LOGO GLOBALRUNNERS

Globalrunners på Facebook

På facebook lägger vi ut nyheter varje vecka som rör våra länder, resor eller träning. Gilla oss gärna där så får du automatiskt upp våra nyheter i ditt flöde.
 

Instagram @globalrunners

DEN 6 JUNI ÄR DET GLOBAL RUNNING DAY Den ska vi, som heter så, förstås uppmärksamma. Hoppas att du vill vara med och fira världens löpares egen nationaldag! Mer information kommer, men blockera datumet redan nu. Det råkar sammanfalla med Sveriges nationaldag. Global Running Day är en världsomspännande hyllning till löpning. Det ska uppmuntra alla att röra på sig. Det spelar ingen roll hur fort eller långt du springer. Hur du gör det är upp till dig. Spring, jogga, lufsa. Det viktiga är att du har kul medan du är aktiv och inspirerar andra. Förra året sprang 1 249 717 vuxna och 454 017 barn i 187 länder 13 228 252 kilometer på Global Running Day.
Sista cykeldagen på Globalrunners träningsresa 🇮🇹 firades med italiensk picknick på berget Montiano. Vid en tusenårig borg som inneslutits i en vacker bergsby, bjöds vi på hembakat bröd med mortadella, prosciutto och ricotta, som sköljdes ner med vita och röda viner, iste,  coca cola eller vatten, eller som de flesta valde, lite av allt. Strålande solsken och långt över 20 grader i solen var skönt. På eftermiddagen valde de flesta att simma, andra njöt i Spa-anläggningen och några shoppade i matbutik. Nu laddar vi för att fira Carina som fyller år, hipp, hipp, hurra! Övriga bilder är från en utflykt till Ravenna, dit vi tog tåget. Här finns hela åtta världsarv  från den Bysantinska tiden. Med Bysans kom mosaiken till Italien. Byggnaden med otaliga hörn är San Vitale Basilikan från 600-talet. Vi strosade i gränderna och i en tusenårig kyrka stod en konstinstallation på  10 x 4 meter, med interaktivitet i ljus och ljud (se bild). Imorgon åker gruppen hem efter en finfin vecka med många mil på cykel, härliga vyer i Apenninerna med blommande fruktträd, löpning längs havet, sol och bad, kulturupplevelser och förträffligt god mat. Vill du följa med 22-29 september, välkommen med! www.globalrunners.se/cykelresor
LUNCH PÅ ETT AGRITURISMO UNDER GLOBALRUNNERS TRÄNINGSRESA 🚴🇮🇹 På’t igen👍. Idag plattare etapper men längre. 17 grader. Grupp 3 körde först ca 20 km slät cykling genom jordbrukslandskap före klättringar uppför tre toppar. Dagens tema var lunch på ett agriturismo, en gård som producerar egen olivolja, egna Sagnioveseviner och förstås såväl prosciutto som egna ostar. Lunchen blev en avsmakingsmeny med allt som huset själv kunde bjuda på. Ja, förutom välkomst-Proseccon som smakade ljuvligt. Underbara viner sköljde ner den goda maten, och många i gruppen passade på att inhandla godsakerna som påpassligt kördes hem med en bil av en i personalen på Globalrunners cykelhotell. Fotostopp framför ett av världens minsta länder - San Marino - och hem via Rimini. I Bella Italia😍 har vi tuffa stigningar men även långa utförslöpor, en på 18 kilometer! Före middagen sjunker Globalrunners grupp ner i spat på vårt cykelhotell. En bra dag till 😃
ÄNNU EN DAG I CYKELPARADISET🇮🇹 Strålande väder🌞. På bild 1 några av Globalrunners tuffa gäster; Carina, Staffan, Sven och Peter. Sundsvalls-Staffan valde grupp 4 (av 5) inklusive en 18 km lång backe med 600 meters stigning🚴 Kul att MTB-gruppen samlade +10 cyklister imorse.