webbhvd

Löparresa till Piemonte i Italien

En ljuvlig vecka i slutet av oktober

Med de snöklädda Alperna som fond ligger Italiens gastronomiska centrum, provinsen Piemonte, inbäddat i böljande kullar. Vinodlingar är så vackra att de har antagits på UNESCO:s världsarvslista. Av druvorna produceras flera av världens bästa viner och under jordytan gror en riktig delikatess - tryffelsvampen. Medeltida byar klamrar sig fast på sluttningarna där vi springer, cyklar och jagar tryffel. Maten är utsökt och vinerna håller världsklass.

I oktober går här startskottet för Ecomaratona med fantastiskt vacker bansträckning. Spring maran, halvmaran eller följ med utom tävlan. Loppen går genom små italienska byar omringade av kullar i färgsprakande höstfärger. Inramningen är magnifik. Du kan välja på vatten, sportdryck eller vin i depåerna som också bjuder på torkad frukt, choklad, mm. I mål väntar snygg medalj och en femrätters lunch med lokala specialiteter serverad med lokala viner. 
I startkitet får du en snygg tröja och en flaska Barbarescovin som med vit tryffel är tema på loppet. Ett flott evenemang!

Första dagen cyklar vi till Barolo guidade av en biodlare och duktigt cykelledare samt besöker en vingård. En annan dag får du delta i en spännande tryffeljakt hund och hundförare. Biljett till den intressanta tryffelmässan som världens stjärnkrögare vallfärdar till sedan över 80 år ingår också. Den här resan har vi ordnat i många år och våra stamkunder kallar den för Gourmetresan. Flera gäster har följt med oss flera gånger på denna resa, bland annat några av Sveriges stjärnkockar.

Den lilla staden Alba med 30 000 invånare är vår bas. Alba är centrum i vindistriktet Le Langhue och berömd för sin vita tryffel. Vårt fyrstjärniga hotell är med i Guide Michelin, på gångavstånd till start och mål för loppen liksom tryffelmässan och Albas gamla stadskärna.

Njut av löpning och cykling i ett magnifikt landskap, ät troligt god mat, prova viner i världsklass och må som en prins eller princessa!

Maraton eller halvmara

Ett underskönt och trevligt lopp väntar dig som deltar i Ecomaratona del Barbaresco. Du springer i ek- och hasselnötsskogar, längs floder, på broar över bäckar, genom vindlande vinodlingar, i byar, förbi citron- och bananträd och på bergskammar med ett härligt panorama i bickfånget. 

Du som åker tåg passerar vackra Lugano på vägen.

Cykla i ett världsarv och jaga tryffel med hund

En hel dag cyklar vi mellan byar, slott och vingårdar i ett världsarvsklassat landskap till byn Barolo. Vi gör flera stopp, bland annat i Grinzane Cavour där den anrika Vit tryffel auktionen äger rum varje år.

På en vingård tar ägarna oss på en rundtur, berättar om sina viner och ordnar en vinprovning efteråt. 

Allt detta ingår

Tåg* till Italien tur- och retur.
Del i dubbelrum**** alla nätter med frukostbuffé
Anmälan till valt lopp
Medalj och diplom
Funktionströja för löpare
En flaska fint Barbarescovin för löpare
Femrätters traditionell piemontesisk lunch inklusive viner för dig som springer.
Entré till Tryffelmässan för löpare.
Cykelhyra heldag
Rundtur på vingård och vinprovning
Tryffeljakt
Reseledning och service av Globalrunners
Lagstadgad resegaranti.

*Vill du hellre ordna transporten själv, drar vi av 3000 kronor från resans pris.

En sund del av en positiv förändring

Genom att ta tåget blir du en hälsosam del av en framtåtsträvande förändring. Du reser bekvämt och tryggt och får ett kvitto på att ditt val av resa bidrar till en framtid med underbara möjligheter. Du får sätta guldkant på transporten till resmålet, som ger dig så många fler härliga upplevelser än vad en snabb flygresa från A till B förmår. Vi gör det lätt att välja rätt och bokar bästa förbindelser. På ditt Interrailkort kan du resa ut ur och hem i Sverige också.

Du förenar nöje med nytta, inte bara för dig själv utan även för hela planeten. Resan genom Europa blir ett äventyr i sig där du i lugn och ro inspireras av nya platser, möten, samtal, god mat i restaurangvagnar, tid att läsa, jobba om du vill det, lyssna på poddar som du inte hunnit med, röra på dig eller bara se landskapet flyta förbi utanför fönstret. När du kommer hem har du många intressanta saker att berätta, plus allt som du får njuta av i Piemonte förstås! 

Föredrar du att ordna resan själv drar vi av 3000 kronor.

Låt dig  stimuleras under resans gång. Tågresan ger en tydlig bekräftelse på att du väljer framtidens sätt att resa på.
Låt dig stimuleras under resans gång. Tågresan ger en tydlig bekräftelse på att du väljer framtidens sätt att resa på.