 
30 mars - 31 maj
15 september - 6 oktober

Bäst är om du åker lördag-lördag för att delta på uppstartande infomöte lördag kväll kl 18 men vill du hellre ankomma en annan dag går det bra, då får du informationen individuellt.

Våren i Italien är en perfekt uppladdning inför cykelsäsongen för motionärer och tävlingscyklister. Du får cykla i cykellegendernas hjulspår i klassiska backar och njuta av en vecka som är helt anpassad till dig som älskar cykling.

Under hösten pågår vinskörden som bäst och det är varmt och skönt i havet.  

Cykelklubbar och företag

Är ni en grupp på minst 15 personer - kanske en cykelklubb, ett företag eller ett kompisgäng - skräddarsyr vi gärna en egen cykelresa till er. Ni väljer själva datum och längd på resan och får en gratisplats utöver 15 deltagare. 

Hyr en cykel på plats eller ta med din egen. Via hotellet kan du hyra BMC eller olika varianter av Pinarello, helt suveränt sköna att cykla, tycker vi.
Hyr en cykel på plats eller ta med din egen. Via hotellet kan du hyra BMC eller olika varianter av Pinarello, helt suveränt sköna att cykla, tycker vi.

Tre-fyra klassikergrenar

Vässa din cykling, spring längs havet och simma i träningsbassängen. Här finns fina möjligheter för dig som gör En Svensk Klassiker. Tar du med dig rullskidor får du med alla fyra grenarna! 

Här bor du bra! Det går inte att bo närmre havet, du vaggas till sömns av vågornas brus. Dessutom ingår det mest som mat, vin/vatten, gratis cykeltvätt, fint spa, gym, mm.
Här bor du bra! Det går inte att bo närmre havet, du vaggas till sömns av vågornas brus. Dessutom ingår det mest som mat, vin/vatten, gratis cykeltvätt, fint spa, gym, mm.

I priset ingår

 • Ett cykelpass varje dag - välj mellan fem olika träningsgrupper ledda av erfarna cykelguider.
 • Del i dubbelrum med balkong och havsutsikt i en hel vecka.
 • Stor frukostbuffé, bikebuffet efter varje träningspass (lunch) 12-17 samt middag hela veckan.
 • Vatten och vin hela veckan.
 • Tvätt av cykelkläder varje dag.
 • Gratis spa och gym varje dag.
 • Uppvärmd saltvattenbassäng utomhus (20 meter) och bubbelpool.
 • Cykelgarage med cykeltvätt, kompressor, mm.
 • Tisdag provsmakning av lokala specialiteter och viner på en gård.
 • Gratis lånecyklar (hybrider, ej lämpade för träningspassen).
 • Vatten och läsk i minibaren på rummet varje dag.
 • Resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Resegarantilagen.

Tåg eller flyg

Tåg
Vill du resa hållbart bokar vi gärna bästa förbindelser från din hemort ända fram till hotellet. Tågstationen ligger bara några hundra meter från ditt fina boende. Att ta tåget hela vägen innebär en extra resdag i vardera riktning.

Från och till Hamburg åker du nattåg med Nightjet där frukost och lakan ingår på tåget. Köpenhamn - Bologna innebär 23 timmars resa med tre stopp i Hamburg, München och Venedig eller Hamburg, Innsbruck och Padova.

Flyg
Vill du flyga från Skandinavien bokar vi dig från Kastrup, Göteborg, Stockholm eller Oslo till Bologna, 10 mil från vårt cykelhotell. Det brukar fungera bäst med SAS, Lufthansa eller KLM.  

Eller boka resan själv
De flesta av våra gäster på dessa cykelresor bokar sina egen resor från Sverige med flyg eller tåg. Det blir betydligt billigare. Självklart får du information av oss om tågstationen du ska boka din tågresa till alternativt olika transfer alternativ från Bolognas flygplats.
 

Älskar du MTB? Följ med till Aostadalen, ett Mecka för alla som gillar bergscykling. Här, i nordvästra Italien, har du från stigarna utsikt över bland annat Mont Blanc, Matterhorn och Monte Rosa. Liftar med cykelställ tar oss även till andra områden och regionen Piemonte.

Bland bergsgetter, murmeldjur och salamandrar cyklar vi från Pont-Saint-Martin till Aosta på mjuka vägar, stigar och och pilgrimsleden Via Francigena. Du möter ett område som är rikt på romersk historia, vacker natur, lokal gastronomi och goda viner. Fokus ligger på upplevelser!