LOGO GLOBALRUNNERS

Marcialonga - Italiens vasalopp i Dolomiterna

Marcialonga går genom 13 byar i Val di Fassa och Val di Fiemme. Under 45 eller 70 km har du hela tiden Dolomiterna i blickfånget. Dagarna före loppet bjuder på härlig skidåkning i fina längdspår eller utför för dig som vill  i världens största skidområde Dolomiti Superski.
Marcialonga går genom 13 byar i Val di Fassa och Val di Fiemme. Under 45 eller 70 km har du hela tiden Dolomiterna i blickfånget. Dagarna före loppet bjuder på härlig skidåkning i fina längdspår eller utför för dig som vill i världens största skidområde Dolomiti Superski.

28 januari - 1 februari 2021

If you are from a country outside Scandinavia, please click here

Följ med till Italien och upplev de vackra spåren i undersköna Dolomiterna! I slutet av januari går Italiens svar på Vasaloppet. Klassiska Marcialonga bjuder på 70 eller 45 km folkfest genom 13 bergsbyar omringade av majestätiska kalkstensberg. Inramningen är enastående. Få lopp kan mäta sig med Marcialonga, om ens något. Lokalbefolkningen går man ur huse för att heja på alla deltagare och stämningen är på topp. Personalen på våra hotell gör sitt yttersta för att få dig att trivas och våra gäster är mycket imponerade av deras service och omtanke. Hem åker alla med ett stort lyckligt leende. Vi utlovar härliga naturupplevelser, fantastisk skidåkning och underbara italienare som behärskar konsten att få dig att känna dig välkommen. God mat och dryck är ett säkert kort.

Vi bor centralt i Moena med gångavstånd till starten och njuter av goda middagar efter att musklerna har mjuknat i hotellens spa. Dagarna före loppet testar vi kända längdåkningsområden i San Pellegrino, Val di Fiemme, Val di Fassa och Lavazé. Den som vill kör slalom en eller flera dagar i ett av världens största utförsåkningsområden, Dolomiti Superski. Det är också magiskt!

För sjunde året i rad har vi fått bekräftade startplatser i Marcialonga, där alla deltagare får senaste information direkt från arrangören. Globalrunners är officiell researrangör till Marcialonga och får alla startplatser direkt utan mellanhänder. Resorna är populära och platserna går åt snabbt. Vår Marcialongaresa har sedan starten 2014 alltid blivit fullbokad tidigt. Varmt välkommen med till Italien!
 

Du väljer ressätt. Internationellt flyg eller tåg ingår i resans pris. Tåg är det  mest hållbara alternativet. 

Vill du åka utför en dag eller två går det utmärkt i skidområdet Dolomiti Superski med kända orter som Val Gardena, Canazei och Arabba. På en dag hinner du runt Sella Ronda. Den som vill följer med till nästa långlopp, Toblach-Cortina, på skidor över bergen! Läs mer här.

Programmet i korthet (se Resplanen)

  • Torsdag - Resdag till Moena och middag. Pannlampsåkning för ivriga.
  • Fredag - längdåkning i San Pellegrino, Moena-Canazei, Moena-Predazzo, vid Val di Fiemme stadion eller Lavazé. Slalom i Alpe Lucia eller Canazei i Sella Ronda. Teorigenomgång om  Vallning.
  • Lördag - Uppladdning, skidåkning som på fredagen, besök på mässan. Vallaservice eller valla själv. Praktiskt vallapass.
  • Söndag - Marcialonga och firarmiddag!
  • Måndag - Nedvarvning (längd) för den som vill. Hemresa. 
loading...

45 eller 70 km

I mål efter 70 eller 45 km får du medalj, pasta, din väska transporterad, dusch, en härlig folkfest och gratis buss tillbaka till Moena där vi bor. På kvällen efter loppet smakar Firarmiddagen fantastiskt gott!
 

Globalrunners är officiell arrangör av resor till Marcialonga.

Centrala och fina hotell

Vi har tre mycket bra hotell i byn Moena, där loppet startar. Spåren ligger utanför dörren och du har nära till allt. I resplanen kan du läsa mer om de olika alternativen.

Det här ingår i resans pris

Resan till Italien med flyg eller tåg - du väljer*
Alla skatter och avgifter
Transfer från/till flygplatsen om du flyger
Skidfrakt för flygresenärer
Del i dubbelrum på fina, centralt belägna hotell med spa, bar/café/restaurant, bibliotek och skidförråd/vallarum
Frukostpension eller halvpension
Anmälan till valt lopp
Medalj och pasta efter målgång
Buss från målet i Cavalese tillbaka till Moena
Träningsprogram
Reseledning och service av Globalrunners
Resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Resegarantilagen

*Läs mer om olika ressätt i Resplanen

Lägenhetspaket 695 Euro per person inklusive startplats
Ett ekomiskt och självständigt alternativ att uppleva Marcialonga. Dela en lägenhet för 4-6 personer i Moena där starten går eller i Cavaleze där målet är. Lägenheterna är fullt utrustade. I Moena ligger lägenheten precis vid torget och Marcialongaspåret. I Cavalese har du gratis tillgång till inomhuspool, spa med turkisk och finsk bastu och bubbelpool är gratis i huset bredvid. Där finns också restaurant med pizzeria, även take away, ett gym, ett spelrum med bordtennisbord mm, gratis garage och tvättstuga.  

Läs mer och boka lägenhetspaket här

Profil av Marcialonga. Klicka på bilden så får du en förstoring.

Myndigheten Trafikanalys ska våren 2020 lämna förslag till regeringen på hur klimatpåverkan vid marknadsföring och försäljning av resor ska redovisas. Vi vill vara föregångare inom hållbara resor. På bilden intill ser du koldioxidutsläppen på Mariclaongaresan med avresa från Stockholm.

Alla som reser med oss får välja om de vill åka tåg eller flyg på resan. Vi är även noga med att resorna ska ge ett lokalt ekonomiskt avtryck. Därför vi väljer vi alltid boenden som ägs och drivs av lokalbefolkningen. Den lokala anknytningen är också roligare och intressantare för våra gäster. Vi ser till att personalen har schyssta arbetsvillkor och på våra traditionella Firarmiddagar på kvällen efter varje lopp väljer vi bort kött. 

 

Via Dolomiti - en veritabel upplevelsebakelse från Marcialonga till Cortina

Välkommen med över Dolomiternas bergstoppar mellan loppen Marcialonga och Toblach-Cortina! Tisdagen den 28 januari 2020 tar vi vackrast möjliga väg i Dolomiti Superski, ett av världens största utförsåkningsområden. En underbar utmaning med förstummande vackra vyer utlovas!

Vi kan den perfekta rutten mellan långloppen och vi har lagt till en extra clou: Under dagen kommer vi att lifta en sträcka bakom hästar där du också får njuta av en 8,5 km lång pist i den hemliga dalen.

Du får din utrustning för utförsåkningen i Canazei och lämnar tillbaka den i Cortina. Ditt bagage (längdskidor och väska) transporterar vi från Moena till Cortina på måndagskvällen. Liftkort ingår också liksom bussen från Moena till Canazei tisdag morgon och supertrevliga medåkare.

Alla som klarar röda backar kan följa med. Du behöver inte delta i Globalrunners resor till Marcialonga och/eller Toblach-Cortina för att följa med på Via Dolomiti Gå in och läs mer på länken här nedanför. Välkommen med på ett härligt äventyr!