webbhvd

Löparresa till Kroatien

Sköna bad i kristallklart vatten, behagligt medelhavsklimat, medeltida städer, god mat, färska skaldjur, Europas vackraste kustlandskap och humana priser är några av Kroatiens trumfkort. Landet är begåvat med en 1 800 km lång och mycket vacker kuststräcka vid Adriatiska havet. Nougatfärgade kalkstensklippor står i kontrast mot ett blå-turkost hav. Tusen öar utanför kusten täcks av lavendelfält. 

Velebit Trail går i juni varje år

En unik upplevelse och ett spektakulärt lopp i Europas sista vildmark där bergen reser sig ur havet, väntar deltagarna i Velebit Trail. Hav, berg, raviner, grottor, toppar, åsar,  blomsterängar, vildhästar, barr- och regnskogar. Allt helt fritt från avgaser och buller: bara du och de mytomspunna bergen! Kan det bli bättre?

De flesta lopp är vackra, men Velebit Trail i Kroatien slår de flesta. Gillar du att springa på mjukt underlag i varierad, kuperad och oexploaterad terräng är detta absolut något för dig. Banan börjar vid havet och passerar genom en gammal by innan den slingrar sig uppåt bergskamrarna i kalkstensberg, skira bokskogar och över röda vallmofält. 

Vi bor på ett trevligt hotell i den lilla byn Starigrad vid Adriatiska Havet. Efter varje dags strapatser väntar sköna bad i havet. I Starigrad startar och slutar loppen och här ligger även tävlingscentrum. 


En dag besöker ni världsarvsklassade Plitvice nationalpark med imponerande grottor och vattenfall. En annan dag står forsränning på en av landets floder på programmet.

Obs! Löparresan till Kroatien och Velebit Trail ingick tidigare i vårt ordinarie utbud. Numer ordnar vi den enbart för enskilda grupper om minst tio personer. Ni kan vara en löparklubb, ett kompisgäng, ett företag, en organisation, en grupp. Så länge ni är minst tio personer skräddarsyr vi den gärna åt er. Loppet är fantastiskt, unikt faktiskt enligt oss som har 400 lopp i bagaget, och Kroatien ett fint och prisvärt land.

En av resans fartfyllda dagar tillbringar ni i en flotte nerför en av landets floder. Kroatien är ett perfekt resmål för aktiv semester.
Banan är varierande och kuperad. Vi har sprungit olika distanser i loppet och rekognoserat hela resan på plats.
En dag får du besöka Kroatiens stolthet som är med på UNESCO:s världsarvslista: Plitvice National Park.

7, 17, 25 eller 42 kilometer

Spring kort, spring långt eller vandra. En grym upplevelse väntar oavsett vilken sträcka du väljer i ett bedövande vackert landskap. 

Höjdmeter per lopp
Marathon: 42 km - 2 500 meter
Challenger: 25 km - 1 400m meter
Active: 17 km - 900 meter
Light: 7 km - 350 meter

Datum

Velebit Trail går normalt i andra delen av juni varje år. 2022 går loppet den 19 juni.

Tre nationalparker

Av Kroatiens åtta nationalparker får du uppleva tre på den här resan. Loppet går i både Velebit och Paklenica. En dag gör vi en utflykt till Plitvice, landets stolthet med turkosa vattenfall och vita kalkstensgrottor. 

Forsränning

Kroatien har flera floder som lämpar sig för forsränning. På sommaren är floderna lagom lugna och vädret är varmt. Vi testar detta en fartfylld dag. Utrustning får du på plats, men ombyte är nödvändigt. Du kommer att bli blöt.

Du bor precis vid Adriatiska Havet med balkong och havsutsikt.

Allt detta ingår

  • Samtliga transporter i resplanen
  • Del i dubbelrum med frukost på hotell alla nätter
  • Anmälan till valt lopp
  • Forsränning
  • Entré till Velebit och Paklenica national park
  • Besök i och entré till Plitvice Nationalpark
  • T-shirt till dig som deltar i ett av loppen
  • Löparmåltid efter målgång
  • Lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet

Pris och bokning

Pris per person: 9 990 kronor. 

Resan från Sverige till Kroatien ingår ej. Vi berättar hur ni enkelt bokar den. Mejla info@globalrunners.se eller ring 0733-61 22 55 om ni är en grupp på minst tio personer som vill boka resan.