webbhvd

 Marcialonga Italiens Vasalopp i Dolomiterna

Marcialonga går genom 13 byar i Val di Fassa och Val di Fiemme. Under 45 eller 70 km har du hela tiden Dolomiterna i blickfånget. Dagarna före loppet bjuder på härlig skidåkning i fina längdspår eller utför för dig som vill i världens största skidområde Dolomiti Superski.
Marcialonga går genom 13 byar i Val di Fassa och Val di Fiemme. Under 45 eller 70 km har du hela tiden Dolomiterna i blickfånget. Dagarna före loppet bjuder på härlig skidåkning i fina längdspår eller utför för dig som vill i världens största skidområde Dolomiti Superski.

If you are from a country outside Scandinavia, please click here

Följ med till Italien och upplev de vackra spåren i Dolomiterna! I slutet av januari går klassiska Marcialonga. Du bjuds på 70 eller 45 km folkfest genom 13 bergsbyar omslutna av majestätiska kalkstensberg. En enastående inramning som få lopp kan mäta sig mot. Lokalbefolkningen går man ur huse för att heja på alla deltagare och stämningen är på topp. Personalen på våra hotell liksom reseledarna gör sitt yttersta för att du ska trivas och våra gäster är mycket imponerade av all service och omtanke. Hem åker du med ett stort lyckligt leende på läpparna. Vi utlovar härliga naturupplevelser, fantastisk skidåkning och underbara italienare som behärskar konsten att få dig att känna dig välkommen. God mat och dryck är en bonus.

Vi bor centralt i Moena på gångavstånd till starten och njuter av goda middagar efter att musklerna har mjuknat i hotellens spa. Dagarna före Maricalonga testar vi kända längdåkningsområden i San Pellegrino, Val di Fiemme, Val di Fassa och Lavazé. Den som vill kör slalom i ett av världens största utförsåkningsområden, Dolomiti Superski. Det är också magiskt!

För nionde året i rad har vi fått bekräftade startplatser i Marcialonga. Globalrunners är stolt, officiell researrangör till loppet och resan är vår mest populära där platserna går åt snabbt. Vår Marcialongaresa har sedan starten 2014 blivit fullbokad tidigt. Välkommen med till Italien!

26-30 januari 2023

Programmet i korthet (se Resplanen)

 • Torsdag - Ankomst till Moena och middag. Pannlampsåkning för ivriga.
 • Fredag - längdåkning i San Pellegrino, Moena-Canazei, Moena-Predazzo, vid Val di Fiemme stadion eller Lavazé. Slalom i Alpe Lucia eller Canazei i Sella Ronda. Vallalektion i teori och praktik.
 • Lördag - Uppladdning, skidåkning som på fredagen, besök på mässan. Vallaservice eller valla själv. 
 • Söndag - Marcialonga och firarmiddag!
 • Måndag - Nedvarvning (längd) för den som vill. Hemresa. 
loading...

Det här ingår

 • Del i dubbelrum****
 • Frukostpension eller halvpension.
 • Spa och vallarum.
 • Anmälan och startavgift i valt lopp.
 • Medalj och pasta efter målgång.
 • Buss från målet tillbaka till Moena.
 • Vallakurs
 • Träningsprogram
 • Reseledning och service av Globalrunners
 • Resegaranti enligt Resegarantilagen

Tillval

 • Enkelrum, suite och/eller extranätter.
 • Tåg Italien tur och retur.
 • Transfer från/till Venedigs flygplats.

Kombinationer

För pris och alternativ, ring 0733612255 eller mejla info@globalrunners.se

45 eller 70 km

I mål efter 70 eller 45 km får du medalj, pasta, din väska transporterad, dusch, en härlig folkfest och gratis buss tillbaka till hotellet. På kvällen smakar Firarmiddagen fantastiskt gott!

Officiell arrangör

Globalrunners är sedan flera år stolt, utvald officiell arrangör av resor till Marcialonga. 

Vill du åka utför går det utmärkt i skidområdet Dolomiti Superski med kända orter som Val Gardena, Canazei och Arabba. På en dag hinner du runt Sella Ronda. Moenaborna själva åker gärna utför i Alpe Lusia eller San Pellegrino, enkla att nå på 5-20 minuter.

Centrala, fina hotell

Vi har tre mycket bra hotell i byn Moena, där loppet startar. Spåren ligger utanför dörren och du har nära till allt. I resplanen kan du läsa mer om de olika alternativen. Maria är kanske det finaste hotellet i hela Moena. Central är vår egen favorit och det hotell vi har haft sedan vi startade med resor till Marcialonga. Patrizia får fyra stjärnor i år och där har du allt du behöver - halvpension med jättegod mat, gratis skidbuss som går ofta, superfint spa, mm.


Lägenhetspaket €635/person
Ett ekomiskt och självständigt alternativ att uppleva Marcialonga. Dela en lägenhet för 4-6 personer i Moena där starten går eller i Cavaleze där målet är. Lägenheterna i Cavalese respektive Moena är fullt utrustade. I Cavalese har du gratis tillgång till inomhuspool, spa med turkisk och finsk bastu och bubbelpool i huset bredvid. Där finns också restaurant med pizzeria, även take away, ett gym, ett spelrum med bordtennisbord mm, gratis garage och tvättstuga.  

Läs mer och boka lägenhetspaket här

Stort tack för den här resan! Det känns verkligen så roligt att resa/boka med er, ett personligt resebolag! Fantastiskt!

Det här kommer vi göra om med er, jag har nu förankrat att vi ska åka alla worldlopp som finns och jag är sugen på det som går från St Moritz. Eller vilket skulle du rekommendera som nästa lopp?

Hälsningar Helena mfl
Marcialonga 2022

Profil av Marcialonga. Klicka på bilden så får du en förstoring.

Tack för en fantastisk upplevelse med Marcialonga. Det kanske inte fullt ut gick fram, då vi var allt lite trötta efter helgens bedrifter, men vill ta tillfället i akt att framföra gruppens tacksamhet att vår resa blev så lyckad. Information före och under, resan, hotell, upplevelser i samband med loppet med en underbar inramning, mm. 

Väldigt professionellt arrangerat med en bra avslappnad relation till oss resenärer. I vår grupp är alla projektledare på olika sätt så vi kan skönja arbetsinsatsen bakom allt och vi är uppmärksamma på om något inte fungerar. Men denna resa var väldigt bra. 

Vi går för ett långlopp i Schweiz om två år, men först Birken.

Bästa hälsningar Pierre


På bilden ser du koldioxidutsläpp till Marcialonga från Stockholm. Här kan du räkna ut avtrycket från andra orter. 

Vi är noga med att resorna ska ge ett lokalt ekonomiskt avtryck och väljer alltid småskaliga boenden med goda arbetsvillkor och närproducerad mat som ägs och drivs av lokalbefolkningen. Den lokala anknytningen är roligare och intressantare också. 

Transporten till resmålet står för lejonparten av klimatavtrycket. Klimatkompenserade boenden eller flygresor innebär inte lägre utsläpp.