webbhvd

Tidigare genomförda resor

Havanna Maraton.
Havanna Maraton.

Här nedanför ser du exempel på resor vi har genomfört under årens lopp, flera av dem under många år. Största anledningen till att vi inte har dem kvar i vårt utbud längre är att de i stort sett bara går att nå med flyg, som t ex Island, Kuba och Nepal. Är ni en grupp på minst tio personer som är intresserade av någon av dem, hör av er! Vi har kunskaper, kontakter och modifierbara upplägg som vi kan skräddarsy åt just er, men om ni vill flyga får ni boka det själva.

 1. Slovenien - löparresa till Ljubljana i EU:s mest hållbara land - en utmärkelse de fått med all rätt i många år.
 2. Istanbul - löparresa till det enda loppet i världen som startar i en världsdel och går i mål i en annan. Mycket trevlig stad och resa som vi ordnade i många år.
 3. Rid och spring i Mongoliet - resan skulle ha innehållet både ett lopp för löpare och ridning på stäppen med boende hos lokalbefolkningen, men det visade sig att de som var intresserade antingen bara ville rida eller gärna sprang men inte kunde rida, så det blev en utpräglad ridresa istället utan inslag av löpning.
 4. Prag och Olomouc - en halvmara i studentstaden i Moravien (Tjeckien) med morgonjogg längs Prag maraton banan i huvudstaden också.
 5. Marrakech, Marocko - vår första resa! Löpning i sagostaden Marrakech, vandring i Atlasbergen och avslutning vid Atlanten. 
 6. MTB i Aostadalen - en fantastisk resa mellan cykelhotell i byar som inte går att genomföra på egen hand, ingen hade hittat de stigar och vägar som deltagarna cyklade på.
 7. Mumbai, Indien - löparresa till megaloppet Mumbai maraton med byvistelse och besök bakom kulisserna i Bollywood, mm.
 8. Balaton, Ungern - löparresa till loppen runt Ungerns största sjö inklusive spa i Budapest.
 9. Nepal - vandringsresa till fina, fina Nepal, Kathmandudalen och nationalparks äventyr. Resan skulle ha innehållet ett lopp i Kathmandu också, men arrangören av loppet lyckades vi inte få full kontakt med, så vi ändrade programmet till fokus på vandring i det ultimata vandringslandet där alla vandrar för det finns så få vägar - och de som finns är av ytterst varierande kvalitet.
 10. Kuba - en äventyrlig, varierande löparresa som vi genomförde i många år där många oförutsedda händelser duggade tätt. Förutom Havanna där loppet gick (går), cyklade vi på västra Kuba, simmade i Atlanten, snorklade, red till cigarrfarmer, provade rom, gick på salsakurs, paddlade, vandrade i en nationalpark och badade i en grotta. En mycket uppskattad resa som ingen annan arrangör i världen erbjuder. För att INTE gynna diktaturen bodde vi privat hemma hos kubaner, anlitade privata transporter och åt på privata restauranter - mycket trevligare och godare och bättre än de statliga. Alla, verkligen samtliga utan undantag, hotell ägs av staten eller militären (vilket är detsamma) och därför var vi väldigt noga med att inte bo på hotell. 
 11. Island - en löparresa som vi hade i många år på sommaren. Vi sprang i Reykjavik, klättrade upp på vulkaner, bodde på Heimön (Västmannaöarna), red islandshäst och badade med islänningarna som gör det som irländare går på puben - sitter och pratar i timmar i vattnet på de mycket genomtänkta badhuset, i vårt fall alltid i utomhusbassänger med olika temperaturer. Häftigt land! Reseledaren var certifierad av Islands turistråd som Islandsexpert.
 12. Östra Vänern - cykelresa Karlstad - Lidköping.
 13. Cykla i Belgien - cykelresa i Vallonien mellan byar.
 14. La Diagonela - längdskidresa till Engadin dalen som vi genomförde i många år.
 15. Turskidor Helags - turskidresa Vålådalen - Funäsdalen.
 16. Nove Colli - tävlingsresa till Italiens Vätternrunda som vi genomförde i flera år.
 17. Jizerska - längdskidresa till Tjeckien som vi genomförde i många år.
 18. Kroatien - häftigt traillopp i Velebit, Forsränning, mm.