webbhvd

Löparresa till magiska Marrakech

Marrakech, Atlasbergen, berberbyar, hamam, getter som klättrar i arghanträd, bad i Atlanten och en dag i den vita staden Essaoira. 

Upplev något helt nytt och debutera som löpare på afrikansk mark. Njut av magin och stämningen längs en platt, fin bana med löpare från hela världen. Besök berberbyar i Atlasbergen, bada i Atlanten och ät pinfärsk fisk som du väljer ut själv. Här får du härlig sol när det var som mörkast hemma. Resan blir garanterat ett minne för livet.

På Djema El-fna, torget som är en levande teater sedan 1000 år, kan du dricka otroligt god, färskpressad apelsinjuice för 3 kronor halvlitern. Marrakech med sina souker i vindlande labyrinter är en fantastisk stad. Myntate blir du bjuden på överallt. Hantverkare och restauranger, innergårdar och hamam, allt förflyttar dig till Tusen och en Natt! 

Vi har bestämt oss för att inte erbjuda denna fantastiska resa längre, då det inte finns något klimatvänligt alternativ till flyg. Vi gör det för att vi vill ta vårt ansvar och minska klimatavtrycket från våra resor. Läs mer här. Är ni en grupp på 10-20 personer som kan tänka er att ta tåget till Marocko ordnar vi gärna resan för er!

Vi bor på ett fint, familjeägt riad i de historiska delarna av Marrakech och en natt i den vita, pitoreska staden Essaouira vid kusten. Deltagaravgift för de som vill springa maran eller halvmaran ingår liksom utflykten till Atlasbergen och berberbyarna, informationsmöte före resan och mycket annat.

Ta seden dit du kommer

Har du en spännande löparresa att se fram emot kommer träningen att gå så mycket lättare när dagarna blir mörkare. Tycker du att en halvmara på 21 km är för långt för dig? Klarar du av att springa 5 km kan du med enkla knep lätt träna upp dig till 21 km på några månader. Men du måste inte springa! Flera av gäster följer med utan att delta i lopp.

Träningstips
Loppen

Först till kvarn

Vår värd möter oss på flygplatsen. Även om det bara är ett stenkast från flygplatsen till stan är det tryggt att bli lotsad bland alla gränder.

Starten på söndagen går på morgonen. Efteråt sjunker vi ner på ett hamam och mjukar upp musklerna. På kvällen äter vi galamiddag för att fira alla fina prestationer. Det brukar vara strålande väder varje dag med perfekt löpartemperatur.