webbhvd

 Marcialonga Italiens Vasalopp i Dolomiterna

Marcialonga går genom 13 byar i Val di Fassa och Val di Fiemme. Under 45 eller 70 km har du hela tiden Dolomiterna i blickfånget. Dagarna före loppet bjuder på härlig skidåkning i fina längdspår eller utför för dig som vill i världens största skidområde Dolomiti Superski.
Marcialonga går genom 13 byar i Val di Fassa och Val di Fiemme. Under 45 eller 70 km har du hela tiden Dolomiterna i blickfånget. Dagarna före loppet bjuder på härlig skidåkning i fina längdspår eller utför för dig som vill i världens största skidområde Dolomiti Superski.

If you are from a country outside Scandinavia, please click here

Följ med till Italien och upplev de vackra spåren i Dolomiterna! I slutet av januari går Marcialonga. En 70 eller 45 km lång folkfest genom 13 bergsbyar omslutna av majestätiska kalkstensberg. Lokalbefolkningen går man ur huse för att heja på alla deltagare och stämningen är på topp. Vi utlovar härliga naturupplevelser, fantastisk skidåkning och underbara italienare som behärskar konsten att få dig att känna dig välkommen. Hem åker du med ett stort lyckligt leende på läpparna.

Vi bor centralt i Moena på gångavstånd till starten. Dagarna före Maricalonga testar vi kända längdåkningsområden i San Pellegrino, Val di Fiemme, Val di Fassa och Lavazé. Den som vill kör slalom i ett av världens största utförsåkningsområden, Dolomiti Superski. 

För tionde året i rad har vi fått bekräftade startplatser i Marcialonga. Globalrunners är stolt, officiell researrangör till loppet och resan är vår mest populära där platserna går åt snabbt. Vår Marcialongaresa har sedan starten 2014 blivit fullbokad tidigt. Välkommen med till Italien!

Banrofil av Marcialonga. Klicka på bilden så får du en förstoring.

23-27 januari 2025

Programmet i korthet

 • Torsdag - Ankomst till Moena och incheckning. Informationsmöte på kvällen. Pannlampsåkning för ivriga.
 • Fredag - längdåkning i San Pellegrino, Moena-Canazei, Moena-Predazzo, vid Val di Fiemme stadion eller i Lavazé. Slalom i Alpe Lucia, San Pellegrino eller Canazei i Sella Ronda. Vallalektion i teori och praktik.
 • Lördag - Uppladdning, mer skidåkning, besök på mässan. Utdelning av startkit och genomgång av loppet. Vallaservice eller valla själv. 
 • Söndag - Marcialonga och Firarmiddag!
 • Måndag - Nedvarvning (längd) för den som vill. Hemresa.

Det här ingår

 • Del i dubbelrum****
 • Frukostpension eller halvpension.
 • Spa och vallarum.
 • Anmälan och startavgift i valt lopp.
 • Medalj och pasta efter målgång.
 • Buss från målet tillbaka till Moena.
 • Vallakurs
 • Träningsprogram
 • Reseledning och service av Globalrunners
 • Resegaranti enligt Resegarantilagen

Tillval

 • Enkelrum, suite och/eller extranätter.
 • Bokning av tågbiljetter till Italien tur och retur.
 • Transfer från Münchens flygplats.
 • Transfer till Venedigs flygplats.

Resan till Italien

Sedan 2016 bokar vi tåg med bästa förbindelser åt alla som väljer den i särklass mest hållbara Marcialongaresan. Resan genom i Euorpa blir ett äventyr i sig och det går bra att stanna på vägen för den som vill. Vill du boka din egen transport väljer du det.

 
Information och tips om resan till Italien  

45 eller 70 km

I mål efter 70 eller 45 km får du medalj, pasta, din väska transporterad, dusch, en härlig folkfest och gratis buss tillbaka till hotellet. På kvällen smakar Firarmiddagen fantastiskt gott!

Datum 2025: 22-27 januari.
Distans: 70 eller 45 km klassisk stil.
Start: 08.00 - 09.20.
Vallaservice: Hos vår partner i Moena från 50 Euro på rengjorda skidor. 
Vätska/energi depåer: 14, se banprofilen.
Medicinsk och teknisk hjälp: Finns längs spåret och erbjuder bland annat lånestavar och låneskidor om något går sönder.

Fina hotell

I Moena har vi två mycket bra hotell att välja på: Hotel Maria och Hotel Patrizia. Spåren ligger utanför dörren och du har nära till allt. Båda ägs och drivs av familjer från byn. Här finns skidrum med vallabord, gratis wifi, bastu och spa och de ligger på 10-15 minuters gångavstånd till starten. Varje dag bjuds du på en riklig frukostbuffé anpassad för skidåkare. På Patrizia har alla halvpension och på Maria kan du välja frukostpension eller halvpension. 

I resplanen kan du läsa mer om de olika alternativen. Maria är kanske det finaste hotellet i hela Moena. På Patrizia ingår gratis skidbuss.

Koppla av före och efter Marcialonga

Vi är svensk officiell arrangör

Marcialonga arrangör

Globalrunners är sedan många år stolt, utvald officiell arrangör av resor till Marcialonga. 

Globalrunners är svensk officiell arrangör till Marcialonga sedan tio år tillbaka.

Hemma igen efter en fantastisk resa till Moena och Marcialonga-loppet! Så glad, stolt och nöjd att jag gjorde detta, trots sämre förberedelser än planerat! Ni som funderat på att åka loppet - gör det!

Jag åkte själv, vilket i sig va en härlig upplevelse. Bokade med proffsiga resebolaget @globalrunners så jag joinade gruppen på bl a Firarmiddagen på en magisk restaurang uppe i bergen i Moena.

Tack Ellika och Anders-Globalrunners för en väl planerad resa! Blir fler gånger

Lillemor Hellkvist

Lillemor, en av våra trevliga gäster, kämpar på i Marcialonga.
Lillemor, en av våra trevliga gäster, kämpar på i Marcialonga.

Vi var ett gäng på 8 personer som åkte med Globalrunners för att åka Marcialonga 2023. Det var ett perfekt arrangemang på alla sätt och också välplanerat tidsmässigt med några fria dagar innan själva loppet, då vi kunde testa banan och allmänt insupa den trevliga atmosfären i Dolomiterna.

Paul Meyer

Bo i lägenhet under Marcialonga Bo i lägenhet under Marcialonga


Lägenhetspaket €795/person
Ett ekomiskt och självständigt alternativ att uppleva Marcialonga. Dela en lägenhet för 4-6 personer i Cavalese där målet är. Lägenheterna är fullt utrustade och du har gratis tillgång till inomhuspool, spa med turkisk och finsk bastu och bubbelpool i huset bredvid. Där finns också restaurant med pizzeria, även take away, ett gym, ett spelrum med bordtennisbord mm, gratis garage och tvättstuga.  

Läs mer och boka lägenhetspaket här

Stort tack för den här resan! Det känns verkligen så roligt att resa/boka med er, ett personligt resebolag! Fantastiskt!

Det här kommer vi göra om med er, jag har nu förankrat att vi ska åka alla worldlopp som finns och jag är sugen på det som går från St Moritz. Eller vilket skulle du rekommendera som nästa lopp?

Hälsningar Helena mfl

Tack för en fantastisk upplevelse med Marcialonga. Det kanske inte fullt ut gick fram, då vi var allt lite trötta efter helgens bedrifter, men vill ta tillfället i akt att framföra gruppens tacksamhet att vår resa blev så lyckad. Information före och under, resan, hotell, upplevelser i samband med loppet med en underbar inramning, mm. 

Väldigt professionellt arrangerat med en bra avslappnad relation till oss resenärer. I vår grupp är alla projektledare på olika sätt så vi kan skönja arbetsinsatsen bakom allt och vi är uppmärksamma på om något inte fungerar. Men denna resa var väldigt bra. 

Vi går för ett långlopp i Schweiz om två år, men först Birken.

Bästa hälsningar Pierre

Utförsåkning

Vill du åka utför en dag eller fler på Marcialongaresan, går det utmärkt i skidområdet Dolomiti Superski med kända orter som Val Gardena, Canazei och Arabba. På en dag hinner du runt Sella Ronda. Moenaborna själva åker gärna utför i Alpe Lusia eller San Pellegrino, enkla att nå på 5-20 minuter med skidbussen.

Kombinationsresa

När du ändå reser söderut i Europa, passa på och kör både Marcialonga och Toblach Cortina. Loppen går helgerna efter varandra. Vill du hellre förlänga Marcialongaresan med några dagar före och/eller efter ordinarie datum går det fint. För pris och tips på vad du kan göra mellan resorna, ring 0733612255 eller mejla info@globalrunners.se

Vi bokar tåg åt alla som vill. Det är ett behagligt, kul och intressant sätt att resa på. Vill du stanna på vägen dit eller hem är det inga problem. Vill du inte åka tåg hela vägen kan du flyga direkt till München och sedan åka tåg+buss till respektive hem från Moena. 
 

Information om resan till Italien


På bilden intill ser du koldioxidutsläpp per person till Marcialonga från Stockholm. Här kan du räkna ut avtrycket från andra orter. Transporten till resmålet står för lejonparten av resans klimatavtryck. Vi är noga med att resorna ska ge ett lokalt ekonomiskt avtryck och väljer småskaliga boenden med goda arbetsvillkor och närproducerad mat som ägs och drivs av lokalbefolkningen.