webbhvd

Nove Colli 2023

Tävlingsresa till Italien för landsvägscyklister

10 000 startplatser släpps i oktober varje år och säljer slut på 5 minuter. Vi har startplatser i Italiens mest populära Gran Fondo (=långlopp för cyklister) och ett konkurrenskraftigt pris med helpension på våra cykelhotell vid havet. Först till kvarn gäller!

Nove Colli går den 22 maj 2022, strax före Siljan Runt och Vätternrundan. Vi välkomnar dig som vill uppleva folkfesten och äventyret med nio bergsklättringar under 20 mil alternativt den kortare banan på 13 mil med fyra klättringar. Start och mål ligger på kort cykelavstånd till våra hotell. 

Tradition, folkfest och cykelvänner från hela världen

Det var här Gran Fondo startade 1970 med den vackraste cyklingen i berg och fruktlandskap, som fostrade legendarerna Fausto Coppi och Marco Pantani. Loppen startar klockan 06:00 och startfållorna öppnar en timme tidigare. Efter cyklingen väntar målgång med pastaparty som pågår ”hela natten”.
 

Trevliga hotel med balkong och vidsträckt havsutsikt

Hotellen som ligger sida vid sida precis vid Adriatiska havet är belägna mellan San Marino och Ravenna. Du vaggas till sömns av vågornas brus och kan gå i timmar längs havet och njuta av livet. Hotellen drivs av en cykeltokig familj där alla deltar i hela verksamheten - det ger en mycket trevlig atmosfär. Alla har balkong med vidsträckt havsutsikt.

I källaren finns cykelgarage, cykelmekaniker, luft och cykeltvätt. Högst upp har du gratis tillgång till ett gym, längst ner ett riktigt fint spa med bubbelpool inom- och utomhus, ångbastu, torrbastu, solariedusch och relaxavdelning. Efter en vecka här med många mil och höjdmeter i benen kommer du hem lycklig, stark och snabb!

Hållbarare behöver inte vara dyrare. Våra cykelhotell gör allt de kan för dig som gäst - och för framtiden. Läs om deras hållbarhetsarbete här.

15-22 maj 2023

20,5, 13 eller 6 mil

Loppet erbjuder tre distanser, 205, 130 eller 60 kilometer.

Den långa banan pressar dig 3 840 höjdmeter med sina 9 (Nove) bergs (Colli) bestigningar. Den passar dig som klarar av 90 kilometers klättring med som mest 18 % lutning – mjölksyran får sin återställare i 79 kilometers nerförskörning. Maxtid 12 timmar. 

Den kortare banan passar alla vältränade cyklister som bjuds på 1 871 meters total klättring över fyra bergstoppar. Här cyklar du 50 km uppför och har samma Barbotto-klättring som det långa loppet med sin 18 % lutning. Maxtid 7,5 timmar.

6 milen, ny 2023, har 650 höjdmeter med en backe. Detta klarar de flesta cyklister.

Höjdkurva 20,5 mil 9 toppar. Klicka för förstoring.
Höjdkurva 13,5 mils loppet med 4 toppar. Klicka för förstoring.
Nytt lopp 2023 - 60 km med en backe.
Här bor du bra! Du vaggas till sömns av vågornas brus.
Här bor du bra! Du vaggas till sömns av vågornas brus.

Krav på deltagare

 • Medlemskap i SCF-cykelförening. Med denna kan du ansöka om ett UCI-ID som behövs för att söka en tävlingslicens för utlandstävlande. Licensen är din ID-handling och omfattar en idrottsförsäkring. Med denna kan du även söka ett fysiskt licenskort samt ett utlandstillstånd för deltagande i lopp utomlands.
 • Ditt ”fysiska licenskort” tillsammans med ”utlandstillståndet” och ett läkarintyg* mejlar du till Globalrunners. Se detaljer här
*läkarintyg har inte krävts tidigare, men nu gör det det för både utländska och italienska cyklister.
Här ser du var loppet går och var det finns energidepåer och sjukvård. Klicka för förstoring.
Karta över 13 mil loppet med energidepåer och sjukvård. Klicka för förstoring.

I priset ingår

 • Ett cykelpass varje dag - välj mellan sex olika träningsgrupper ledda av erfarna cykelguider.
 • Anmälan till och startavgift i Nove Colli 20,5 eller 13 mil inklusive chip och leverans av startkit direkt till hotellet.
 • Del i dubbelrum med balkong och havsutsikt i en hel vecka. Enkelrum mot tillägg.
 • Stor frukostbuffé, bikebuffet efter varje träningspass (lunch) öppen till 16 samt middag hela veckan.
 • Allt vatten och vin till middagen varje dag hela veckan.
 • Tvätt av cykelkläder varje dag.
 • Gratis spa och gym varje dag.
 • Uppvärmd saltvattenbassäng utomhus (20 meter) och bubbelpool.
 • Cykelgarage med cykeltvätt, kompressor, mm.
 • Tisdag provsmakning av lokala specialiteter och viner på en gård.
 • Gratis lånecyklar (hybrider, ej lämpade för träningspassen).
 • Vatten och läsk i minibaren på rummet varje dag.
 • Resegaranti enligt Resegarantilagen.

Resan till Italien

Resan till Italien ingår inte i resans pris. Ta tåget från din hemort genom Europa. Väl framme ligger tågstationen bara några hundra meter från vårt cykelhotell. Du får resa en dag tidigare från Sverige och kommer hem en dag efter att träningsveckan är slut.

Från och till Hamburg kan du åka nattåg med Nightjet där frukost och lakan ingår på tåget. Köpenhamn - Bologna innebär 23 timmars resa med tre stopp i Hamburg, München och Venedig eller Hamburg, Innsbruck och Padova.

När du har bokat och betalat anmälningsavgiften till din cykelresa får du utförlig information var och hur du bokar din tågresa till och från Italien på bästa sätt. Med den vägledningen är det enkelt att boka din tågresa genom Europa. Vill du ändå ha hjälp med att boka tågresan berättar vi i samma pdf hur du får det. 

Reguljära biljetter i god tid kostar tåget cirka 3000 kronor tur och retur från Köpenhamn. Köper du ett interrail kort för 2500 kr med fyra resdagar kan du även resa ut och hem på det inom Sverige. Platsbiljetter tillkommer, cirka 70 kr per sträcka i Sverige och Italien samt 400 kr på nattåg.

Väljer du ändå flyg är Bolognas flygplats närmast, 10 mil från vårt cykelhotell. När du har betalat anmälningsavgiften får du namn och adress till hotellet, samt olika transfer alternativ från flygplatsen.

Vanliga frågor om cykelresan

När blir det fullt, när måste jag anmäla mig?
Det här kan vi aldrig svara på, det beror på när alla andra bokar in sig. För att säkra din plats, rekommenderar vi er att fylla i anmälningsformuläret på hemsidan och betala in anmälningsavgiften, så är platsen din.

Vad heter hotellen? Kan man få kika på dem i förväg. 
Vi ser tyvärr detta som vår affärshemlighet – vi har rekat ett antal cykelhotell i Italien för att hitta det allra bästa. Vi önskar förstås att våra resenärer bokar sin resa via oss. Här intill ser du bilder från hotellen.

Ingår verkligen allt vatten och vin?
Ja, men du kan inte välja världens dyraste vinflaska eller dyra mineralvatten - dessa får du betala för i så fall. Det som ingår till middagen varje dag är husets vin, San Giovese, och vatten som serveras i karaffer på borden.

Kan jag göra en kortare resa?
Ja, men priset är detsamma. Ange i meddelanderutan i bokningsformuläret när du vill ankomma och avresa istället i så fall.

När går loppet 2023?
Söndagen den 21 maj.

Våra cykelhotell

loading...

Den cykeltokiga familjen som driver verksamheten har välkomnat gäster sedan 1950-talet. Hotellen är idealiska för cykelentusiaster från nybörjare till proffs som vill cykla genom orörda byar och uppleva panoramalandskap, från Adriatiska havet till Apenninerna som sträcker sig mellan Toscana och Emilia Romagna. Vill du låna en standardcykel utanför träningspassen är det gratis.

Vi erbjuder två olika hotell i två olika prisklasser. De ilgger precis intill varandra och ägs och drivs av samma familj.

Hotellpersonalen var enastående trevlig och tillmötesgående och sammanhållningen och ”familjekänslan” märks verkligen! Som de anstränger sig!


Tove som var med på en av våra ordinarie cykelresor

Veckoprogram

MÅNDAG Ankomst och incheckning på hotellet. 

VARJE DAG 09.00 Efter en god frukost, samling utnaför hotellet med cyklar. Alla träningsgrupper ger sig iväg på dagens pass och kommer tillbaka till hotellet efter passen, vanligen runt 13-14 tiden. Minst en cappuccino paus varje dag i alla grupper. 
 
TISDAG  Tema: Konst och Gastronomi. Alla grupper cyklar (långt och snabbt eller kortare och långsammare) till en bondgård som bjuder på provsmakning av därproducerade delikatesser. Du får lära dig mer om traktens historia och dess traditioner och passerar även Rimini med flera kända platser. En riktig höjdpunkt - missa inte denna dag!

TORSDAG Idag cyklar du till flera, små medeltida byar och städer med gamla slott och tar fikapaus på ett av torgen. Landskapet är helt nedsänkt i naturen och du får verkligen en känsla av ett ärofullt förflutet. 

FREDAG En utmanande dag med en speciell utflykt för den som känner sig vältränad. Tidig avresa med minibuss med cykelhållare mot några av de vackraste platserna i Emilia Romagna och Marche, varifrån du fortsätter på cykel. Den här turen ändras varje vecka och inkluderar alltid intressanta platser längs vägen.

LÖRDAG Nummerlappsutdelning, serva cykeln, peppa och ladda.

SÖNDAG Nove Colli, pastaparty, spa, relax vid poolen eller stranden. Starten går klockan 06:00 och startfållorna öppnar en timme tidigare.

MÅNDAG Utcheckning och hemresa.
 

Sex olika grupper

Varje kväll kan du läsa på en anslagstavla om morgondagens turer. Där ser du beräknat antal mil, höjdmeter och hastighet för respektive grupp. Du ser också vart turen går och vad ni kommer passera så att du kan läsa på i förväg, om du vill, om olika platser. Det går bra att hoppa mellan grupperna från dag till dag utefter dagsform.

Grupp 1
För ovana landsvägscyklister.

Grupp 2
För dig som inte är så vältränad. 

Grupp 3
När du vill ha ett återhämtningspass.

Grupp 4
Du cyklar i snitt 28 km/timmen och är vältränad med starka ben. Du är en van cyklist och har inget emot stigningar eller rejäla uppförsbackar.

Grupp 5
Snabba, starka cyklister som håller en snitthastighet på över 30 km/timmen. Den här gruppen cyklar ungefär 14 mil per dag. 

Grupperna är mixade vad gäller kön, ålder och nationalitet och det är troligt att det inte bara är svenskar i din grupp.

 

Hyr en cykel på plats eller ta med din egen. Via hotellet kan du hyra olika varianter av Pinarello, helt suveränt sköna att cykla, tycker vi.
Hyr en cykel på plats eller ta med din egen. Via hotellet kan du hyra olika varianter av Pinarello, helt suveränt sköna att cykla, tycker vi.

Emilia Romagna

Regionen Emilia Romagna är perfekt för cyklister med utmanande backar i Apenninerna och härliga bad i Adriatiska havet.

Jättebra hyrcyklar (Pinarello), god mat (stor frukost, bike buffe efter dagsetapperna och stor middagsbuffé). Det finns även en fin spa del samt 29 gradig utomhuspool. Hotellet ligger alldeles vid havet. Två av dagarna samlades alla grupperna för gemensam lunch uppe i bergen.
Vill man cykla själv någon dag finns det ca 60 olika turer att välja på!

 

Staffan 

Kommentarer från våra tidigare gäster

Härligt, familjärt hotell med bra läge. Trevliga aktiviteter att delta i efter cykelturerna. Cykelgrupperna var bra med genomtänkta turer så att man kunde välja efter egen kapacitet och dagsform och ändå träffa andra för att äta lunch eller fika. 

Jättebra med olika cykelgrupper så att man kunde välja längd och fart beroende på dagsform. Extremt god mat! Super trevlig cykelguide. Otroligt bra cykel - Pinarello!

Det var smart med olika grupper och en del gemensamma sammankomster några dagar. 

De organiserade fartgrupperna och bike buffén uppskattade jag allra mest. 

Att det var en cykelresa var perfekt för mig, att du (Ellika) brydde dig så mycket. Bra organisation med olika turer varje dag. Trevligt hotell. Att det var gemensamma evenemang under turerna några dagar i veckan så att vi kunde träffas över gruppgränserna.

Klimatpåverkan

På bilden intill ser du koldioxidustläppen på resan till vårt cykelhotell i Italien med avresa från Stockholm. När du har bokat vår resa till Nove Colli får du utförlig information om hur du bäst bokar din resa till slutdestinationen.

Vi är noga med att resorna ska ge ett lokalt ekonomiskt avtryck. Därför vi väljer vi alltid boenden som ägs och drivs av lokalbefolkningen. Den lokala anknytningen är också roligare och intressantare för våra gäster. Personalen har schyssta arbetsvillkor och på våra cykelhotell finns det gott om närodlad fisk och grönsaker samt vin från regionen. 

Att cykla under en vecka ger noll koldioxidutsläpp (när cykeln en gång producerades släpptes 10 kg CO2 ut).