LOGO GLOBALRUNNERS

La Diagonela i Schweiz

Hela dalgången i Engadin, från Maloja - St Moritz - Pontrestina till Zouz, är fullkomligt underbar.

Engadindalen i Schweiz är ett riktigt skidparadis. Det var här, i Sankt Moritz, som vintersporten startades 1864. Hit vallfärdar människor från hela världen för att åka längd, slalom eller snowboard, spela curling eller ishockey, åka skridskor eller isklättra. Landskapet är enastående vackert och lokalbefolkningen är med rätta mycket stolta över sin trakt. De blir aldrig mätta på snön, bergen och de många soltimmarna.

Här går varje år Schweiz svar på Vasaloppet: La Diagonela. Det börjar och slutar i den lilla byn Zouz. De välpreparerade spåren går västerut till Celerina via det välkända drömspåret mot St Moritz. Efter Stazerwald och Rosegdalen vänder det tillbaka i byn Pontresina. Åker du La Pachifica på 30 km går starten här. Målet i Zuoz historiska centrum fulländar den unika inramningen av loppet. Lokalbefolkningen bidrar med alla medel till den höga stämningen.  

Banan innehåller allt som en längdskidåkare kan önska sig, elit såväl som motionär. För de som föredrar en kortare sträcka är La Pachifica på 30 km perfekt. Många svenskar som har kört olika långlopp i Europa som Vasalopppet, Marcialonga, Birken, König Ludwig och Cortina klassar La Diagonela högt, framför allt tack vare all snö men också prima organisation och vacker mijlö.

Du kan även delta i ett nattlopp, Classic Night, 10 KM med pannlampa. Starten går på torsdagen klockan 19, samma sträcka som sista milen på La Diagonela. Pris 20 Euro inklusive pasta efteråt. Det går fint att anmäla sig på plats senast klockan 18 samma kväll.

15-19 januari 2020

loading...

Start: Kvinnor elit 9.15, övriga 9.30.
Maxtid: Målet stänger 17:00.
Distans: 65 km klassisk stil.
Sprint: 30 km La Pachifica, 11 km La Cuorta.
Antal år: 6.
Energidepåer: 8 (3 i La Pachifica).
Vallahjälp: Finns på åtta platser längs spåret.
Segrare första året: Rikard Tynell.

Obs! Startavgiften ingår.

La Diagonela är snösäkert och går i ett  storslaget landskap på 1800 meters höjd. Efter flera mycket lyckade resor är Globalrunners officiell svenskresearrangör till La Diagonela

65, 30 eller 11 km

65 km härlig skidåkning väntar dig som deltar i La Diagonela. Den som föredrar 30 km kör La Pachifica eller 11 km i La Courta.

Flygtider

Direktflyg med SWISS till Zürich. Transfer 20 mil - cirka 2,5 timmar.

Stockholm
Onsdag Avgång Arlanda 09:50. Ankomst Zurich 12:15.
Söndag Avgång Zürich 16:35. Ankomst Arlanda 18:55.

Köpenhamn - Kastrup
Onsdag Avgång Kastrup 09.40. Ankomst Zürich 11.35.
Söndag Avgång Zürich 17:25. Ankomst Kastrup 19:15.

Du kan också flyga från Olso och Göteborg

Eller ta tåget!

Föredrar du tåg bokar vi gärna din resa med bästa förbindelser. Du betalar mellanskillnaden mellan tåg och flyg och får lägga på en resdag i vardera riktningen.

Allt detta ingår

Direktflyg* från Skandinavien till Zurich med SWISS tur och retur. Flygtider hittar du här
Alla flygskatter och avgifter
Skidfrakt på flyget t/r
Smidig, snabb transfer Zurich - hotellet t/r
Del i dubbelrum fyra nätter med stor frukostbuffé
Gratis resor med lokaltrafiken i Engadin under hela resan
Startavgift till valt lopp
Gratis transfer till start och mål
Entré till La Diagonela partyt på lördagen
Diplom till alla som går i mål
Reseledning och service av Globalrunners
Resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Resegarantilagen

Tåg genom Europa

Globalrunners är den första researrangören i Sverige som erbjuder tåg istället för flyg till alla våra gäster på våra resor inom Europa. Vi är även den enda arrangören i Sverige som ordnar resor till La Diagonela med tåg. Det går mycket bra att ta tåget till Pontresina. Det är bara ett tågbyte på vägen från Köpenhamn till Basel, i Hamburg. På sträckan Hamburg - Basel åker du nattåg med Night Jet och vaknar utsövd nästa morgon och får frukost på sängen, i sexbäddskupé. Resan går sedan vidare i ett mycket vackert och tågsäkert landskap via Chur innan du kommer fram till Engadindalen.

Tåget från Köpenhamn går 15.35 och du är framme före lunch nästa dag. Redan fylld av upplevelser från tågresan, som dessutom är betydligt mer hållbar och släpper ut mycket mindre koldioxid än flyget. Flygresan är kvick, men flygresenärer får ändå räkna med en hel resdag med tid för transfers till och från flygplatser, incheckning, vänta på bagage, etc. Och sova ska du ju ändå göra någonstans!