LOGO GLOBALRUNNERS

Engadin Skimarathon i Schweiz 9-15 mars 2022

42 eller 21 km - skate eller klassiskt
Vill du delta i ett legendariskt skidlopp när dagarna är ljusare och vädret ofta bjuder på sol och litet värme och ändå håller en hög snösäkerhet? I så fall är Engadin Ski Marathon det perfekta loppet för dig! De flesta kör skate, men det finns även spår för de cirka 1000 deltagare som föredrar klassisk stil. Välj 42 km eller 21 km och delta i nattloppet torsdag kväll om du vill. 

Engadin Skimarathon ingår i Worldloppet. Starten går i Maloja och vidare mot St Moritz upp till Pontresina och målgången för 21 km loppet. De som åker 42 km fortsätter till S-chanf. Med 13 000 deltagare är Engadin Skimarathon ett av de största skidloppen i Europa och Schweiz största idrottsevenemang.

Dagarna före loppet har du fina möjligheter till skidåkning på längden och utför. I resan ingår tåg till och hem från Schweiz. Det är inte bara hållbarare än flyg, tågresan genom Europa blir en upplevelse i sig. Vill du hellre ordna resan själv drar vi av kostnaden för din tågbiljett. Under vistelsen i Zuoz har du fria resor i dalen inklusive den världsberömda Berninabanan.

Du får åka tåg genom Europa till Schweiz

Ett riktigt vinterparadis

Engadindalen är ett riktigt skidparadis. Det var här, i Sankt Moritz, som vintersporten föddes 1864. Hit vallfärdar människor från hela världen för att åka längd, slalom eller snowboard, spela curling eller ishockey, åka skridskor eller isklättra. Landskapet är enastående vackert och lokalbefolkningen är med rätta mycket stolta över sin hembygd. De blir aldrig mätta på snön, bergen och de många soltimmarna.

 

loading...

Marathon : Start i Maloja, mål i S-chanf
Halvmarathon: Start i Maloja, mål i Pontresina
Nattloppet: Start på sjön Sils, mål i Pontresina.
Datum: 13 mars 2022. Normalt andra helgen i mars, vanligen helgen efter Vasaloppet.
Maxhöjd över havet på marathon: 1837 möh.
Antal deltagare: 13 000
Nationaliteter: 80
Distanser: 42,1 km, 21 km, 17 km (nattloppet)
Premiär: 1969
Serie: Worldloppet
Vallaservice: Gratis längs banan.
Sista anmälningsdag: 2 januari 2021 om det inte blir fullbokat tidigare. 

Allt detta ingår

Tåg Köpenhamn-Zuoz tur och retur inklusive plats i 6-bäddskupé på NightJet med frukost
Del i tvåbäddsrum med frukostbuffé på trestjärnigt hotell i Zuoz
Spårkort torsdag-söndag
Startavgift i maraton eller halvmaraton, skate eller klassisk stil
Medalj och diplom
Massage i S-chanf
Marathonfest efter målgång
Transferbuss till start och mål på söndagen
Gratis trafikkort med bussar och tåg i övre Engadin under hela vistelsen
Resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Resegarantilagen

Bansträckning

Klicka på bilden för en förstoring. Bilden syns och fungerar bäst på en dator.

Karta över loppet

Klimatavtryck

Sveriges mest hållbara längdskidresa till Alperna. Alla deltagare på Engadin Skimaraton resan får åka tåg genom Europa. En härlig upplevelse bara det! Sveriges mest hållbara längdskidresa till Alperna. Alla deltagare på Engadin Skimaraton resan får åka tåg genom Europa. En härlig upplevelse bara det!

Globalrunners går i bräschen för hållbara resor. På Engadin Skimaraton med avresa från Malmö är koldioxidutsläppet 131 kg för den som tar tåget, för de som kör bil om det är en medelstor dieselbil och två personer reser tillsammans i den 213 kg och för de som flyger 338 kilo. Här kan du räkna ut ditt avtryck från andra avreseorter.

På resan till Engadin Skimaraton bokar vi tåg åt alla. Den som vill åka dit på något annat sätt får avdrag med 3000 kronor från resans pris och ordnar resan själv. Vi är noga med att resorna ska ge ett lokalt ekonomiskt avtryck också. Därför vi väljer vi alltid småskaliga boenden som ägs och drivs av lokalbefolkningen. Den lokala anknytningen är rolig och intressant för våra gäster också. Vi ser till att personalen har schyssta arbetsvillkor och att maten är närproducerad.

Transporten till resmålet står för lejonparten av resans klimatavtryck. Äter och bor gör du oavsett. Klimatkompenserade boenden eller flygresor innebär inte lägre utsläpp.