webbhvd

På hästryggen i Dolomiterna

2024 lanserar vi en nyhet för dig som gillar både skidåkning och ridning och vill köra det härliga längdskidloppet Marcialonga i Italien. Fassadalen där vi bor under Marcialongaresan är ett fantastiskt vackert landskap att uppleva även från sadeln. På trygga, snälla hästar erbjuder Globalrunners ridturer i snön under Marcialongaresan. Du hinner åka mycket skidor både på längden och tvären ändå. Vi har alltid med personer på resorna som inte deltar i loppet och kanske lockar denna aktivitet även medföljande gäster. 

Till stallet går lokalbussen direkt från Moena. Resan tar en halvtimme. Här finns ett 20-tal hästar varav några ponnyer, lämpliga för olika åldrar och olika grad av ridvana. Du behöver inte ha tidigare ridvana, men det är en fördel med bra balans och att du inte är rädd. Ridturen anpassas efter den som har minst ridvana - är någon nybörjare blir det mest skritt, är alla ridvana blir det bland annat galopp. Hjälm ingår förstås och säkerheten är det viktigaste av allt. Varje ridtur börjar med en genomgång av hur hästarna fungerar och vad som är viktigt att tänka på för att få hästarna att må bra. 

Marcialonga till häst.

Westernridning

Stallet ligger på en underbar ängsmark, där hästarna kan leva ett skönt liv, fria att springa och med ett utvalt team som tar väl hand om dem. Ägaren är en ridlärare som använder Monty Roberts metod för att utbilda och rida in hästarna. Det innebär att man förskiktigt och mjukt får hästarna att känna sig avslappnade genom kärlek och omsorg.

Det är ett FISE-center - Italian Equestrian Sports Federation - specialiserat på westernridning (amerikansk/engelsk). Här får du även träffa skotska kor, en varg (-hund) och några getter. Har du inte testat just westernridning är bara det en upplevelse.

Gruppen korsar ängarna som kantar Avisioån och klättrar sedan genom skogen upp till utsiktspunkter för att beundra panoramat av byar från ovan med höga bergstoppar i bakgrunden.

Boka en oförglömlig ridtur i skimrande Dolomiterna i samband med att du bokar din Marcialongaresa.

Pris och tid

Tid: Lördageftermiddag under Marcialongaresan, dvs dagen före loppet.
Avresa från Moena 11.30. Åter i Moena 15.30.
Längd på ridturen: 2 timmar.
Pris per person inklusive hjälm: 69 Euro. Bussresan ingår ej (kostar cirka 3 euro enkel).
Ridvana: Krävs ej, men god balans och det är en fördel om du inte är rädd.
Bokning: Boka ridturen när du bokar Marcialongaresan här eller senast den 1 november året före loppet genom att mejla info@globalrunners.se Obs! Endast för Globalrunners gäster.