LOGO GLOBALRUNNERS

Löparresa till Kuba 19-29 november 2020

Säg hej då till den svenska vintern och njut istället av sol, värme, härliga stränder, kristalklart vatten och en fantastisk karibisk stämning när du reser med Globalrunners till Kuba.

If you are not Swedish, please click here for an English version.

På Kuba möts du av glädje och färg till tonerna av salsa, rumba och cha cha cha. Dörren till Kuba har öppnats och vi vill låta dig lära känna den kubanska själen i ett land som inte kommer lämna någon oberörd. Löpning och snorkling, cykling och salsa, passion och politik, litteratur och mojitos. Följ med och upplev ett mycket vackert, genuint och intressant land i Karibien! 

Efter loppet och några dagar i Havanna reser till vi till Viñales och Trinidad. På cykel når vi platser som de flesta andra turister missar. Vi badar i vattenfall och i en grotta, njuter av livemusik på salsaklubbar och provar lokal mat. Frukterna och skaldjuren är fantastiska! På sydkustens finaste strand är det läge att lägga in en lägre växel vid det turkosa havet.  

Kuba står inför ett vägskäl. Det är det som gör landet extra intressant att besöka just nu. Den känsla som du som resenär får kan vara helt annorlunda om bara några år.

Milen, halvmara eller mara

Ett härligt lopp väntar dig med mycket musik och hög stämning. 10 km-löparna springer 5 km med resten av löparna för att sedan vända och springa tillbaka. Halvmaratonlöparna springer ett varv och maratonlöparna springer 2 varv. Alla distanser startar och går i mål på samma ställe.

Winwin för alla

De som bor på hotell och All Inclusive gynnar den kubanska regimen (alla hotell ägs av staten). Vi väljer istället att bo på Casa Particular - Bed & Breakfast ägda av kubanska familjer. Du själv får en nära inblick i livet på ön som du aldrig hade fått på ett hotell. Våra värdar är mycket gästfria och trevliga!

Ett färgstarkt land

Kubanera utstrålar en smittande glädje som en avsevärd fattigdom inte har lyckats förstöra. Samtidigt gynnas Kuba av ett fantastiskt klimat.

Du kan äta dagsfärsk hummer och dricka skamligt billiga drinkar, åka amerikanare från 1950-talet och lära dig dansa salsa. Kubanerna lever i nuet, inte i sina mobiler. 
 

Allt detta ingår

Internationellt flyg från Arlanda, Göteborg eller Köpenhamn tur och retur. 
Transfers till och från flygplatsen
Visum och hantering av visumansökan för svenska medborgare boende i Sverige
Transporter enligt resplan
Del i dubbelrum och frukost alla nätter
Välkomstlopp
Anmälan till valt lopp 10, 21 eller 42 km
T-shirt till alla löpare
Informationsmöte den 12 oktober 2019
Cykelhyra en hel dag
Ridtur fyra timmar
Besök på kaffeplantage
Besök hos cigarrproducent
Rundtur till fots i Gamla Havanna
Nationalparksinträde utanför Trinidad
200 kronor/person till Civil Rights Defenders
Reseledning och service av Globalrunners
Lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet
2018 sprang skådespelaren Will Smith halvmaran i Havanna. När vi sedan reste runt i landet hade alla vi pratade med sett loppet på TV - och att Will Smith var med. Stort  för många inklusive Will Smith själv.
2018 sprang skådespelaren Will Smith halvmaran i Havanna. När vi sedan reste runt i landet hade alla vi pratade med sett loppet på TV - och att Will Smith var med. Stort för många inklusive Will Smith själv.

En resa jag varmt kan rekommendera, ett minne för livet och ett bra mål att träna för under hösten…. Upplev Kuba och Havanna medans tid är. Och på den här resan får du uppleva Kuba sett från de som bor där (boendet är hos familjer), ej från regimens ståtliga hotell, vilket är nog så intressant i sig.

Förutom Havana Maraton (som i praktiken är 42 km, 21 km eller 10 km att välja på), så ingår ridning, cykling, snorkelbad, paddling, salsa, cigarrer, kaffetillverkning, rom, god mat och trevligt sällskap.
Kan dock ej lova att även du ska få träffa Will Smith (men vem vet…?). 
 
Se så - anmäl dig nu om du är intresserad!
 

Calle, Kubaresenär 2018