LOGO GLOBALRUNNERS

Löparresa till Kuba 2018

Säg hej då till den svenska vintern och njut istället av sol, värme, härliga stränder, kristalklart vatten och en fantastisk karibisk stämning när du reser med Globalrunners till Kuba.

Surfa gärna runt och låt dig inspireras på en dator också och inte bara i mobilen - då får du en ännu bättre bild av resan.

Kuba - vilket land, vilka människor, vilka upplevelser! På Kuba möts du av glädje och färg till tonerna av salsa, rumba och cha cha cha. Dörren till Kuba har öppnats och vi vill låta dig lära känna den kubanska själen i ett land som inte kommer lämna någon oberörd. Löpning och snorkling, cykling och salsa, passion och politik, litteratur och mojitos. Följ med och upplev ett mycket vackert, genuint och intressant land i Karibien! 

Efter loppet och några dagar i Havanna reser till vi till Viñales och Trinidad. På cykel når vi platser som de flesta andra turister missar. Vi badar i vattenfall och i en grotta, njuter av livemusik på salsaklubbar och provar lokal mat. Frukterna och skaldjuren är fantastiska! På sydkustens finaste strand är det läge att lägga in en lägre växel vid det turkosa havet.  

Kuba står inför ett vägskäl. Det är det som gör landet extra intressant att besöka just nu. Den känsla som du som resenär får kan vara helt annorlunda om bara några år.


16-26 november 2018

Milen, halvmara eller mara

Ett härligt lopp väntar dig med mycket musik och hög stämning. 10 km-löparna springer 5 km med resten av löparna för att sedan vända och springa tillbaka. Halvmaratonlöparna springer ett varv och maratonlöparna springer 2 varv. Alla distanser startar och går i mål på samma ställe.

Winwin för alla

De som bor på hotell och All Inclusive gynnar den kubanska regimen (alla hotell ägs av staten). Vi väljer att bo på Casa Particular - Bed & Breakfast ägda av kubanska familjer. Du själv lär känna livet på ön som du aldrig hade gjort på ett hotell. De är mycket gästfria och trevliga!

Ett färgstarkt land

Kubanera utstrålar en smittande glädje som en avsevärd fattigdom inte har lyckats förstöra. Samtidigt gynnas Kuba av ett fantastiskt klimat.

Du kan äta dagsfärsk hummer och dricka skamligt billiga drinkar, åka amerikanare från 1950-talet och lära dig dansa salsa. Kubanerna lever i nuet, inte i sina mobiler. 
 

Allt detta ingår

Internationellt flyg från Arlanda. Avresa från Göteborg, Köpenhamn och andra städer kan ordnas mot eventuellt tillägg. 
Transfers till och från flygplatsen
Visum och hantering av visumansökan
Transporter enligt resplan
Del i dubbelrum och frukost alla nätter
Välkomstlopp
Anmälan till valt lopp 10, 21 eller 42 km
T-shirt och keps till alla löpare
Informationsmöte den 13 oktober 2018
Cykelhyra en hel dag
Ridtur fyra timmar
Besök på kaffeplantage
Besök hos cigarrproducent
Rundtur till fots i Gamla Havanna
Nationalparksinträde utanför Trinidad
Reseledning och service av Globalrunners
Lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet