webbhvd

Marcialonga Resplan

23-27 januari 2025. Torsdag-måndag, 5 dagar.

För elfte året i rad har vi fått bekräftade startplatser i Marcialonga. Resorna är våra mest populära och platserna går åt snabbt. En del gäster är elitåkare medan andra aldrig har ställt sig på en startlinje, men de allra flesta är glada motionärer. Det är alltid deltagare som följer med utan att känna någon annan från början och även medföljare som njuter av resan utan att tävla. Alla har ett gemensamt intresse och stämningen är på topp. Vi bor fint precis intill skidspåren och på gångavstånd till starten. 

Personligt och flexibelt med omtanke, kunskap och glädje.
Vi kan snabbt varandras namn och vi som arrangörer gör vårt yttersta för att varje gäst ska känna att hon eller han får ut maximalt av sin resa. 

Hotel Maria**** frukostpension eller halvpension

Alla hotell har spa där du kan mjuka upp musklerna och koppla av. Alla hotell har spa där du kan mjuka upp musklerna och koppla av.


Hotel Maria ligger mitt i Moena två meter från Marcialongaspåret. Här kan du njuta i Aquarena Wellness Centre och äta gott med rabatt på den populära restauranten Kusk. Hotel Maria är kanske det finaste hotellet i hela byn.

Du har fri tillgång till hotellets vallarum med Globalrunners vallabord med profiler, stor frukostbuffé, wifii och ett fantastiskt spa. Hotellchefen Danilo ser till att alla gästers höga förväntingar överträffas. Välj frukostpension eller halvpension.

Halvpension innebär stor frukostbuffé och tre rätters middag.

Hotel Patrizia*** halvpension


Hotel Patrizia ligger på västra sluttningen i Moena med fin utsikt över Val di Fassa, fem minuters promenad från torget. Familjen Vadagnini har drivit det sedan 1958 och idag är det två tvillingbröder i tredje generationen som välkomnar dig.

Här ingår halvpension med stor frukostbuffé och fyrarätters middag, gym, fint spa med pool, bastu, ångbastu, relaxrum, bubbelpool, mm. Skidrum med vallabord, pjäxvärmare och gratis skidbuss till San Pellegrino och Alpe Lucia samt wifi överallt. 

Nära till allt
I Moena bor 3000 invånare. Här går starten till Marcialonga och i byn finns gott om restauranter, caféer, barer och affärer. Italienarna är duktiga kockar och många av våra gäster brukar uppskatta det stora utbudet och variationen av att inte äta på samma ställe varje kväll. Andra väljer halvpension med middag på hotellet. Sista kvällen firar vi loppet på en restaurant som du alltid kommer att minnas. 

Suverän skidåkning
Marcialongaspåret går genom och ovanför byn och här går det fint att åka dagarna före loppet. Med buss når vi även andra områden för längdåkning och slalom. För den som inte deltar i loppet på söndagen, är det ett stenkast till bästa publikplats. Vill du lämna in dina skidor för vallning finns har vi proffsvallare inom fem minuters avstånd. På hotellen finns vallarum och under loppet finns vallare längs banan som hjälper den som behöver förstärkning (gratis).

Torsdag - Ankomst till Moena

Avresa onsdag, hemkomst tisdag för tågresenärer om du inte förlänger resan och kommer tidigare och/eller åker hem senare. Åt dig som vill ta tåget bokar vi din resa med bästa förbindelser till Italien tur och retur. Läs om tågresan här.

Vill du boka transfer från Münchens flygplats - Moena, läs mer här.

Incheckning på ditt hotell. Informationsmöte på kvällen. Den som är ivrig kan ge sig ut i spåren redan på eftermiddagen eller med pannlampa på kvällen.

Fredag - längd eller utförsåkning

Tre av Globalrunners Marcialongagäster njuter i Lavazé.
Tre av Globalrunners Marcialongagäster njuter i Lavazé.

Idag kan du åka skidor på längden och tvären i olika områden. Spåret för Marcialonga går genom Moena och vill du testa glidet utför är det 8,5 km till Predazzo enkel väg. Val di Fiemme är dalen söder om Moena, ett känt längdåkningscentrum som du på knappt en halvtimme når med buss. Här har VM i längdåkning avgjorts 1991, 2003 och 2013 och du kan testa spåren på VM-stadion.

Många tar skidbussen till San Pellegrino, 20 minuters resväg upp. Ett annat altnernativ är Lavazé på 1800 meters höjd, som vi också når med buss. Här åker vi på en platå med 80 km längdspår.

Vill du åka utför når du det skidsystemet Dolomiti Superski från Canazei dit du enkelt tar dig med buss från Moena. På närmre håll kan du åka slalom i San Pellegrino eller Alpe Lucia. Där liftarna startar kan du hyra slalomutrustning eller i Moena. Rundan Sella Ronda hinner du runt på en dag, en upplevelse som rekommenderas varmt. Vi hjälper dig med liftkort och hyra av slalomutrustning.

På kvällen kan du gå en vallakurs i teori och praktik som Globalrunners håller och som ingår i resans pris. Ingen föranmälan, det är bara att komma.

Lördag - mer skidåkning, mässan och valla

Perfekt uppladdning i San Pellegrino.
Perfekt uppladdning i San Pellegrino.

Ännu en dag när du kan njuta av skidåkning och ladda inför loppet. Globalrunners hämtar era nummerlappar på mässan i Cavaleze. Kanske vill några av er åka dit för att känna av stämningen. På stadion går idag barn- och ungdomsloppen samt det klassiska Maricalonga Story där endast utrustning och klädsel från 1971 är tillåten. Delta själv eller som publik om du vill, utrustning kan hyras.

Den som vill lämnar in skidorna för vallning inför loppet hos vår samarbetspartner i Moena. På kvällens informationsmöte får du din nummerlapp och startkit. Alla laddar inför morgondagen!

Ola fixar fäste och glid på Globalrunners vallabord.
Ola fixar fäste och glid på Globalrunners vallabord.

Söndag - Marcialonga 70 eller 45 km

Tidig frukost och kort promenad till startområdet. Starten sker i grupper om ca 500 skidåkare per grupp. Grupperna lämnar startområdet med fem minuters mellanrum. Inlämning vid starten av ombyte som arrangören transporterar till målet. 

Italienaren Franco Nones vann guld på 30 km i OS i Grenoble 1968 och ville skapa något som liknande Vasaloppet. 53 år senare är Marcialonga ett av världens mest populära långlopp.  
Du startar i Moena och kör 20 km genom byarna Soraga, Vigo, Pozza, Campitello och Canazei där banan vänder ned mot Moena igen och Predazzo. Sista delen som går genom byarna Ziano och Castello-Molina. Efter 67,5 km börjar klättringen mot Cavalese, en backe som är betydligt enklare än sitt rykte och som alla klarar. Du är i mål! 

Det blir härlig skidåkning med de skimrande Dolomiterna på vardera sidan och med många privata "energidepåer" uppsatta av lokalbefolkningen varvat med arrangörens regelbundna vätskestationer och vallaservice. Väl i mål sitter medaljen som en smäck. Du får din inlämnade väska, duscha och äta pasta med åkare från hela världen. Gratis matarbussar för alla hjältar går tillbaka till Moena.

Frågor och svar om Marcialonga

Vilket lopp! Härlig målgång i Cavalese.
Vilket lopp! Härlig målgång i Cavalese.

Hotellets spa är en skön belöning efter dagens bedrift. På kvällen äter vi Firarmiddag tillsammans för att fira alla fina prestationer, dagen och resan. Det brukar alltid vara en uppskattad upplevelse där några priser delas ut. Globalrunners firarmiddagar har blivit ett signum på våra resor. På Marcialonga har vi hittat en speciell restaurant med utsökt mat och dryck, enbart närproducerad. Genom ett fönster i restauranten ser vi bondgårdens välmående, idisslande kor i ladugården som bor i samma byggnad som familjens grisar, hästar, lamor och en stor, snäll sankt bernhardshund. Inbjudan till firarmiddagen med meny och pris kommer i november till alla som bokat resan och är endast öppen för Globalrunners gäster.

Restaurangen där Globalrunners Firarmiddag äger rum är en bondgård uppe på ett berg där kor, grisar, hästar, lamor, en hund, med flera bor vägg i vägg med gästerna som avnjuter den delikata maten i samma byggnad.
Restaurangen där Globalrunners Firarmiddag äger rum är en bondgård uppe på ett berg där kor, grisar, hästar, lamor, en hund, med flera bor vägg i vägg med gästerna som avnjuter den delikata maten i samma byggnad.
Globalrunners Firarmiddag - en perfekt final.
Globalrunners Firarmiddag - en perfekt final.

Måndag - sista dagen i Italien

Njut av sista dagen i Italien. Du kan åka litet längd eller bara ta det lugnt. 

För dig som åker tåg hem från Italien
Tågresan går samma väg tillbaka som du kom. Avresa måndag efter lunch och hemkomst tisdag. Du kan också välja att göra ett eller flera stopp på vägen hem. Vi bokar tåg enligt dina önskemål. Hör av dig om du vill ha tips på kul alternativ!


För dig som flyger från Venedigs flygplats
Transfer
efter frukost. Ankomst Marco Polo flygplatsen klockan 13.00.

För dig som flyger hem från Münchens flygplats
Flyger du hem från München kan vi hjälpa dig att boka transfern med kollektivtrafiken till flygplatsen i München från Moena. Välj i så fall ett flyg som avgår på kvällen.


Information om tågresan till och från Italien respektive transferalternativ

Stanna kvar och/eller åk dit tidigare

Vill du stanna kvar på egen hand eller åka dit före gruppen, ange när och om du vill boka till extra nätter i bokningsformuläret.