webbhvd

Ellika Nyqvist, vd

Som reseproducent under flera decennier, har Ellika haft som kall att lära sig själv och andra mer om hur människor lever och tänker i olika kulturer. Hon springer, cyklar och gympar, men paddlar helst havskajak eller åker längd. 

Ellika föreläser även om hållbar utveckling och mänskliga rättigheter med fokus på resande. På Svergies Turistråd (Visit Sweden) var hon ansvarig för att ta fram den svenska ekoturismmärkningen Naturens Bästa. Hon är leg. sjukgymnast och journalist och arbetade tidigare inom dessa yrken. Med kunskaper, erfarenheter och kontakter försöker hon ordna bästa möjliga resor för alla inblandade.

Alla Globalrunners resor är producerade av Ellika förutom våra tidigare turskidresor. Hon ansvarar för bokningar, marknadsföring och digitala medier.

Favoritland: Nepal.

Anders Livchitz, styrelseordförande

Anders debuterade som löpare på Två Sjöar Runt. Flera år och 300 lopp senare har han samlat på sig en stor bank av bra och mindre bra tävlingar från 5 kilometer och uppåt. Halvmaratondistansen är favoriten, den passar närsomhelst på året. För att hålla kroppen skadefri varvar han löpning med skidor, cykel och simning.

I 15 år har Anders tränat ungdomar och vuxna i löpningens byggstenar. Hans paketresor till Kortvasan under flera år har blivit ett koncept liksom evenemang runt Midnattsloppet för flera hundra personer. Anders hade även arrangerat gruppresor till internationella halvmaror och flera friidrottsläger, innan vi startade Globalrunners.

Anders är civilekononom och ansvarar för företagets bokföring, bokslut och årsredovisning och är ofta med och rekar inför nya resor.

Favoritdestination: Istanbul.

Globalrunners AB

Skogsvägen 24, 135 49 Tyresö

Besöksadress: Tegelviksgatan 40, 
116 41 Stockholm

Telefon: 0733-61 22 55

E-post: info@globalrunners.se

Organisationsnummer: 559 005-0653

Styrelsens säte: Tyresö

Bankgiro: 718-6422

Är ni med på alla resor?

Nej, på några resor har vi andra reseledare och på en del resor ingår ingen reseledare.
 

Ett lopp som morot

Att ha ett lopp som träningsmål gör att träningen lättare blir av för många. 

Att reseledaren deltar i loppen där det ingår, har varit en del av vår affärsidé. Reseledaren har därmed full koll på hur gästerna som ska ställa dig på startlinjen känner sig och vad de behöver. Inga gamla meriter med andra ord, förutsättningar förändras över tid.
 

Res hållbarare

Vi bokar tåg med bästa förbindelser. Vill du inte ta tåget, kan du välja att ordna transporten till destinationen själv.