webbhvd

Löparresa till Ungern

loading...

Är du sugen på en ny utmaning? Spring runt Balaton, Ungerns största sjö! Det blir en perfekt start på säsongen efter en mörk, kall vinter. Delta individuellt eller spring i par, i tre- eller fyrmannalag, löp en halvmara, en helmara eller två dagar runt halva sjön. Anmäl dig med kompisar eller på egen hand så placerar vi in dig i ett lag om du vill. Naturen och landskapet är fantastiskt! Ofta har det varit strålande sol under loppet och under 20 grader - perfekt löparväder.

Atmosfären under loppet är oförglömlig. Deltagarna kommer från olika länder och redan andra dagen känns det som att du träffar gamla vänner på banan. Funktionärerna andas nästan ihop med löparna och oslagbara uppmuntrare. 

Efter att ha sprungit i Budapest är vi imponerade av ungrarnas gemytliga värdskap och utmärkta organisation. På resan tar vi tåget till Budapest och vidare till Siófok, där start och mål är. Hotell och transfer samt en innehållsrik dag i Buda och Pest med bad på ett av de klassiska badhusen ingår. De som inte springer varje dag kan delta i utflykter med båt på sjön, till en vingård, ett termalbad/spa och en dag göra en heldagstur på cykel i de fina omgivningarna.

Vill du inte springa alls är du lika välkommen! Ungern är ett mycket trivsamt land med en intressant historia och gästfria människor. Allt är paketerat och klart. De som inte deltar i fyradagars loppet erbjuds olika utflykter i omgivningarna. 

Allt detta ingår

 
  • Del i dubbelrum med frukost
  • Anmälan till valt lopp
  • Transport av bagage/överdragskläder
  • Bad i Budapest
  • Rundtur i Buda och Pest
  • T-shirt och medalj till alla löpare
  • Reseledning och service av Globalrunners

Mitten av mars varje år

Du som inte springer i fyra dagar

Springer du 1-2 dagar eller inte alls ordnar vi härliga utflykter runt sjön. Vi besöker mysiga byar, åker båt, hyr cyklar, smakar goda viner på vingårdar och njuter i termalbad. Självklart finns tid för egna upptåg. Vi hjälper dig att förverkliga det du vill, kanske besöka en skola, en vårdcentral eller göra en ridtur. Möten med människor är ofta starka upplevelser.

Mer info i resplanen

En perfekt start på säsongen

Fyradagarsloppet startar i Siófok. Halvmaran går längs sjöns västra delar och maran mellan Badacsonytomaj och Balatonfüred. Halva Supermaraton för individuella och lag går lördag och söndag. Km-markeringar och energidepåer finns längs hela banan. Minimiålder är 18 år för individuella starter och 12 år i lagtävlingarna. Bagage transporteras av arrangören. Efter varje målgång erbjuds massage.
 

Mer information om loppen.