webbhvd

Ellika Nyqvist, vd

Som reseproducent under flera decennier, har Ellika haft som kall att lära sig själv och andra mer om hur människor lever och tänker i olika kulturer. Hon har deltagit i och arrangerat mängder av evenemang inom idrott, utbildning och mänskliga rättigheter. Hon springer, cyklar, simmar, skrinnar och gympar, men paddlar allra helst havskajak eller åker längdskidor. 

Ellika föreläser även om hållbar utveckling och mänskliga rättigheter med fokus på resande, sedan 2015 ofta finansierad av Sida. På Svergies Turistråd (Visit Sweden) var hon ansvarig för att ta fram den svenska ekoturismmärkningen Naturens Bästa. Hon är leg. sjukgymnast och  journalist och arbetade tidigare inom dessa yrken. Med kunskaper, erfarenheter och kontakter försöker hon ordna bästa möjliga resor för alla inblandade.

Favoritland: Nepal.

Anders Livchitz, styrelseordförande

Som löpare debuterade Anders på Två Sjöar Runt. Flera år och 300 lopp senare har han samlat på sig en stor bank av bra och mindre bra tävlingar från 5 kilometer och uppåt. Halvmaratondistansen gillar han bäst, den passar närsomhelst på året. För att hålla kroppen skadefri varvar han löpning med skidor, cykel och simning.

I 15 år har Anders tränat ungdomar och vuxna i löpningens byggstenar. Hans paketresor till Kortvasan under flera år har blivit ett koncept liksom evenemang runt Midnattsloppet för flera hundra personer. Anders hade även arrangerat gruppresor till internationella halvmaror och flera friidrottsläger, innan vi startade Globalrunners.

Favoritdestination: Istanbul.

Globalrunners AB

Skogsvägen 24, 135 49 Tyresö

Besöksadress: Tegelviksgatan 40, 
116 41 Stockholm

Telefon: 0733-61 22 55

E-post: info@globalrunners.se

Organisationsnummer: 559 005-0653

Styrelsens säte: Tyresö

Bankgiro: 718-6422

Är ni med på alla resor?

Nej. Ibland är vi med båda två, ibland bara Ellika och ibland bara Anders. På en del resor har vi andra ledare och på några ingår ingen reseledare, till exempel Vandra i Sabinerbergen.
 

Ni är väl grymt snabba?

Verkligen inte! Vi deltar för upplevelens skull, inte prestationen. Att ha ett mål gör att vi tränar litet flitigare. 

Att reseledaren deltar i loppen på de resor hen leder är en del av vår affärsidé. Vi har full koll på hur du som ska ställa dig på startlinjen känner dig och vad du behöver. Inga gamla meriter, lopp och andra förutsättningar förändras.
 

Res hållbarare

Vi bokar tåg med bästa förbindelser. Vill du inte ta tåget, kan du välja att ordna transporten till destinationen själv.