webbhvd

Vi har bestämt oss för att inte erbjuda denna fantastiska resa längre, på grund av flygets utsläpp. Vi gör det för att minska klimatavtrycket från våra resor. Läs mer här.

Vandra i Nepal

Mellan oktober och mars erbjuder vi den bästa resa vi kan tänka oss till Nepal för grupper om minst tio personer. Sedan 1990 har vi arbetat med och i Nepal och har ovärderliga kontakter i landet. Resan börjar i Kathmandudalen där vi går en matlagningskurs och deltar i yogapass. Vi besöker de viktigaste sevärdheterna och gör en utflykt till Kathmandudalens nästhögsta punkt med utsikt över Mt Everest. Från huvudstaden åker vi sedan buss västerut. I fem dagar vandrar vi i ett hisnande vackert landskap och lär känna landet från insidan. Det här är resans höjdpunkt och dagar du alltid kommer att minnas.

Vandringen avslutas med bad i varma källor. Färden går vidare till södra Nepal. De som vill kan hoppa av bussen och forsränna. I Chitwans nationalpark får du uppleva riktig Kipling-djungel till fots, elefant, kanot eller jeep. Här finns noshörning, tiger, läppbjörn, två krokoditsorter, hjortar och många fågelarter. Parken är stor som Öland och en av världens finaste nationalparker. 

loading...

Vandring, yoga, matlagningskurs och safari

Nepal är ett av världens vänligaste och mest trivsamma länder. Lugnet är en lisa för för oss stressade västerlänningar. Den ömsesidiga toleransen av religioner gör att alla deltar i varandras högtider. Vackra vyer i miljöer fria från trafikbuller och avgaser får du på köpet.

Berg på över 6, 7 och 8000 meter i din omedelbara närhet får dig att ödmjukt inse din litenhet på jorden. I ett av världens fattigaste länder, är nepaleserna trots det fulla av humor. Med glimten i ögat delar de sin tid, sin värme och sina tankar med dig. Många åker till Nepal för att se Himalaya. De som återvänder gör det för människornas skull.

Vandringen

I Nepal finns inte mycket till vägar. Här vandrar alla. Vi har vandrat i olika delar av landet, kända som okända, på höga och lägre höjder, i Solo Kumbo (Everest), Langtang, Annapurna, Dolpo och mer okända områden i öster, väster, norr och söder. Den här resan går till det absolut bästa området.

Det här är inget turistområde utan genuint nepalesiskt. Du kommer att ha snöklädda toppar på över 6, 7 och 8000 meters höjd nära i blickfånget. Själv går du inte högre än 3300 möh. Har du normal kondition klarar du detta galant.

Yoga, matlagning och safari

Hemma hos Ambica får du lära dig laga nepalesiska rätter i hennes kök. Pakora, chai och nationalrätten Dal Bhat står förstås på menyn, liksom chapati och några överraskningar. Maten lagas från grunden och sedan njuter vi av resultatet.

Allt detta ingår

Hotell eller annan inkvartering hela resan
Frukost alla dagar
Alla transporter i resplanen
Bärare under vandringen
Helpension under vandringen
Vandringstillstånd
Reseledning och service av Globalrunners
Maglagningskurs - fem timmar
Yoga - ett tillfälle (fler kan bokas med de blir på din egen bekostnad)
Entréavgift i två dagar till Chitwan National Park
Informationsmöte 
Utförlig skriftlig information inklusive karta
Resegaranti via Kammarkollegium