webbhvd

Den totala sträckan runt den vackra sjön är 195,4 km. Den ska genomföras under fyra dagsetapper, men du behöver inte springa alla kilometrarna själv. Vill du kan du välja att bara springa en dag. Att vädret ofta är försommarvackert gör förstås inte upplevelsen sämre. Efter varje dagsetapp erbjuds alla massage direkt efter målgång eller senare på hotellet. 

Du som vill springa i lag kan anmäla dig tillsammans med dina kompisar eller ensam så sätter vi in dig i ett lämpligt lag.

Balaton är den största sjön i Ungern, 590 km2 stor . Medeldjupet är 3-4 meter. Den djupaste punkten är 11,5 m nära Tihany. Den enorma vattenytan speglar solstrålarna som gör det lämpligt att odla vin runt sjön. Vi kommer att få smaka bra, lokala viner från bland annat Badacsony.

Sjön har inspirerat många olika konstgenrer. Från folkvisor och litteratur till bildkonst. En av de mest erkända konstnärerna i Ungern är József Egry (1883-1951), känd i sitt hemland som Målaren av Balatonsjön. På resan finns möjlighet att besöka det vackra Festetics slottet i Keszthely som ger många utställningar och klassiska konserter under året .

Halvmaraton 21 km

Halvmaran går på fredagen längs Keszthelyviken i sjöns västra delar. Maxtiden är 3 timmar och 30 minuter och minimiåldern 18 år. 

Helmaraton 42 km

Maran går på lördagen med start i Badacsonytomaj och mål på samma ställe som tredje dagens etapp i Supermaraton, Balatonfüred. Maxtiden för maraton är 5 timmar och 54 minuter. 

Supermaraton: Hela sjön i fyra dagar

Balaton Supermaraton arrangeras för åttonde gången. Varje dag springer deltagarna runt 48 km, individuellt eller uppdelat i lag. Totalt runt sjön blir det 195,4 km på fyra dagar.

Dag 1 - 48,2 km maxtid 6 timmar
Dag 2 - 52,9 km maxtid 6h 53min
Dag 3 - 43,6 km maxtid 5h 37min
Dag 4 - 50,7 km maxtid 7h 2min för individuella löpare, 6h 27 min för lag

Halva sjön i två dagar

Du kan delta i halva supermaran de två sista dagarna. Sträckan är 94,3 km och du kan springa den själv eller i lag om 2, 3 eller 4 personer.

Spring i ett lag
Det är väldigt kul att springa i lag! Ni kan springa i par, som 3- eller 4-mannalag. Varje dag är uppdelad i tre delar. Deltagarna i lagen kan fritt välja fördelningen av sträckorna mellan varandra.