webbhvd

Toblach-Cortina 2022

Loppet mellan Toblach och Cortina är en klassiker från Tour de Ski. Den första Gran Fondo tävligen ägde rum här 1977 och bansträckningen är känd som en av världens allra vackraste. Du passerar genom tunnlar, i raviner och över hängbroar, hela tiden med magnifika vyer av Dolomiterna där de sägs vara som allra vackrast i blickfånget.

42 km loppet i klassisk stil liksom skateloppet på 30 km startar i Toblach. Du går till startfältet på tio minuter från vårt hotell. Efter en kort avstickare mot byn Innichen fortsätter spåren in på skidstadion i Toblach. Du fortsätter på den gamla järnvägsvallen förbi Toblachsjön och utsiktspunkten mot Tre Cime di Lavaredo - Dolomiternas tre mest fotograferade toppar som har blivit symbol för hela bergskedjan. Efter en avstickare mot Carbonin når banan sin högst punkt Cimbache på 1529 möh. Därefter går det fint utför till Ospitale och Fiames för att slutligen ta dig i mål i Cortina. Cortina är mest känd från OS 1956 och Bondfilmen For your eyes only som filmades här.

Fördelen med att bo i Toblach är att det är områdets längdskidmecka - du har 200 km sammanhängande, välpreppade skidspår inpå knuten. Vi har testat de flesta. Du får dessutom ett trafikkort som gäller på hela regionens bussar och tåg. Den som vill köra utför tar sig enkelt till Cortina med buss (gratis med trafikkortet).  

loading...

Loppet

42 km härlig skidåkning i klassisk stil väntar dig som deltar i Toblach-Cortina. För skateåkare är det 30 km.

Några av våra trevliga stamkunder på resan till Toblach-Cortina. Tre av dem var med oss på La Diagonela året före, därav "fel" namn på mössorna.

Distans: 42 km klassisk stil, 30 km skate.
Start: 08.30 elitdamer, 09.00 alla andra. Lördag klassisk stil, söndag skate.
Vallaservice: Gratis och fluorfri. Dagen före respektive lopp i Toblach klockan 14-19.
Vätska/energi depåer: Fyra, se banprofilerna.
Medicinsk och teknisk hjälp: Finns längs spåret.

Flygtider

Direktflyg till München och transfer till Toblach.
Skidfrakt ingår. Vi undviker mellanlandningar på ditresan pga risken för försenat bagage inkl skidor. Hem flyger vi från Venedig. Dit torsdag, hem måndag.

Arlanda 11.55 - München 14.05
Venedig 14.55 - Arlanda 19.50

Landvetter 11.50 - München 13.40
Venedig 16.55 - Landvetter 22.25

Vill du testa tåget?

Vi bokar gärna bästa tågförbindelser till Italien och du betalar i så fall mellanskillnaden mellan flyg och tåg. Du som väljer tåg till Italien avreser en dag tidigare och kommer hem en dag senare och får njuta av en längre resa med fler upplevelser genom Europa. Läs om tåg till Toblach.

Allt detta ingår

Direktflyg till München och hem från Venedig med en mellanlandning.
Transfer till och från Toblach.
Skidfrakt.
Del i dubbelrum fyra nätter på centralt  sporthotell**** i Toblach
Wifi, spa och pool på hotellet.
Halvpension
Startavgift
Vallaservice dagen före loppet.
Transfer buss till start och från mål.
Transport av ombyte från start till mål.
Pasta party och dusch i mål.
Medalj och nedladdlingsbart diplom.
Reseledning och service av Globalrunners.
Resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Resegarantilagen.

Från Marcialonga på snö

Kör du Marcialonga kan du följa med på skidor över Dolomiterna mellan loppen! Vi har lagt upp och kört rutten och visar dig ett fantastiskt område för utförsåkning, medan ditt bagage transporteras med bil. Skidor och pjäxor för utförsåkning ingår liksom liftkort. Läs mer här.

Därför säger vi Toblach

På resan bor vi nära en välkänd ostfabrik i Toblach, som de som vill besöker och kanske testar litet delikatesser i. Där finns också ett museum över osttillverkningen i trakten.
På resan bor vi nära en välkänd ostfabrik i Toblach, som de som vill besöker och kanske testar litet delikatesser i. Där finns också ett museum över osttillverkningen i trakten.

Spelar ortsnamn någon roll, innebär det någon skillnad om vi kallar vår resa till det här fina loppet i Dolomiterna för Toblach-Cortina eller Dobbiaco-Cortina? Ja, vi tycker verkligen det. Läs mer i bloggen om varför och välkommen med på en resa som tilltar alltmer i populäritet.


Till bloggen om varför vi säger Toblach

Fyrstjärnigt Hotell med halvpension

I Toblach bor vi på fina Hotell Cristallo**** som ägs av två bröder från byn. Här har du god och riklig halvpension, skidrum med vallabord, wifi, bastu och pool samt 10 minuters gångavstånd till starten. I priset ingår även resan hit, startplats, vallaservice och trafikkort med tåg och bussar i hela regionen under vistelsen, med mera. 

Klimatutsläpp

På bilden ser du koldioxidutsläpp per person på resan med avresa från Stockholm. Här kan du räkna ut ditt avtryck från andra avreseorter. Alla som reser med oss får välja tåg eller flyg.

Vi är noga med att resorna ska ge ett lokalt ekonomiskt avtryck. Därför vi väljer vi alltid småskaliga boenden som ägs och drivs av lokalbefolkningen. Den lokala anknytningen är rolig och intressant för våra gäster också. Vi ser till att personalen har schyssta arbetsvillkor och att maten är närproducerad.

Transporten till resmålet står för lejonparten av klimatavtrycket. Äter och bor gör du oavsett. Klimatkompenserade boenden eller flygresor innebär inte lägre utsläpp.

Välj den svenska officiella arrangören