LOGO GLOBALRUNNERS

 Marcialonga Italiens Vasalopp i Dolomiterna

Marcialonga går genom 13 byar i Val di Fassa och Val di Fiemme. Under 45 eller 70 km har du hela tiden Dolomiterna i blickfånget. Dagarna före loppet bjuder på härlig skidåkning i fina längdspår eller utför för dig som vill i världens största skidområde Dolomiti Superski.
Marcialonga går genom 13 byar i Val di Fassa och Val di Fiemme. Under 45 eller 70 km har du hela tiden Dolomiterna i blickfånget. Dagarna före loppet bjuder på härlig skidåkning i fina längdspår eller utför för dig som vill i världens största skidområde Dolomiti Superski.

If you are from a country outside Scandinavia, please click here

Följ med till Italien och upplev de vackra spåren i Dolomiterna! I slutet av januari går klassiska Marcialonga, som bjuder på 70 eller 45 km folkfest genom 13 bergsbyar omslutna av majestätiska kalkstensberg. Inramningen är enastående. Få lopp kan mäta sig med Marcialonga. Lokalbefolkningen går man ur huse för att heja på alla deltagare och stämningen är på topp. Personalen på våra hotell liksom reseledarna gör sitt yttersta för att du ska trivas och våra gäster är mycket imponerade av deras service och omtanke. Hem åker alla med ett stort lyckligt leende. Vi utlovar härliga naturupplevelser, fantastisk skidåkning och underbara italienare som behärskar konsten att få dig att känna dig välkommen. God mat och dryck är en bonus.

Vi bor centralt i Moena på gångavstånd till starten och njuter av goda middagar efter att musklerna har mjuknat i hotellens spa. Dagarna före loppet testar vi kända längdåkningsområden i San Pellegrino, Val di Fiemme, Val di Fassa och Lavazé. Den som vill kör slalom en eller flera dagar i ett av världens största utförsåkningsområden, Dolomiti Superski. Det är också magiskt!

För åttonde året i rad har vi fått bekräftade startplatser i Marcialonga, där alla deltagare får senaste information direkt från arrangören. Globalrunners är officiell researrangör till Marcialonga och får alla startplatser utan mellanhänder. Resorna är populära och platserna går åt snabbt. Vår Marcialongaresa har sedan starten 2014 blivit fullbokad tidigt. Varmt välkommen med till Italien!
 

Du väljer ressätt. Flyg eller tåg ingår. 

Vill du åka utför går det utmärkt i skidområdet Dolomiti Superski med kända orter som Val Gardena, Canazei och Arabba. På en dag hinner du runt Sella Ronda. 

27-31 januari 2022

Programmet i korthet (se Resplanen)

 • Torsdag - Resdag till Moena och middag. Pannlampsåkning för ivriga.
 • Fredag - längdåkning i San Pellegrino, Moena-Canazei, Moena-Predazzo, vid Val di Fiemme stadion eller Lavazé. Slalom i Alpe Lucia eller Canazei i Sella Ronda. Vallalektion i teori och praktik.
 • Lördag - Uppladdning, skidåkning som på fredagen, besök på mässan. Vallaservice eller valla själv. 
 • Söndag - Marcialonga och firarmiddag!
 • Måndag - Nedvarvning (längd) för den som vill. Hemresa. 
loading...

45 eller 70 km

I mål efter 70 eller 45 km får du medalj, pasta, din väska transporterad, dusch, en härlig folkfest och gratis buss tillbaka till hotellet. På kvällen smakar Firarmiddagen fantastiskt gott!
 

Seedningstabell för Marcialonga 2021
 

Globalrunners är stolt officiell arrangör av resor till Marcialonga.

Centrala och fina hotell

Vi har tre mycket bra hotell i byn Moena, där loppet startar. Spåren ligger utanför dörren och du har nära till allt. I resplanen kan du läsa mer om de olika alternativen. På Patrizia har du halvpension och gratis skidbuss var tionde minut. Maria är kanske det finaste hotellet i hela Moena och Central är vår egen favorit och det hotell vi har haft sedan vi startade med resor till Marcialonga.  

Det här ingår i resans pris

 • Flyg eller tåg till Italien - du väljer
 • Alla skatter och avgifter
 • Transfer från/till flygplatsen 
 • Skidfrakt för flygresenärer
 • Del i dubbelrum på fina, centralt belägna hotell med spa, bar/café/restaurant, bibliotek och skidförråd/vallarum
 • Frukostpension eller halvpension
 • Anmälan till valt lopp
 • Medalj och pasta efter målgång
 • Buss från målet tillbaka till Moena
 • Träningsprogram
 • Reseledning och service av Globalrunners
 • Resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Resegarantilagen

Lägenhetspaket 635 Euro per person inklusive startplats
Ett ekomiskt och självständigt alternativ att uppleva Marcialonga. Dela en lägenhet för 4-6 personer i Moena där starten går eller i Cavaleze där målet är. Lägenheterna är fullt utrustade. I Moena ligger lägenheten precis vid torget och Marcialongaspåret. I Cavalese har du gratis tillgång till inomhuspool, spa med turkisk och finsk bastu och bubbelpool är gratis i huset bredvid. Där finns också restaurant med pizzeria, även take away, ett gym, ett spelrum med bordtennisbord mm, gratis garage och tvättstuga.  

Läs mer och boka lägenhetspaket här

Profil av Marcialonga. Klicka på bilden så får du en förstoring.

På bilden ser du koldioxidutsläpp per person på Mariclaongaresan med avresa från Stockholm. Här kan du räkna ut ditt avtryck från andra avreseorter. Alla som reser med oss får välja tåg eller flyg.

Vi är noga med att resorna ska ge ett lokalt ekonomiskt avtryck. Därför vi väljer vi alltid småskaliga boenden som ägs och drivs av lokalbefolkningen. Den lokala anknytningen är rolig och intressant för våra gäster också. Vi ser till att personalen har schyssta arbetsvillkor och att maten är närproducerad.

Transporten till resmålet står för lejonparten av klimatavtrycket. Äter och bor gör du oavsett. Klimatkompenserade boenden eller flygresor innebär inte lägre utsläpp.
 
 

Via Dolomiti - på skidor mellan Toblach- Cortina till Marcialonga

Välkommen med över Dolomiternas bergstoppar mellan två långlopp. Vi tar vackrast möjliga väg på slalomskidor i Dolomiti Superski, ett av världens största utförsåkningsområden. En underbar utmaning med förstummande vackra vyer utlovas!

Vi har letat fram den perfekta rutten mellan långloppen och lagt till en extra clou: Under dagen kommer vi att lifta en sträcka bakom hästar där du också får njuta av en 8,5 km lång pist i den 'hemliga dalen'.

Du får din utrustning för utförsåkningen vid starten och lämnar tillbaka den efter sitsta pisten. Start i Cortina och slut i Canazei de år Toblach-Cortina går helgen före Marcialonga, annars tvärtom. Ditt bagage (längdskidor och väska) transporteras medan du åker skidor utför. Liftkort ingår också liksom lokalbuss, supertrevliga medåkare och reseledare.

Alla som klarar röda backar kan följa med. Du behöver inte delta i Globalrunners resor till Marcialonga och/eller Toblach-Cortina för att följa med på Via Dolomiti Gå in och läs mer på länken här nedanför. Välkommen med på ett härligt äventyr!