webbhvd

Löparresa till Indien - Resplan

Att springa i en av världens största och mest spännande städer är en upplevelse för livet. Mumbai, fd Bombay, är Indiens ekonomiska centrum. Även här har vi provsprungit loppet och hittat ett bra hotell på Juhu beach där mumbaiarna gärna hänger på kvällarna.

Likt Göteborg under varvet är Mumbai på tårna inför loppet. Dagstidningar med miljonupplagor räknar ner dan före doppardagen (loppet) och beskriver olika vinklar i stora reportage. De som inte springer hejar. 30 000 löpare åker gratis med lokaltrafiken. Starten går 06.15 så att det inte hinner bli för varmt för en viking.

I resan ingår bland annat ett besök i Bollywood. Vi får träffa och prata med megastjärnor, vara med på inspelningar, se kulisser och studios och bli intruserade av proffs i bollywood dancing. Det här går inte i Hollywood i Los Angeles men tack vare våra kontakter är detta möjligt i världens största filmcentrum.

Indien är intensivt, viktigt och så spännande! Självklart åker vi ut på landsbygden också och besöker byar under resan.
 

Dag 1 lördag: Resa till Indien.

Ankomst Mumbai sent på kvällen. Transfer till hotellet vid Juhu Beach. 
 

Dag 2-5 söndag-onsdag: Bo i en indisk by

Vi ger oss ut på indiska landsbygden. 20 mil och drygt fyra timmar från Mumbai bor vi i en by vid Indiska Oceanen fyra nätter. Här arbetar de flesta inom jordbruket. Under dagarna lär vi känna människorna och livet i byn, besöker tempel och moskéer, vissa klart orginella till sin arkitektur. Vi tar rikshaws eller hyrcyklar till några intilliggande byar. Många människor kan engelska här. Badar gör vi säkert varje dag.

Den som vill kan gå en yoga- och/eller matlagningskurs. Att besöka en skola brukar alltid vara minnesvärt. I en intilliggande nationalpark får vi uppleva Maharastras flora och fauna. Vill du följa med en av fiskebåtarna ut på havet i jakt på lyckad fångst brukar det inte vara några problem.  

Till byn med sin vidsträckta sandstrand hittar inte utländska turister (än). Däremot hänger gärna indier vid havet när de har tid. Det är en lugn och fridfull plats.

Morgonjogg varje morgon för alla som vill. Att springa på landsbygden i Indien är något som är svårt att förklara i ord - måste upplevas, det är fantastiskt och kul!

På eftermiddagen återresa till Mumbai.
 

Dag 6-8 torsdag-lördag: Bollywood och uppladdning

I Hollywood går det inte att komma in under inspelningar av filmer och TV-serier, men det får du tack vare våra kontakter göra i Bollywood där det görs mer film än någon annanstans i världen. Du får träffa megastjärnor som följs av flera hunda miljoner.
I Hollywood går det inte att komma in under inspelningar av filmer och TV-serier, men det får du tack vare våra kontakter göra i Bollywood där det görs mer film än någon annanstans i världen. Du får träffa megastjärnor som följs av flera hunda miljoner.

Vi insuper en av världens största och häftigaste städer. En dag åker vi till Bollywood och ser hur och var de göra sina megafilmer, träffar skådespelare, regissörer och backstagefolk samt får en lektion i bollywood dance av Bollywoodsd egna korreografer.

En annan dag åker vi till Elefanta Island med båt och fascineras av enorma gudar i grottor. Ett av de mest berömda hotellen i Asien, Taj Mahal, ligger vid Gateway of India i de brittiska kvarteren med pubar och vita kolonial byggnader. Dit tar vi pendeltåg och fascineras över Victoria station som är med på FN:s världsarvslista - ingen station i världen har större ruljans på passagerare.

Vi bor vid Juhu beach. Att flanera på stranden i solnedgången i ett synnerligen aktivt folkliv tror vi att du kommer att vilja göra i stort sett varje kväll.

I Mumbai finns några riktigt bra muséer, väl värda ett besök. På lördagen besöker vi också mässområdet i world trade center och får mer innehållsrika goody bags med nummerlapparna än du någonsin har skådat.
 

Dag 9 söndag: Loppen och Galamåltid

Startskottet går 06:15 strax före soluppgången för dig som ska springa hel- eller halvmaran. Den tidiga starten beror på att det ska vara skön skön temperatur att springa i innan det börjar bli varmare framåt tio-tiden. Du springer med löpare från hela världen och staden gungar i takt med alla löpsteg. Tre TV-bolag direktsänder evenemanget längs Indiska Oceanen och tidningarna täcker händelsen veckor i förväg med helsidor om loppen.

För dig som väljer Fun Run på 7,5 km går starten 09.00.

Efter dusch och ombyte äter vi en galamåltid för att fira alla bravader.

På kvällen är det dags för hemresa. Incheckningstiden är indisk: Minst tre timmar före avgång måste vi vara på flygplatsen. Transfer från hotellet till flygplatsen tar cirka en halvtimme.
 

Dag 10 måndag: Hemresa.

Avresa mot Skandinavien precis efter midnatt. Du kommer hem med vidgade vyer i bagaget och ett sunt perspektiv på livet vi lever hemma.