webbhvd

Träningsresor till Italien

Det finns sex nya träningspass att välja på varje dag. Efter en vecka här med många mil och höjdmeter i bra tempo är alla lyckliga, starkare och snabbare.

I regionen Emilia Romagna på Italiens östkust finns fantastiska förutsättningar för cykling. Varje dag erbjuder vi cykelturer på 5-15 mil i olika fartgrupper. Du får cykla längs havet och i böjande landskap samt i riktigt härliga backar. Vägarna är små med gles trafik och leder till gamla byar, vingårdar, oliv- och fruktodlingar. Bergskedjan Appeninerna sträcker sig från Adriatiska havet till Toscana och bjuder på fantastiska vyer, rejäla utmaningar och härliga utförslöpor. Trivs du med att äta och dricka gott med människor som också gillar att cykla? Då är våra cykelresor ett självklart val.

I priset ingår en god, sund och rejäl frukost, bikebuffé klockan 12-17 och middag, allt vatten och vin till middagen varje dag, del i dubbelrum med vidsträckt havsutsikt och balkong, spa, gym och tvätt av dina cykelkläder varje dag.
 

Sex träningspass per dag

Varje dag har du sex nya träningspass att välja på, ledda av erfarna ledare och anpassade till alla från nybörjare till elit. Dina svettiga cykelkläder lämnar du in för tvätt och får tillbaka rena och fräscha varje morgon inför ett nytt pass. Hyr en landsvägscykel (racer) på plats eller ta med din egen.Vill du någon dag köra MTB på stigar i ett naturreservat går det fint - i så fall hyr du en MTB för endast den dagen. Det finns dessutom en mängd andra aktiviteter att välja på, alltifrån löpning och simning till tennis, ridning och golf.

Trevligt hotell**** med balkong och vidsträckt havsutsikt

Hotellet ligger precis vid Adriatiska havet är belägna mellan San Marino och Ravenna. Du vaggas till sömns av vågornas brus och kan gå i timmar längs havet och njuta av livet. Hotellet drivs av en cykeltokig familj där alla deltar i hela verksamheten - det ger en mycket trevlig atmosfär. Alla har balkong med vidsträckt havsutsikt.

I källaren finns cykelgarage, cykelmekaniker, luft och cykeltvätt. Högst upp har du gratis tillgång till ett gym, längst ner ett riktigt fint spa med bubbelpool inom- och utomhus, ångbastu, torrbastu, solariedusch och relaxavdelning. Efter en vecka här med många mil och höjdmeter i benen kommer du hem lycklig, stark och snabb!

Vårt cykelhotell gör allt de kan för dig - och för framtida generationer. Hållbart behöver inte vara dyrt. Läs om cykelhotellets hållbarhetsarbete. 

Nytt från 2023: Vi har erbjudit dessa cykelresor i många år med två val av tvillinghotell som ägs av samma familj - ett trestjärnigt och ett nyrenoverat, fyrstjärningt mot tillägg. I år har vi beslutat att bara erbjuda det bästa och därmed höjt resans pris något. 

loading...

Datum

Välj en vecka som passar dig! 

1 april - 31 maj 
1 september - 31 oktober

Bäst är om du åker lördag-lördag för att delta i uppstartande infomöte lördag klockan 18.30, men vill du hellre ankomma en annan dag får du informationen individuellt. Undantaget är Nove Colli resan som går måndag-måndag.

Våren i Italien är en perfekt uppladdning inför cykelsäsongen. Du får cykla i cykellegendernas klassiska backar och njuta av en vecka som är helt anpassad till dig som älskar cykling. Under hösten pågår vinskörden som bäst och det är varmt och skönt i havet.  

Cykelklubbar och företag

Är ni en grupp på minst 15 personer - kanske en cykelklubb, ett företag eller ett kompisgäng - skräddarsyr vi gärna en egen cykelresa till er. Ni väljer själva datum och längd på resan och får en gratisplats utöver 15 deltagare. 

Hyr en cykel på plats eller ta med din egen. Via hotellet kan du hyra en av sju olika varianter av Pinarello, helt suveränt sköna att cykla, tycker vi.
Hyr en cykel på plats eller ta med din egen. Via hotellet kan du hyra en av sju olika varianter av Pinarello, helt suveränt sköna att cykla, tycker vi.

Alla klassikergrenar

Vässa din cykling, spring längs havet och simma i träningsbassängen. Här finns fina möjligheter för dig som gör En Svensk Klassiker. Tar du med dig rullskidor får du med alla fyra grenarna! 

Här bor du bra! Det går inte att bo närmre havet, du vaggas till sömns av vågornas brus. Dessutom ingår det mesta som mat, vin/vatten till alla middagar, tvätt av cykelkläder varje dag, fint spa, gym, mm.
Här bor du bra! Det går inte att bo närmre havet, du vaggas till sömns av vågornas brus. Dessutom ingår det mesta som mat, vin/vatten till alla middagar, tvätt av cykelkläder varje dag, fint spa, gym, mm.

I priset ingår

 • Ett cykelpass varje dag - välj mellan sex olika träningsgrupper ledda av erfarna cykelguider.
 • Del i dubbelrum med balkong och havsutsikt i en hel vecka. Enkelrum mot tillägg.
 • Stor frukostbuffé, bikebuffet efter varje träningspass (lunch) öppen till 16 samt middag hela veckan.
 • Allt vatten och vin till middagen varje dag hela veckan.
 • Tvätt av cykelkläder varje dag.
 • Gratis spa och gym varje dag.
 • Uppvärmd saltvattenbassäng utomhus (20 meter) och bubbelpool.
 • Lån av badhandduk och badrock (och lakan och handdukar på rummet såklart)
 • Energi och banan för cykelpassen.
 • Cykelgarage med cykeltvätt, kompressor, mm.
 • En dag utflykt med provsmakning av lokala specialiteter och viner på en gård.
 • En annan dag utflyktmed snacks på torget i Longiano där alla grupper sammantstrålar den dagen. Longiano är en vacker medeltida by med fästning.
 • För den som vill: italiensk matlagningskurs på verandan.
 • Gratis lånecyklar (hybrider, ej lämpade för träningspassen).
 • Vatten och läsk i minibaren på rummet varje dag som fylls på om du dricker upp något/allt.
 • Resegaranti enligt Resegarantilagen.

Resan till Italien

Ta tåget från din hemort genom Europa. Väl framme ligger tågstationen bara några hundra meter från vårt cykelhotell. Avresa dagen innan träningsveckan startar och hemkomst dagen efter. 

Från och till Hamburg kan du åka nattåg med Nightjet där frukost och lakan ingår på tåget. Köpenhamn - Bologna innebär 23 timmars resa med tre stopp i Hamburg, München och Venedig eller Hamburg, Innsbruck och Padova.

När du har bokat och betalat anmälningsavgiften till din cykelresa får du utförlig information om var och hur du bokar din tågresa till och från Italien på bästa sätt. Med den vägledningen är det enkelt att boka din tågresa genom Europa. Vill du ha hjälp att boka tågresan berättar vi i samma pdf hur du får det. 

Köper du reguljära biljetter i god tid kostar tåget cirka 3000 kronor tur och retur från Köpenhamn. Köper du ett interrail kort för 2500 kr med fyra resdagar kan du även resa ut och hem på det inom Sverige. Platsbiljetter tillkommer, cirka 70 kr per sträcka i Sverige och Italien samt 400 kr på nattåg.

När du har betalat anmälningsavgiften får du namn och adress till hotellet samt namn på närmaste tågstation, 400 meter från hotellet.

Väljer du att flyga är Bolognas flygplats bäst och du får tre olika transfer alternativ när du har bokat resan. Det är tio mil till hotellet från flygplatsen.

Vanliga frågor om cykelresan

När blir det fullt, när måste jag anmäla mig?
Det här kan vi aldrig svara på, det beror på när alla andra bokar in sig. För att säkra din plats, rekommenderar vi er att fylla i anmälningsformuläret på hemsidan och betala in anmälningsavgiften, så är platsen din.

Vad heter hotellet? Kan man få kika på det i förväg. 
Vi ser tyvärr detta som vår affärshemlighet – vi har rekat ett antal cykelhotell i Italien för att hitta det allra bästa. Vi önskar förstås att våra resenärer bokar sin resa via oss. Här intill ser du bilder från hotellet.

Vilket är bäst, hyra cykel eller ta med sin egen?
Vi rekommenderar hyrcykel via hotellet. Det är otroligt fina landsvägscyklar, växlingar känns knappt på sju varianter av Pinarello. Är det något som behöver åtgärdas gör hotellets cykelmekaniker det i den låsta cykelkällaren gratis på alla cyklar som hyrs av hotellet. 

Ingår verkligen allt vatten och vin?
Ja, men du kan inte välja världens dyraste vinflaska eller buteljerat mineralvatten - dessa får du betala för i så fall. Det som ingår till middagen varje dag är husets vin, San Giovese, och vatten som serveras i karaffer på borden.

Har ni andra cykelresor?
Jajamensan, Vänern Runt, guidade gruppresor Prag - Wien, Spatur i västra Tjeckien, med flera.

Vårt cykelhotell

loading...

Den cykeltokiga familjen som driver verksamheten har välkomnat gäster sedan 1950-talet. Hotellet är idealiskt för cykelentusiaster från nybörjare till proffs som vill cykla genom orörda byar och uppleva panoramalandskap, från Adriatiska havet till Apenninerna som sträcker sig mellan Toscana och Emilia Romagna. Vill du låna en standardcykel utanför träningspassen är det gratis.

Hotellpersonalen var enastående trevlig och tillmötesgående och sammanhållningen och ”familjekänslan” märks verkligen! Som de anstränger sig!


Tove som åkte på en av våra cykelveckor i september.

Veckoprogram

LÖRDAG 18.30 Välkomstdrink och information av chefscykelledaren som berättar om veckans program. Se till att föra fram eventuella egna önskemål och behov på mötet eller när du anländer första dagen om du skulle missa mötet.

VARJE DAG 09.00 Efter en god frukost, samling utnaför hotellet med cyklar. Alla träningsgrupper ger sig iväg på dagens pass och kommer tillbaka till hotellet efter passen, vanligen runt 13-14 tiden. Minst en cappuccino paus varje dag i alla grupper. 
 
TISDAG  Tema: Konst och Gastronomi. Alla grupper cyklar (långt och snabbt eller kortare och långsammare) till en bondgård som bjuder på provsmakning av därproducerade delikatesser. Du får lära dig mer om traktens historia och dess traditioner och passerar även Rimini med flera kända platser. En riktig höjdpunkt - missa inte denna dag!

TORSDAG Idag cyklar du till flera, små medeltida byar och städer med gamla slott och tar fikapaus på ett av torgen. Landskapet är helt nedsänkt i naturen och du får verkligen en känsla av ett ärofullt förflutet. 

FREDAG En utmanande dag med en speciell utflykt för den som känner sig vältränad. Tidig avresa med minibuss med cykelhållare mot några av de vackraste platserna i Emilia Romagna och Marche, varifrån du fortsätter på cykel. Den här turen ändras varje vecka och inkluderar alltid intressanta platser längs vägen.
 

Det bästa med resan var våra toppenfina cykelturer, den delikata maten och våra trevliga cykelguider, tyckte en av våra gäster.
Det bästa med resan var våra toppenfina cykelturer, den delikata maten och våra trevliga cykelguider, tyckte en av våra gäster.

Sex olika grupper

Varje kväll kan du läsa på en anslagstavla om morgondagens turer. Där ser du beräknat antal mil, höjdmeter och hastighet för respektive grupp. Du ser också vart turen går och vad ni kommer passera så att du kan läsa på i förväg, om du vill, om olika platser. Är du ovan landsvägscyklist kanske du ska testa grupp 1 eller 2 första dagen. Är du van att cykla i grupp eller är vältränad, kan du testa grupp 3 eller 4 första dagen. Cyklar du Vätternrundan på under 9 timmar kan du säkert köra i grupp 5.

Är du trots allt osäker är ledarna vana vid att hitta rätt grupp åt dig. Har du mot förmodan valt helt fel grupp en dag, brukar det gå att byta ner eller upp sig under första timmen. Det går bra att hoppa mellan grupperna från dag till dag utefter dagsform.

Grupp 1
För dig som inte vill köra fortare än 20 km/timme och njuta av slätter, blommor, historiska platser och ta en glass här och där. För den som föredrar el-cykel, som också kan hyras via hotellet, är det här en lämplig grupp.

Grupp 2
För dig som inte är så vältränad och inte vill cykla snabbare än 22 km/timmen i snitt. Du gillar att cykla men uppskattar kanske ännu mer att få upptäcka den lokala gastronomin och njuta av fina vyer. 

Grupp 3
I den här gruppen är det bra att vara någotsånär vältränad så att du kan cykla 24 km/timme i snitt. Cyklister som älskar att upptäcka att cykla i vackra landskap och som vill bli snabbare passar bra här.

Grupp 4
Du cyklar i snitt 28 km/timmen och är vältränad med starka ben. Du är en van cyklist och har inget emot stigningar eller rejäla uppförsbackar.

Grupp 5
Snabba, starka cyklister som håller en snitthastighet på över 30 km/timmen. Den här gruppen cyklar ungefär 14 mil per dag. 

Grupperna är mixade vad gäller kön, ålder och nationalitet och det är troligt att det inte bara är svenskar i din grupp.

Emilia Romagna

Regionen Emilia Romagna är perfekt för cykling med utmanande backar i Apenninerna och sköna bad i Adriatiska havet.

Jättebra hyrcyklar (Pinarello), god mat (stor frukost, bike buffe efter dagsetapperna och stor middagsbuffé). Det finns även en fin spa del samt 29 gradig utomhuspool. Hotellet ligger alldeles vid havet. Två av dagarna samlades alla grupperna för gemensam lunch uppe i bergen.
Vill man cykla själv någon dag finns det ca 60 olika turer att välja på!

 

Staffan som var med på en av våra vårresor.

Kommentarer från våra gäster som varit med på cykelresan

Härligt, familjärt hotell med bra läge. Trevliga aktiviteter att delta i efter cykelturerna. Cykelgrupperna var bra med genomtänkta turer så att man kunde välja efter egen kapacitet och dagsform och ändå träffa andra för att äta lunch eller fika. 

Jättebra med olika cykelgrupper så att man kunde välja längd och fart beroende på dagsform. Extremt god mat! Super trevlig cykelguide. Otroligt bra cykel - Pinarello!

Det var smart med olika grupper och en del gemensamma sammankomster några dagar. 

De organiserade fartgrupperna och bike buffén uppskattade jag allra mest. 

Att det var en cykelresa var perfekt för mig, att du (Ellika) brydde dig så mycket. Bra organisation med olika turer varje dag. Trevligt hotell. Att det var gemensamma evenemang under turerna några dagar i veckan så att vi kunde träffas över gruppgränserna.

Klimatpåverkan

På bilden ser du ett exempel på koldioxidustläpp per person på cykelresan till Italien. Tåg är det i särklass mest klimatvänliga alternativet.

Hotellet ägs och drivs av en familj i tre generationen från orten. Personalen har schyssta arbetsvillkor och bjuder på närproducerad mat, bland annat fisk, frukt och grönsaker. De strävar hela tiden efter att göra verksamheten så hållbar som möjligt vilket du kan läsa mer om här.  

Cykling är en klimatvänlig aktivitet och koldioxidutsläppen noll (förutom de som uppstod när cykeln producerades).