LOGO GLOBALRUNNERS

Tåg till Italien för Toblach-Cortina resan

För dig som vill resa med tåg till Toblach börjar resan på centralstationen i Köpenhamn. 

På alla våra resor inom Europa erbjuder vi alla gäster att välja tåg som alternativ. Inför resan till Toblach-Cortina bokar vi din tågresa från Centralstationen i Köpenhamn. Boka din egen biljett till och från Köpenhamn på t ex www.sj.se

Ditresa Onsdag 29 februari 2020
Avresa Köpenhamn 15:35.
Ankomst Toblach 12.35 nästa dag. 
Nattåg Hamburg (avgång 20.29) - Innsbruck 09.14 i liggvagn med frukost. 
På resan byter vi tåg i Hamburg, Innsbruck och Fortezza innan vi anländer till Toblach.

Hemresa Måndag 3 februari 2020
Avresa Toblach 17.55.
Ankomst Köpenhamn 14:41 nästa dag, dvs 4 februari 2019.
Nattåg Innsbruck - Hamburg 20.44 - 08.56 i liggvagn med frukost. 
På vägen byter vi tåg i Fortezza, Innsbruck och Hamburg.

Pristillägget för tåg blir cirka 1400 kronor per person för vuxna 28-59 år om du vill åka tåg fram och tilbaka till Toblach. Är du yngre eller äldre blir det litet billigare och barn åker betydligt billigare i vuxens sällskap. Du får då ett Interrail kort samt platsbiljetter och sovplats på nattågen. Interrail kortet kan du åka på på utresan och hemresan i Sverige, men platsbiljetter i Sverige ingår inte. Är du 
 

Priserna varierar beroende på när du bokar resan och vi bokar dina tågbiljetter, precis som när man bokar tågbiljetter i Sverige. Ju tidigare du bokar, desto bättre priser på tågen. Ibland är det kampanjer på Interrail korten, med något lägre priser på Interrailkorten också.

Vi behöver tänka nytt

Att välja tåg istället för flyg är för många inget enkelt val. Vi har testat att ta tåget på våra skidresor och rekommenderar det å det varmaste. 

Tycker du att det är tidskrävande?
Att välja flyget innebär ändå att du lägger i stort sett en hel dag på resan till slutdestinationen. Även om flygresan är snabb, om det inte är några förseningar, tar det tid att ta sig till flygplatsen, checka in, gå igenom passkontroll och säkerhetskontroll och vara på plats i gaten. För att inte missa flyget behöver du ta dig tid med marginal så att inte resan med bil, tåg eller buss till flygplatsen gör att du missar flygets avgång. Vid ankomsten tar det tid att få ut bagaget och transferbussen eller tåget från flygplatsen tar vanligen minst tre timmar beroende på vart du ska. 

Sova ska du ändå någonstans!
Tågresan tar en dag och en natt. Sova ska du göra någonstans, hemma eller varför inte på ett nattåg. Där sover du gott och behöver inte gå upp i ottan för att komma i tid till flygplatsen. Dessutom ingår frukost på nattåget, mycket trevligt med kaffe i kupén medan du ser nya delar av Europa genom tågfönstret på morgonen. 

Du är mer uppvilad och inspirerad
Vi upplever att man kommer fram betydligt mer utvilad som tågresenär jämfört med om man flyger. Som tågresenär slipper man även flygplatser och deras jättedyra caféer och restauranter.  Du slipper även tålamodskrävande köer och transfers. Ibland har det gått snabbare för oss att ta oss hem från Italien med tåg än för de resenärer som har valt att flyga. Dessutom är du som tågresenär full av nya, spännande intryck efter att ha tuffat fram genom Europa. Från flyget ser du inte alls lika mycket av de områden du passerar. Vid tågbyten har du chans att se en del av staden du är i, du är mitt i centrum. Flygplatser är sig tämligen lika var än du är.

Schysst mot klimatet också
Koldioxidutsläppen ökar medeltemperaturen på jorden. På alla våra resor i Europa, utom Island, och även till Marrakech, erbjuder vi tåg istället för flyg. 

Bokning av tåg och pris

Väljer du att åka tåg till och från Toblach  bokar vi bästa förbindelser och du betalar mellanskillnaden mellan flyg och tåg. Tyvärr är det dyrare med tåg.

Du får hjälp att boka tågresan av oss. Anmäler du dig till Toblach-Cortina resan och klickar i att du vill ta tåget, hör vi av oss till dig och bokar allt du behöver till Toblach.

Vill du stanna längre i Italien går det fint!

Ditt klimatavtryck

Tar du tåget är koldioxidutsläppet 89 kg per person. Tar du flyget är det nära 600 kg. Diagrammet visar enkel resa, men vi åker tur och retur.

Klimatkompensation?

Du kan välja att klimatkompensera din flygresa via till exempel den s k certifierade sidan South Pole och välja vilket projekt du vill stödja. Du fyller i vart du ska flyga och skänker till exempel 60 kronor till ett trädplanteringsprojekt för att kompensera en flygresa Stockholm - Venedig tur och retur. Det innebär inte att flygplanet släpper ut mindre koldioxid för att du som har råd att flyga skänker en liten slant till ett förhoppningsvis bra projekt. Hur stor del av den blygsamma summan försvinner inte i administration, mm, hos olika mellanhänder?

De som kan minska koldioxidutsläppen från flyg är till syvende och sist de som flyger. 

Det finns inte en chans att alla koldioxidutsläpp ska kunna kompenseras genom bistånd till olika projekt. Internationella organisationer som FN och EU måste ta sitt ansvar, enskilda regeringar och storförtetag likaså. Alla inklusive vi som individer kan dra vårt strå till stacken och ta ansvar för klimatförändringarna och dess följder.  Vi som har råd att flyga är inte de som blir värst drabbade av översvämningar, torka och hungersnöd, det är precis tvärtom.