LOGO GLOBALRUNNERS

Träningsresor till Italien - Cykelresor

Det finns fem nya träningspass att välja på varje dag. Efter en vecka här med många mil och höjdmeter i bra tempo är alla lyckliga, starkare och snabbare.

I regionen Emilia Romagna på Italiens östkust finns fantastiska förutsättningar för cykling. Varje dag erbjuder vi cykelturer på 5-15 mil i olika fartgrupper. Du får cykla längs havet och i böjande landskap samt i riktigt härliga backar. Vägarna är små med gles trafik och leder till gamla byar, vingårdar, oliv- och fruktodlingar. Bergskedjan Appeninerna sträcker sig från Adriatiska havet till Toscana och bjuder på fantastiska vyer, rejäla utmaningar och härliga utförslöpor. Trivs du med att äta och dricka gott med människor som också gillar att cykla? Då är våra cykelresor ett självklart val.

I priset ingår en god, sund och rejäl frukost, bikebuffé klockan 12-17 och middag, vatten och vin, del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell med vidsträckt havsutsikt och balkong, spa, gym och tvätt av dina cykelkläder varje dag.
 

Fem träningspass per dag att välja på

Varje dag har du fem nya träningspass att välja på, ledda av erfarna ledare och anpassade till alla från nybörjare till elit. Dina svettiga cykelkläder lämnar du in för tvätt och får tillbaka rena och fräscha varje morgon inför ett nytt pass. Hyr en landsvägscykel (racer) på plats eller ta med din egen.Vill du någon dag köra MTB på stigar i ett naturreservat går det fint - i så fall hyr du en MTB för endast den dagen. Det finns dessutom en mängd andra aktiviteter att välja på, alltifrån löpning och simning till tennis, ridning och golf.

Hotel**** med balkong och vidsträckt havsutsikt

Hotellet ligger mellan San Marino och Ravenna precis vid Adriatiska havet. Du vaggas till sömns av vågornas brus och kan gå i timmar längs havet och njuta av livet. Hotellet drivs av en cykeltokig familj där alla deltar i hela verksamheten - det ger en mycket trevlig atmosfär. Alla har balkong med vidsträckt havsutsikt.

I källaren finns cykelgarage, cykelmekaniker, luft och cykeltvätt. Högst upp har du gratis tillgång till ett gym, längst ner ett riktigt fint spa med bubbelpool inom- och utomhus, ångbastu, torrbastu, solariedusch och relaxavdelning. Efter en vecka här med många mil och höjdmeter i benen kommer du hem lycklig, stark och snabb!

loading...

Datum 2019

Välj en vecka som passar dig! 
30 mars - 31 maj
1 september - 6 oktober

Bäst är om du åker lördag-lördag för att delta på uppstartande infomöte lördag kväll kl 18 men vill du hellre ankomma en annan dag går det bra, då får du informationen individuellt.

Våren i Italien är en perfekt uppladdning inför cykelsäsongen för motionärer och tävlingscyklister. Du får cykla i cykellegendernas hjulspår i klassiska backar och njuta av en vecka som är helt anpassad till dig som älskar cykling.

Under hösten pågår vinskörden som bäst och det är varmt och skönt i havet.  

Cykelklubbar och företag

Är ni en grupp på minst 15 personer - kanske en cykelklubb, ett företag eller ett kompisgäng - skräddarsyr vi gärna en egen cykelresa till er. Ni väljer själva datum och längd på resan och får en gratisplats utöver 15 deltagare. 

Hyr en cykel på plats eller ta med din egen. Via hotellet kan du hyra BMC eller olika varianter av Pinarello, helt suveränt sköna att cykla, tycker vi.
Hyr en cykel på plats eller ta med din egen. Via hotellet kan du hyra BMC eller olika varianter av Pinarello, helt suveränt sköna att cykla, tycker vi.

Tre-fyra klassikergrenar

Vässa din cykling, spring längs havet och simma i träningsbassängen. Här finns fina möjligheter för dig som gör En Svensk Klassiker. Tar du med dig rullskidor får du med alla fyra grenarna! 

Här bor du bra! Det går inte att bo närmre havet, du vaggas till sömns av vågornas brus. Dessutom ingår det mest som mat, vin/vatten, gratis cykeltvätt, fint spa, gym, mm.
Här bor du bra! Det går inte att bo närmre havet, du vaggas till sömns av vågornas brus. Dessutom ingår det mest som mat, vin/vatten, gratis cykeltvätt, fint spa, gym, mm.

I priset ingår

 • Ett cykelpass varje dag - välj mellan fem olika träningsgrupper ledda av erfarna cykelguider.
 • Del i dubbelrum med balkong och havsutsikt i en hel vecka.
 • Stor frukostbuffé, bikebuffet efter varje träningspass (lunch) öppen till 16 samt middag hela veckan.
 • Vatten och vin hela veckan.
 • Tvätt av cykelkläder varje dag.
 • Gratis spa och gym varje dag.
 • Uppvärmd saltvattenbassäng utomhus (20 meter) och bubbelpool.
 • Cykelgarage med cykeltvätt, kompressor, mm.
 • Tisdag provsmakning av lokala specialiteter och viner på en gård.
 • Gratis lånecyklar (hybrider, ej lämpade för träningspassen).
 • Vatten och läsk i minibaren på rummet varje dag.
 • Resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Resegarantilagen.

Tåg eller flyg

Tåg
Ta tåget från din hemort om du vill resa så hållbart som möjligt. Väl framme ligger tågstationen bara några hundra meter från vårt cykelhotell. Tar du tåget hela vägen får du resa en dag tidigare och kommer hem en dag senare. 

Från och till Hamburg åker du nattåg med Nightjet där frukost och lakan ingår på tåget. Köpenhamn - Bologna innebär 23 timmars resa med tre stopp i Hamburg, München och Venedig eller Hamburg, Innsbruck och Padova.

Flyg
Vill du flyga bokar du din resa till Bologna, 10 mil från vårt cykelhotell.   

Vill du klimatkompensera din flygresa rekommenderar vi Tricorona.

När du har betalat anmälningsavgiften får du information namn och adress till hotellet, namn på tågstationen du ska boka din tågresa till samt olika transfer alternativ från Bolognas flygplats om du väljer att flyga.
 

Älskar du MTB? Följ med till Aostadalen, ett Mecka för alla som gillar bergscykling. Här, i nordvästra Italien, har du från stigarna utsikt över bland annat Mont Blanc, Matterhorn och Monte Rosa. Liftar med cykelställ tar oss även till andra områden och regionen Piemonte.

Bland bergsgetter, murmeldjur och salamandrar cyklar vi från Pont-Saint-Martin till Aosta på mjuka vägar, stigar och och pilgrimsleden Via Francigena. Du möter ett område som är rikt på romersk historia, vacker natur, lokal gastronomi och goda viner. Fokus ligger på upplevelser! 

Vanliga frågor om cykelresan

När blir det fullt, när måste jag anmäla mig?
Det här kan vi aldrig svara på, det beror på när alla andra bokar in sig. För att säkra din plats, rekommenderar vi er att fylla i anmälningsformuläret på hemsidan och betala in anmälningsavgiften, så är platsen din.

Vad heter hotellet? Kan man få kika på det i förväg. 
Vi ser tyvärr detta som vår affärshemlighet – vi har rekat ett antal cykelhotell i Italien för att hitta det allra bästa. Vi önskar förstås att våra resenärer bokar sin resa via oss. Här intill ser du bilder från hotellet.

Vilket är bäst, hyra cykel eller ta med sin egen?
Vi rekommenderar hyrcykel via hotellet. Det är otroligt fina landsvägscyklar, växlingar känns knappt på olika varianter av Pinarello och BMC. Det går även att hyra litet billigare cyklar via en sportaffär 500 meter bort, men att hyra av hotellet är smidigt och är det något som behöver åtgärdas gör hotellets cykelmekaniker det i cykelkällaren gratis på alla cyklar som hyrts av hotellet. 

Pris på hyrcykel via hotellet: från 205 Euro/6 dagar inklusive försäkring och 33 Euro/ytterligare dag.
Pris på hyrcykel via sportaffären (många olika märken) 30 Euro/dag. 

Om jag flyger, hur kommer jag till hotellet från Bolognas flygplats?
Med a/ skjuts av hotellet b/ flygbuss till Bologna och sen tåg eller c/ shuttle service. Du får all information du behöver om detta när du har betalat anmälningsavgiften. Hotellets skjuts är dyrast om ni inte är 4 som delar, flygbuss och tåg är billigt men tar längst tid, shuttle service till dörren kostar 35 Euro enkel per person. Resan från Bolognas flygplats är ca 10 mil.

Vårt fina cykelhotell

loading...

Den cykeltokiga familjen som driver verksamheten har välkomnat gäster sedan 1950-talet. Hotellet är idealiskt för cykelentusiaster från nybörjare till proffs som vill cykla genom orörda byar och uppleva panoramalandskap, från Adriatiska havet till Apenninerna som sträcker sig mellan Toscana och Emilia Romagna.

Vill du låna en standardcykling utanför träningspassen är det gratis.

Hotellpersonalen var enastående trevlig och tillmötesgående och sammanhållningen och ”familjekänslan” märks verkligen! Som de anstränger sig!


Tove som åkte på en cykelvecka i september 2018.

Veckoprogram

LÖRDAG 18.30 Välkomstdrink och information av chefscykelledaren som berättar om veckans program.

VARJE DAG 09.00 Efter en god frukost, samling utnaför hotellet med cyklar. Alla träningsgrupper ger sig iväg på dagens pass och kommer tillbaka till hotellet efter passen, vanligen runt 13-14 tiden. Minst en cappuccino paus varje dag i alla grupper. 
 
TISDAG  Tema: Konst och Gastronomi. Alla grupper cyklar (långt och snabbt eller kortare och långsammare) till en bondgård som bjuder på provsmakning av därproducerade delikatesser. Du får lära dig mer om traktens historia och dess traditioner och passerar även Rimini med flera kända platser. En riktig höjdpunkt - missa inte denna dag!

TORSDAG Idag cyklar du till flera, små medeltida byar och städer med gamla slott och tar fikapaus på ett av torgen. Landskapet är helt nedsänkt i naturen och du får verkligen en känsla av ett ärolfullt förflutet. 

FREDAG En utmanande dag med en speciell utflykt för den som känner sig vältränad. Tidig avresa med minibuss med cykelhållare mot några av de vackraste platserna i Emilia Romagna och Marche, varifrån du fortsätter på cykel. Den här turen ändras varje vecka och inkluderar alltid intressanta platser längs vägen.
 

Av alla resor vi har, är cykelresan till Emilia Romagna den jag allra helst gör om. Jag vill alltid åka tillbaka dit och må som en kung en hel vecka.
 

Anders, ägare och grundare av Globalrunners

Fem olika grupper

Varje kväll kan du läsa på en anslagstavla om morgondagens turer. Där ser du beräknat antal mil, höjdmeter och hastighet för respektive grupp. Är du ovan landsvägscyklist kanske du ska testa grupp 1 eller 2 första dagen. Är du van att cykla i grupp eller är vältränad, kan du testa grupp 3 eller 4 första dagen. Cyklar du Vätternrundan på under 9 timmar kan du säkert köra i grupp 5.

Är du trots allt osäker är ledarna väldigt vana vid att hitta rätt grupp åt dig. Har du mot förmodan valt helt fel grupp en dag, brukar det gå att byta ner eller upp sig under första timmen. Det går bra att hoppa mellan grupperna från dag till dag utefter dagsform.

Grupp 1
För dig som inte vill köra fortare än 20 km/timme och njuta av slätter, blommor, historiska platser och ta en glass här och där. För den som föredrar el-cykel, som också kan hyras via hotellet, är det här en lämplig grupp.

Grupp 2
För dig som inte är så vältränad och inte vill cykla snabbare än 22 km/timmen i snitt. Du gillar att cykla men uppskattar kanske ännu mer att få upptäcka den lokala gastronomin och njuta av fina vyer. 

Grupp 3
I den här gruppen är det bra att vara någotsånär vältränad så att du kan cykla 24 km/timme i snitt. Cyklister som älskar att upptäcka att cykla i vackra landskap och som vill bli snabbare passar bra här.

Grupp 4
Du cyklar i snitt 28 km/timmen och är vältränad med starka ben. Du är en van cyklist och har inget emot stigningar eller rejäla uppförsbackar.

Grupp 5
Snabba, starka cyklister som håller en snitthastighet på över 30 km/timmen. Den här gruppen cyklar ungefär 14 mil per dag. 

Emilia Romagna

Jättebra hyrcyklar (Pinarello), god mat (stor frukost, bike buffe efter dagsetapperna och stor middagsbuffé). Det finns även en fin spa del samt 29 gradig utomhuspool. Hotellet ligger alldeles vid havet. Två av dagarna samlades alla grupperna för gemensam lunch uppe i bergen.
Vill man cykla själv någon dag finns det ca 60 olika turer att välja på!

 

Staffan som var med våren 2018