LOGO GLOBALRUNNERS

Ellika Nyqvist Livchitz, vd

Som reseproducent under flera decennier på landsbygden i alla världsdelar, har Ellika en bakgrund som kommer till glädje på Globalrunners. Att lära sig själv och andra mer om hur människor lever och tänker i andra kulturer är ett kall. 

Idrottsevenemangen som Ellika har deltagit i eller stått som arrangör för har avlöst varandra. För egen del springer, cyklar, simmar, skrinnar och gympar hon, men paddlar allra helst havskajak eller åker längdskidor. 

Ellika föreläser ofta om hållbar utveckling och mänskliga rättigheter med fokus på resande, vanligen på uppdrag av Sida. På Svergies Turistråd var hon ansvarig för att ta fram den svenska ekoturismmärkningen Naturens Bästa. Hon är leg. sjukgymnast, journalist och vulkanolog och arbetade förut som sjukgymnast respektive journalist. Med lång erfarenhet och stor kunskap försöker hon ordna så hållbara resor som möjligt. 

Anders Livchitz, styrelseordförande

Som löpare debuterade Anders på Två Sjöar Runt. Flera år och 300 lopp senare har han samlat på sig en stor bank av bra och mindre bra tävlingar från 5 kilometer och uppåt. Halvmaratondistansen gillar han bäst, den passar närsomhelst på året. För att hålla kroppen skadefri varvar han löpning med skidor, cykel och simning.

I 15 år har Anders tränat ungdomar och vuxna i löpningens byggstenar. Hans paketresor till Kortvasan under flera år har blivit ett koncept liksom evenemang runt Midnattsloppet för flera hundra personer. Anders hade även arrangerat gruppresor till internationella halvmaror och flera friidrottsläger, innan vi startade Globalrunners.

Globalrunners AB

Skogsvägen 24, 135 49 Tyresö

Besöksadress: Kyrkslingan 11 (Skeppsholmen)
111 49 Stockholm

Telefon: 0733-61 22 55

E-post: info@globalrunners.se

Organisationsnummer: 559 005-0653

Styrelsens säte: Tyresö

Bankgiro: 718-6422

Är ni med på alla resor?

Nej, men på de flesta. Ibland är vi med båda två, ibland bara Ellika och ibland bara Anders. På en del resor har vi andra ledare och på några ingår ingen reseledare, som till exempel Vandra i Sabinerbergen.
 

Ni är väl grymt snabba?

Verkligen inte! Vi deltar för upplevelens skull, inte prestationen. Att ha ett mål gör att vi tränar litet flitgare. 

Att reseledaren deltar i loppen på de resor hen leder är en del av vår affärsidé. Vi har full koll på hur du som ska ställa dig på startlinjen känner dig och vad du behöver. Inga gamla meriter, lopp förändras.
 

Res hållbarare

Alla våra gäster får välja flyg eller tåg till destinationen. Vi bokar bästa förbindelser och du betalar skillnaden mellan flyg och tåg. På en del resor kostar tåg lika mycket som flyg, till exempel La Diagonela och Jizerska.