LOGO GLOBALRUNNERS

Löparresa till Marrocko

lördag Ankomst till Marrakech. Maratonmässan och rundtur i Medinan.
söndag Marrakech halvmaraton/maraton, hamam och galamiddag.
måndag Jardin Majorelle och Utflykt till Atlasbergen och berberbyar.
tisdag Buss 4 timmar till Essaoira. Bad i Atlanten och Fiskmarknad.
onsdag Dags för hemresa.

Lördag - Medinan, Djeema El-fna och mässan

Ankomst till vårt riad i Marrakech. Hotellet ligger i hjärtat av Marrakech inne i medinan på gångavstånd till Djemaa el Fna och även Majorelle-trädgården. Det är ett så kallat Riad - ett tidigare privathem som byggts om till hotell med rummen placerade runt en öppen innergård. Frukost ingår. I den detaljerade resplanen som vi mailar ut en månad före avresan får du kontaktuppgifter till hotellet.

Vi besöker maratonmässan och hämtar ut våra nummerlappar och startkit. Därefter fortsätter vi ner genom soukerna till magnifika, unika Djemma el-Fna, det stora torget i Medinan (gamla stan) som sedan 1000 år är en levande teater i centrala Marrakech. Vi äter en god middag och laddar inför morgondagens lopp. Torget känns som en kuliss i Indiana Jones, som en serieruta ur Tintin. Tidlöst och tokigt. Ormtjusare, apor, skrynkliga spågummor, akrobater och osande matstånd. Här bör alla smaka på den godaste färskpressade apelsinjuice vi kan tänka oss - 3 kronor för en halv liter. Svårt vanebildande!

Söndag - Loppen, hamam och galamiddag

08.00 Start för Marrakech International Marathon.
09.00 Start för Marrakech International Demi-Marathon (halvmarathon).

Bansträckning och information om loppen

Efter målgång går vi på Hamam (marockanskt spa) och får våra ömma muskler knådade och njuter av välförtjänt ångbad .

På kvällen äter vi galamiddag på en nogrant utvald, trevlig restaurant och firar alla fina prestationer.  

Måndag - Atlasbergen, berberbyar och Jardin Majorelle

Vi börjar med att tidigt på morgonen besöka fina Jardin Majorelle, den botaniska park som Yves Saint Laurent skänkte till staden och som tog konstnären Jacques Majorelle 40 år att skapa i 'ockrastaden'.

Många trädgårdar kräver ett botaniskt intresse för att besökaren inte ska börja leta efter utgången efter fem minuter, men inte Jardin Majorelle. Parken är en lugn, vacker och välkomponerad enklav mitt i den hektiska staden. Kaktusar står givakt, vatten porlar, fågelvingar fladdrar och Yves Saint-Laurents aska ligger spridd på marken. Den franske stjärndesignern ägde Jardin Majorelle fram till sin död 2008. Parken är trevligast på morgonen, innan turistbussarna anländer. 

Vi fortsätter med buss till Atlasbergen och besöker berberbyar och ett kvinnokooperativ som gör mat- och skönhetsprodukter av landets stolthet: arganolja. På kvällen återvänder vi till vårt hotellet i Marrakech.

Tisdag - Essaoira och bad i Atlanten

Bussresa som tar fyra timmar genom ett intressant landskap och små byar. Bland annat får du se hur getter klättrar i Arghanträd. Du tror nog inte på detta förrän du ser det med egna ögon, det gjorde inte vi heller. Arghanträder växer bara just här, ingen annanstans i hela världen. 

I den vita, lilla kuststaden Essaouira njuter vi av Atlanten och den som vill tar sig ett bad. Stranden klassas av kitesurfare som en av världens bästa. Inne i gamla stan väljer vi ut vilka fiskar vi vill äta på marknaden, som restauranten sedan tillagar á la minute. Mycket gott! Livet går sin gilla gång och det gör även vi. Sista natten i Marocko somnar vi till vågornas brus i den vita, pitoreska, lilla staden Essaoira.

Onsdag - hemresa

Frukost och dags för hemresa.

I Marocko är det förbjudet att kritisera kungen, Islam och landets ockupation av Västsahara. Här finns information om vilka levnadsvillkor folket i Marocko och Västsahara lever under. Vår expert på mänskliga rättigheter i regionen kommer att ge dig mer fakta på informationsmötet inför resan. Vi tycker att det är viktigt att du känner till detta väl. Under resans gång berättar reseledaren mer om läget på plats.