LOGO GLOBALRUNNERS

Engadin Skimarathon i Schweiz 4-10 mars 2020

42 eller 21 km
Vill du delta i ett legendariskt skidlopp när dagarna är ljusare och vädret ofta bjuder på sol och litet värme och ändå håller en hög snösäkerhet? I så fall är Engadin Ski Marathon det perfekta loppet för dig! De flesta kör skate, men det finns även spår för de cirka 1000 deltagare som föredrar klassisk stil. Välj 42 km eller 21 km och delta i nattloppet torsdag kväll om du vill. 

Engadin Skimarathon ingår i Worldloppet. Starten går i Maloja och vidare mot St Moritz ner till Pontresina och målgången för 21 km loppet. De som åker 42 km fortsätter till S-chanf. Med 13 000 deltagare är Engadin Skimarathon ett av de största skidloppen i Europa och Schweiz största idrottsevenemang.

Dagarna före loppet har du fina möjligheter till skidåkning på längden och utför. I resan ingår fri entré till fina Bellavita Spa och gratis resor med lokaltrafiken (bussar och tåg) så att du lätt kan ta dig till olika områden och byar.

På resan ingår tåg till och hem från Schweiz. Det är inte bara hållbarare än flyg, tågresan genom Europa blir en upplevelse i sig. Vill du hellre ordna resan själv drar vi av kostnaden för din tågbiljett.

Sveriges mest klimatsmarta längdskidresa till Alperna!

Ett riktigt vinterparadis

Engadindalen är ett riktigt skidparadis. Det var här, i Sankt Moritz, som vintersporten föddes 1864. Hit vallfärdar människor från hela världen för att åka längd, slalom eller snowboard, spela curling eller ishockey, åka skridskor eller isklättra. Landskapet är enastående vackert och lokalbefolkningen är med rätta mycket stolta över sin hembygd. De blir aldrig mätta på snön, bergen och de många soltimmarna.

 

Sista anmälningsdag är den 2 januari 2020 om inte resan blir fullbokad tidigare.

loading...

Marathon : Start i Maloja, mål i S-chanf
Halvmarathon: Start i Maloja, mål i Pontresina
Nattloppet: Start på sjön Sils, mål i Pontresina.
Datum: 10 mars 2019. Normalt andra helgen i mars, vanligen helgen efter Vasaloppet.
Maxhöjd över havet på marathon: 1837 möh.
Antal deltagare: 13 000
Nationaliteter: 80
Distanser: 42,1 km, 21 km, 17 km (nattloppet)
Antal år: 50
Serie: Worldloppet
Vallaservice: Gratis längs banan.

Allt detta ingår

Tåg Köpenhamn-Pontresina tur och retur inklusive plats i 6-bäddskupé på NightJet med frukost
Del i tvåbäddsrum med frukostbuffé på trestjärnigt hotell i Pontresina
Spårkort torsdag-söndag
Anmälan till maraton eller halvmaraton
Medalj och diplom
Gratis entré till Bellavista Spa
Massage i S-chanf
Marathonfest efter målgång
Fria resor med lokaltrafiken i Engadindalen
Transferbuss till start och mål på söndagen
Resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Resegarantilagen

Bansträckning

Klicka på bilden för en förstoring. Bilden syns och fungerar bäst på en dator.

Karta över loppet

Klimatavtryck

Myndigheten Trafikanalys ska våren 2020 lämna förslag till regeringen på hur klimatpåverkan vid marknadsföring och försäljning av resor ska redovisas. På Globalrunners gör vi vårt bästa för att vara föregångare inom hållbara resor. På bilden intill ser du koldioxidustläppen på resan Engadin Skimaraton med avresa från Malmö i den vänstra stapeln och längst till höger vad resor med flyg släpper ut.

Alla som reser med oss får välja om de vill åka tåg eller flyg på resan. Vi är även noga med att resorna ska ge ett lokalt ekonomiskt avtryck. Därför vi väljer vi alltid boenden som ägs och drivs av lokalbefolkningen. Den lokala anknytningen är också roligare och intressantare för våra gäster. Vi ser till att personalen har schyssta arbetsvillkor och på våra traditionella Firarmiddagar på kvällen efter varje lopp väljer vi bort kött.