webbhvd

Resan till Italien

Vi bokar gärna tåg med bästa förbindelser åt dig som tillval eller så kan du ordna din egen transport. 
Eftersom vi inte inkluderar flyg längre, har vi sänkt priset med flera tusenlappar. Vi har tagit bort flyg eftersom det är den åtgärd som vårt företag kan vidta som gör störst skillnad för klimatet. Med tåg blir resan genom Europa en upplevelse i sig. 


Här kan du läsa mer om vårt ställningstagande

Tåg genom Europa

Vi har bokat tåg i Europa åt de resenärer som önskat och åt oss själva i många år. Vi vet hur det fungerar och hur du får smidigast, intressantast möjliga resa. Vi har själva tagit tåget i Europa i många år på våra resor. Ingen gäst har efter resan sagt att flygresan var bästa upplevelsen. Flygdagen har bara varit en transport och många blir fortfarande irriterade över att det tar så lång tid. Det är lätt att stirra sig blind på att själva flygresan bara tar 2-4 timmar i luften och glömma att det krävs många timmar både före avgång och efter ankomst i form av transport till flygplatsen, köande till incheckning och säkerhetskontroll, mellanlandning, förseningar, tidtabellsändringar, köande för att få ut sitt bagage och sedan transfer i landet du landat i, ofta många timmar där också.

Tågresan blir en del av upplevelsen
Antalet tågresenärer som varit lyriska över hur givande, intressant, kul och vackert det var att ta tåget till destinationen är dessto fler. Med tåg blir resan en del av upplevelsen. Tågresan tar oftast cirka ett dygn, men sova ska du ändå göra någonstans och det gör du gott på Night Jet med gratis frukost på sängen som konduktören serverar och du behöver inte gå upp i ottan som flygresenärer. Fram kommer våra tågresenärer utvilade, pigga och inspirerade och kastar sig ut i längdspåren direkt. De som har ägnat en hel dag åt flyg orkar inte det.

Tåg på Marcialongaresan

  • Dit: 15.26 - 13.45 Köpenhamn - Moena. Liggvagn Hamburg - Innsbruck där lakan, kudde, filt och frukost ingår. 
  • Hem: 13.40 - 16.03 Moena - Köpenhamn. Liggvagn Innsbruck - Hamburg där lakan, kudde, filt och frukost ingår. 

Mellan Köpenhamn och Moena är det 2 byten + buss sista biten. SJ:s nattåg Euronight till och från Hamburg fungerar inte på Marcialongaresan. Anslutningen från din hemort till Köpenhamn tur och retur kan du boka på www.sj.se eller var du vill. Har du COOP-kort eller är STF-medlem, boka via deras sajter så får du minst 10 % rabatt. Boka så tidigt som möjligt för billigast möjliga pris.
 

Tåg på Toblach-Cortina resan

Dit:15.26 - 12.05 Köpenhamn - Toblach. Liggvagn där lakan, kudde, filt och frukost ingår mellan Hamburg och Innsbruck.


Hem: 15.55 - 16.03 Toblach - Köpenhamn (ankomst Stockholm 23.41 om du ska vidare dit). Liggvagn Innsbruck - Hamburg.

Mellan Köpenhamn och Toblach är det 3 byten. Anslutningen från din hemort till Köpenhamn tur och retur kan du boka på www.sj.se eller var du vill. Har du COOP-kort eller är STF-medlem, boka via deras sajter så får du minst 10 % rabatt. Boka så tidigt som möjligt för billigast möjliga pris.

SJ:s nattåg Euronight från Hamburg fungerar inte på hemvägen på Toblach-Cortinaresan. SJ började köra Euronight den 1 september 2022 men har problem med tillstånd. När problemen är lösta kan Toblach resenärer åka med dem på ditvägen enligt nedan. När problemen är lösta vet ingen, inte ens SJ.

17.34 - 20.35 Stockholm - Toblach - du kan även hoppa på i Norrköping, Linköping, Nässjö, Alvesta eller Malmö. Avresa onsdag, ankomst torsdag.

Andra tågalternativ

Gör ett stopp i Seefeld på vägen - du kommer inte att ångra dig!
Gör ett stopp i Seefeld på vägen - du kommer inte att ångra dig!

En stor fördel med tågresor är att du kan hinna med flera resor i en. Det sparar dig både tid och pengar, istället för att flyga fram och tillbaka flera gånger. Har du möjlighet är här några förslag:

Utforska Hamburg
Stanna en natt i Hamburg och bo på hotell. Vi har tips på ett mycket trevligt, centralt hotell i Hamburg och på kul saker att göra i stan under ett stopp här, där till exempel populära Hafen City i de gamla industrikvarteren vid vattnet bjuder på mycket spännande upplevelser.

München är mycket mer än Oktoberfest
Bor du i södra Sverige kan vi boka tidigare tåg från Köpenhamn så att du kommer till München samma dag. Då får du se Tyskland i dagsljus och kan njuta av riktigt god mat i restaurangvagnen till lunch. I München har vi också tips på ett riktigt trevligt, prisvärt (max 700 kr för ett dubbelrum) och centralt hotell. Gamla stan i München är absolut värd ett stopp.

Lägg till några dagar i Seefeld/Leutasch med 24 mil längdskidspår i Österrike
Följ med på vårt träningsläger veckan före Marcialonga och fortsätt sedan direkt till Moena med oss eller stanna kvar efter loppet.

Efter loppet, hoppa av i Innsbruck och ta pendeltåget till Seefeld. Det tar bara 36 minuter, kostar 70 kronor och vips är du framme i ett riktigt längdskidmecka. Här bor du precis intill spåren på tyrolskt hotell eller i ferienwohnung (lägenhet) och har ett nätverk med 24,5 mil i olika svårighetsgrader från svarta till blåa spår att välja på. Slalombackar finns också för den som vill. Vi rekommenderar att du bor här, men den som törstar efter mer stadsliv kan pendla från Innsbruck. 

Upplev Sieser Alm
Vill du hellre lägga några dagar uppe i Seiser Alm, norska längdlandslaget favorit, hjälper vi dig att boka buss dit från Moena och hem med buss + tåg till Köpenhamn. Vi kan också tipsa om boende i Seiser Alm om du vill.

Flyg+ transfer

Flyg till Venedig på Marcialongaresan: Vill du boka flyg, kan du välja att flyga till Venedig och boka vår transferbuss från Venedigs flygplats Marco Polo tur och retur. Transferbussarna avgår 15.00 på torsdagen, dvs du bör landa senast 14.00 för att hinna få ut ditt bagage. På hemresan ankommer de flygplatsen 13.00, dvs du kan ta ett flyg som avgår cirka 15.00 eller senare och hinna med incheckningen utan problem. Bussresan brukar ta 2,5 timmar. 

Vill du hellre boka egen taxi för 2-8 personer, har vi bra kontakter med och erfarenheter av ett taxibolag i Venedig som har lägst priser av alla. Taxi från Venedigs flygplats för 1-3 personer kostar 230 Euro enkel. Är ni fler i en större taxi, blir priset lägre per person.

Flyg till München på Marcialonga och Toblach-Cortina: Flyger du till München finns direktflyg. Ta ett morgonflyg så hinner du med tåg och buss till Moena eller med bara tåg till Toblach samma dag. Det tar cirka 7 timmar till Moena och kostar 700 kronor enkel om du bokar i förväg. Något snabbare till Toblach. Vi berättar hur du bokar tåg + buss om du väljer detta alternativ.

Flyg till Verona på Marcialonga: Från Verona kan du ta tåg + buss till Moena eller Cavalese om du bor i lägenhet där på 3 1/2 - 4 timmar. Snabbt och billigt, pris från 20 Euro enkel. Det finns ingen räls uppe i bergen så det är alltid buss som gäller sista biten. 
 

Bokning och gratis skidfrakt

På Swiss och Lufthansa får du ta med skidor utan extra kostnad om du bokar minst ekonomi biljett med 23 kg incheckat bagage, ibland även på SAS dvs kolla först om du vill boka SAS. Bokar du Swiss behöver du inte anmäla att du vill ha med skidor, de kallar sig för skidåkarnas flygbolag och skidor är alltid ok så länge man åker på ekonomibiljett där 23 kg incheckat bagage ingår eller på en dyrare variant. Bokar du Lufthansa måste du ringa 08-517 615 89, uppge ditt bokningsnummer och reservera plats för "ski equipment within the 23 kg allowance". När de säger att de har gjort det, be att få det skriftligt per mejl.

SWISS och Lufthansa (och ibland SAS) tillåter alltså skidor gratis, men på Lufthansa (och SAS) måste du ringa och registrera skidfrakten för att få med skidorna på flyget. Detta innebär att du får ta med både en resväska, incheckad, och en skidbag, så länge dessa två inte väger mer än 23 kg. Längdskidor är ganska lätta, men numer brukar de även väga skidorna vid incheckning.

De flesta andra flygbolag tar som regel flera hundralappar extra per sträcka för skidfrakt. Enklast bokar du ditt flyg med Lufthansa eller SWISS på 
 

www.lufthansa.com

Se till att du får med dig skidorna på flyget om du väljer att flyga.
Se till att du får med dig skidorna på flyget om du väljer att flyga.

Bil

Vill du köra bil till Moena eller Toblach kan du delar av vägen sätta bilen på en färja, till exempel Göteborg - Kiel eller Trelleborg - Rostock. Kolla förslagen ovan för tågresenärer vad du kan passa på att göra på vägen till eller från Italien. Det finns också biltåg som du och din bil kan åka med genom Tyskland. 

Kör du elbil, hittar du laddstolpar här