webbhvd

Marcialonga Program

Den här sidan beskriver ett ekonomiskt och självständigt alternativ till vår ordinarie Marcialongaresa. I vår vanliga Marcialongaresa ingår resa, boende på hotell i Moena, startplats och mycket mer. Bokar ni en lägenhet får ni utförlig information om hur ni smidigt kan boka tåg eller flyg + transfer själva.

6 dagar / 5 nätter

Vill du hellre bo på hotell, klicka här

 

Lägenheter i Caveleze för 5-7 personer

loading...

De lägenheter i Cavalese som vi har kvar 2025, har sju sängar i tre sovrum med balkong, kokvrå, två duschrum med toalett och dusch, matbord med stolar (se bilder) och soffa på totalt 65 kvm med wifi. Två rum med var sin dubbelsäng och ett rum med en våningssäng och en enkelsäng. Minimum är 5 personer, max 7 personer. Inomhuspool (öppen klockan 15-20 utom lördagar), spa med turkisk och finsk bastu (ång- respektive vanlig) och bubbelpool är gratis i huset bredvid. Där finns också restaurant med pizzeria, take away, ett gym, ett spelrum med bordtennisbord mm, gratis garage och tvättstuga.

Det tar en kvart att gå till Marcialongamässan, pastapartyt, från mållinjen och centrala Cavalese. När du har kommit i mål kan du direkt hem och sjunka ner i ert spa. Bussar till starten av loppet i Moena är gratis och fungerar smidigt. Ni får gärna delta i Globalrunners aktiviteter, men det är inte lika enkelt när ni bor i Cavalese eftersom  de äger rum i Moena, så vi tror att ni kommer att vara ganska självständiga. Ni behöver inte städa vid avresa, det ingår också.

De dagar ni inte tävlar, är det enkelt att ta skidbussen från Cavalese upp till Lavazés fina längdspår. Här kan ni njuta av underbar skidåkning, det är väldigt fint! Skidstadion i Val di Fiemme är ett annat alternativ.

Dessa större lägenheter är utrustade med: Lakan och handdukar - ett set per person för hela vistelsen, köksutrustning, kokvrå, kylskål, gratis toalettartiklar, mikro, väckarklocka, vattenkokare, spis, kaffemaskin/bryggare, torkställning, toalettpapper, torkställning, skidrum, TV, säkerhetsskåp, garderob, privat ingång och hårtork. Husdjur är tillåtna och hiss finns inte.

Avgiftsfri parkering ingår i varje lägenhet.

Gratis skidbuss, resor med kollektivtrafiken i hela Trentinoregionen samt FiemmE-Motion Card ingår också under hela vistelsen.

Allt är nära

Det finns ett stort utbud av restauranter, caféer, barer och affärer i Cavalese. Sista kvällen firar vi alla fina prestationer på en mycket speciell restaurant som alla kommer att minnas länge.

Fantastiskt fin skidåkning

Till fots eller med skid- eller lokalbuss når du olika områden för längd- och utförsåkning. Vill du låta lokala experter valla din skidor finns de på nära håll. Våra gäster brukar dock valla själva. Under loppet finns gratis vallaservice om du vill lägga på mer fästvalla. 

Onsdag - ankomst till lägenheten

Ankomstdag och incheckning i lägenheten i Cavalese. Längdåkning för de som vill, eventuellt med pannlampa beroende på ankomsttid. 

Torsdag och fredag - Skidåkning

Det finns många områden som står till ditt förfogande idag. Marcialongaspåret passerar genom Moena och du kan åka till eller från Canazei och/eller till eller från Predazzo. Val di Fiemme är ett känt längdåkningscentrum med 150 km spårk som du når med buss på en halvtimme. Här har världsmästerskapen ägt rum 1991, 2003 och 2013 och du kan åka på Lago di Tesero stadion om du vill.  

Med gratis skidbuss kommer du upp till Lavazé på 1800 meters höjd. Här kan du åka längd på en plattå med 80 km spår. Där finns också vallabod, vallaservice och restauranter.

Vill du åka utför, ligger det stora liftsystemet Sella Ronda (Dolomiti Superski) här som du når från till exempel Canazei dit det är 30 minuters bussresa. Närmare Moena, kan du åka utför i San Pellegrino. Moenaborna brukar åka till Alpe Lucia och köra utför, det ligger nära Moena. Utrustning för utförsåkning kan du hyra vid liftarna eller i Moena eller Cavalese om du  vill. 

Två andra glada gäster i San Pellegrino.
Två andra glada gäster i San Pellegrino.

Lördag - Mer skidåkning, mässan, valla och ladda

Ännu en dag när du kan njuta av skidåkning och ladda inför loppet. På Lago di Tesero stadion hålls barn- och ungdomsloppen i Marcialonga liksom det klassiska Maricalonga Story där endast utrustning och kläder från 1971 eller tidigare är tillåtna - tiden innan Marcialonga startades. Deltagarna får inte ha modern utrustning, det är noga kontrollerat! Delta i loppet om du vill eller heja på skidåkarna.

Vallaföretagen publicerar sina vallatips på eftermiddagen på sina webbplatser. Du som bor i Cavalese hämtar ditt startkit själv på mässan som ligger på gångavstånd till lägenheten. Alla laddar inför morgondagens lopp!

Två glada gäster i Lavazé.

Söndag - Marcialonga 70 eller 45 kilometer

Tidig frukost och transferbuss från Cavalese. Starten sker i grupper om ca 500 skidåkare per grupp. Grupperna lämnar startområdet med fem minuters mellanrum. Inlämning vid starten av ombyte som arrangören transporterar till målet. 

Italienaren Franco Nones vann guld på 30 km i OS i Grenoble 1968 och ville skapa något som liknande Vasaloppet. 50 år senare är Marcialonga ett av världens mest populära långlopp.  
Du startar i Moena och kör 20 km genom byarna Soraga, Vigo, Pozza, Campitello och Canazei där banan vänder ned mot Moena igen och Predazzo. Sista delen som går genom byarna Ziano och Castello-Molina. Efter 67,5 km börjar klättringen mot Cavalese. Du är i mål! 

Det blir härlig skidåkning i ett mycket vackert landskap med många privata "energidepåer" uppsatta av lokalbefolkningen varvat med arrangörens regelbundna vätskestationer och vallaservice. Väl i mål sitter medaljen som en smäck. Du får din inlämnade väska, duscha och äta pasta med åkare från hela världen. 

Frågor och svar om Marcialonga.

På kvällen äter vi galamiddag tillsammans för att fira alla fina prestationer. Vi har hittat en mycket speciell restaurant med utsökt mat och dryck, där begrepp som närproducerat får en mer bokstavlig innebörd. Genom ett fönster i restauranten ser vi gårdens välmående, idisslande kor i ladugården.

Måndag - sista dagen i Italien

Njut av sista dagen i Italien. Du kan åka längd och varva ner eller bara koppla av.

Utcheckning från lägenheten. 

Åk hem senare och/eller ankom tidigare

Vill ni stanna längre eller ankomma tidigare, ordnar vi det och ni betalar för extra nätter. 

22-27 januari 2025

Globalrunners är officiell researrangör till Marcialonga.

Programmet i korthet 

  • Ondsdag - Ankomst till lägenheten. Skidåkning beroende på när du anländer, eller kanske pannlampsåkning.
  • Torsdag och fredag - Längdåkning i San Pellegrino, Moena-Canazei, Moena-Predazzo, Stadium of Lago di Tesero eller Lavazé. Utförsåkning i Alpe Lucia eller Canazei i Sella Ronda. Vallaföreläsning - teori och praktik - i Moena på kvällen.
  • Lördag- Skidåkning, besök mässan och hämta startkit, valla och ladda inför morgondagen. 
  • Söndag - Buss till starten. På era platser... Marcialonga och Firarmiddag på kvällen på en mycket speciell restaurant i Moena.
  • Måndag - Varva ner, längdåkning för den som vill. Utcheckning från lägenheten.