webbhvd

Vårt suveräna och hållbara cykelhotell

Skippar du städning av rummet en dag får du en ekologisk penna. När den håller på att ta slut kan du plantera den och få färsk basilika, tomater, salvia eller något annat gott.
Skippar du städning av rummet en dag får du en ekologisk penna. När den håller på att ta slut kan du plantera den och få färsk basilika, tomater, salvia eller något annat gott.

Sedan flera år kan du följa med på våra träningsresor för landsvägscyklister till apenninerna vid Adriatiska havet i Italien. Här bor även de som deltar i Italiens Vätternrunda Nove Colli. Vi tycker oss ha hittat det ultimata cykelhotellet åt alla som gillar cykling.

Hotellet drivs av en jättetrevlig, cykeltokig familj i tre generationer som deltar i hela verksamheten, från mekanikern i cykelverkstaden och kocken i köket till vd:n och marknadschefen. De äter middag med alla gäster varje kväll med sina barn till exempel. Du får dina cykelkläder tvättade varje dag gratis, oerhört god mat, vatten och vin alla middagar, egen balkong med vidsträckt utsikt över adriatiska havet på stranden, träningspool, spa och gym plus fem olika träningsgrupper att välja på varje dag. Dessutom satsar de på att vara så hållbara som möjligt. Här är några exempel:

Minskat matsvinn - Too Good to be True
Den mat som inte äts upp är för bra för att slänga. För att minska matsvinnet säljer hotellet mat som inte ätits upp i sin Loveria där lokalbefolkning och personal kan handla primat mat till billigare pris (du behöver inte handla mat, du har helpension). 

Too Good to be True minskar matsvinnet och ger lokalbefolkningen bra mat till lägre pris.
Too Good to be True minskar matsvinnet och ger lokalbefolkningen bra mat till lägre pris.

Inga plastflaskor
Du får en vattenflaska som du kan fylla på med färskvatten eller kolsyrat vatten, pumpar finns på alla våningar (istället för ny flaska varje gång).

Solenergi
Solpaneler för varmvatten.

Hejdå onödiga engångs förpackningar
Påfyllbara behållare för tvål och schampo istället för engångsflaskor.

Havsvatten i poolen 
Saltvatten i poolen vilket kräver mindre klor och kemikalier och belastar inte grundvattennivåerna.

Fossilfri transport
Gratis lån av standardcyklar så att gästerna kan se sig om i omgivningarna fossilfritt. 

En återvunnen konservburk motsvarar 7 timmars tv-tittande
De källsorterar och återvinner allt skräp.

Din ekologiska penna kanske ger dig färsk basilika
Tackar du nej till städning av rummet en dag får du en ekologisk penna varje gång du gör det. När pennan är så liten att du inte längre kan skriva med den, kan du plantera den och se den växa. Kanske får du färsk basilika eller egna tomater så småningom när du har planterat din pennstump.

Schyssta arbetsvillkor
Personalen har goda arbetsvillkor med reglerade arbetstider, lagstadgad semester, motion på arbetstid och god anställningstrygghet. Det är högt i tak och nya idéer välkomnas av ledningen. Den låga personalomsättningen visar att de anställda trivs med sin arbetssituation och arbetsgivare. Trivs personalen gynnar det dig som gäst; det man gillar (t ex sitt jobb) gör man bra!

Din vistelse gynnar lokalbefolkningen ekonomiskt
Hotellet ägs och drivs av en italiensk familj sedan tre generationer. Inredning och livsmedel är inhandlade och producerade i Italien, vad gäller maten i samma region. Vårt cykelhotell samarbetar med många andra företag i trakten som också gynnas ekonomiskt av din vistelse.

Hotellet ligger precis vid stranden. I poolen badar du i saltvatten och tack vare det belastas inte grundvattennivåerna och det krävs mindre klor och kemikalier.
Hotellet ligger precis vid stranden. I poolen badar du i saltvatten och tack vare det belastas inte grundvattennivåerna och det krävs mindre klor och kemikalier.
  • Hållbarhet handlar om mycket mer än transporter, flygskam och tågskryt.
  • Hållbar turism behöver inte vara dyrt. Här får du mycket för pengarna.