LOGO GLOBALRUNNERS

Löparresa till Kroatien

Sköna bad i kristallklart vatten, behagligt medelhavsklimat, medeltida städer, god mat, färska skaldjur, Europas vackraste kustlandskap och humana priser är några av Kroatiens trumfkort. Landet är begåvat med en 1 800 km lång och mycket vacker kuststräcka vid Adriatiska havet. Nougatfärgade kalkstensklippor står i kontrast mot ett blå-turkost hav. Tusen öar utanför kusten täcks av lavendelfält. 

Velebit Trail

En unik upplevelse och ett spektakulärt lopp i Europas sista vildmark där bergen reser sig ur havet, väntar deltagarna i Velebit Trail. Hav, berg, raviner, grottor, toppar, åsar,  blomsterängar, vildhästar, barr- och regnskogar. Allt helt fritt från avgaser och buller: bara du och de mytomspunna bergen! Kan det bli bättre?

De flesta lopp är vackra, men Velebit Trail i Kroatien slår de flesta. Gillar du att springa på mjukt underlag i varierad, kuperad och oexploaterad terräng är detta absolut något för dig. Banan börjar vid havet och passerar genom en gammal by innan den slingrar sig uppåt bergskamrarna i kalkstensberg, skira bokskogar och över röda vallmofält. 

Flyget går till Split. Vi bor på ett trevligt hotell i den lilla byn Starigrad vid Adriatiska Havet. Efter varje dags strapatser väntar sköna bad i havet. I Starigrad startar och slutar loppen och här ligger även tävlingscentrum. 


En dag besöker vi världsarvsklassade Plitvice nationalpark med imponerande grottor och vattenfall. Vi firar Kroatiens nationaldag och forsränner på en av landets floder.
 

En av resans fartfyllda dagar tillbringar vi i en flotte nerför en av landets floder. Kroatien är ett perfekt för aktiv semester.
Banan är varierande och kuperad. Vi har sprungit olika distanser i loppet och rekognoserat hela resan på plats.
En dag åker till Kroatiens stolthet som är med på UNESCO:s världsarvslista: Plitvice National Park.

6 1/2, 16, 28, 42 eller 80 kilometer

Spring kort, spring långt eller vandra. En grym upplevelse väntar oavsett vilken sträcka du väljer i ett bedövande vackert landskap. 

Höjdmeter per lopp
80 km - 3.750 mD+ / 4.650mD- 
Marathon: 42 km - 2.200mD+/-
Challenger: 28 km - 1.350mD+/-
Active: 16km - 800mD+/-
Light: 6.5km - 350mD+ 

Tre nationalparker

Av Kroatiens åtta nationalparker får du uppleva tre på den här resan. Loppet går i både Velebit och Paklenica. En dag gör vi en utflykt till Plitvice, landets stolthet med turkosa vattenfall och vita kalkstensgrottor. 

Forsränning

Kroatien har flera floder som lämpar sig för forsränning. På sommaren är floderna lagom lugna och vädret är varmt. Vi testar detta en fartfylld dag. Utrustning får du på plats, men ombyte är nödvändigt. Du kommer att bli blöt.

Du bor precis vid Adriatiska Havet med balkong och havsutsikt.

Allt detta ingår

Flyg Stockholm-Split tur och retur inklusive alla skatter och avgifter. Vill du resa från annan ort, kontakta oss!
Vill du hellre åka tåg bokar vi det åt dig från Köpenhamn. Det blir litet dyrare än flyg tyvärr.
Transfer från och till flygplatsen i Split för dig som väljer flyg
Samtliga transporter i resplanen
Hotell med frukost alla nätter
Anmälan till valt lopp
Forsränning
Entré till Velebit och Paklenica national park
Besök i och entré till Plitvice Nationalpark
T-shirt till dig som deltar i ett av loppen
Löparmåltid efter målgång
Reseledning och service av Globalrunners
Lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet

Resan är en av våra Specialresor för grupper 10-20 personer.