LOGO GLOBALRUNNERS

Löparresa till Piemonte i Italien

Surfa gärna runt och låt dig inspireras på en dator också och inte bara i mobilen - då får du en ännu bättre bild av resan.

Med de snöklädda Alperna som fond ligger Italiens gastronomiska centrum, provinsen Piemonte, inbäddat i böljande kullar. Vinodlingar är så vackra att de har antagits på UNESCO:s världsarvslista. Av druvorna produceras flera av världens bästa viner och under jordytan gror en riktig delikatess - tryffelsvampen. Medeltida byar klamrar sig fast på sluttningarna där vi springer, cyklar och jagar tryffel. Maten är utsökt god och de som vill dricker viner i världsklass.

I november går startskottet för Ecomaratona. Det är det vackraste lopp vi har testat, alla världsdelar inkluderade. Arrangören bjuder på en mara, halvmara eller vandring på 10 kilometer. Loppen går genom små italienska byar omringade av kullar i färgsprakande höstfärger. Inramningen är verkligen magnifik. Första dagen cyklar vi till Barolo och besöker en vingård. Du får också delta i en tryffeljakt i skogen med hund och hundförare. 

Den lilla staden Alba med 30 000 invånare blir vår bas. Alba är centrum i vindistriktet Le Langhue och berömd för sin vita tryffel. Vårt fyrstjärniga hotell är med i Guide Michelin, på gångavstånd till start och mål för loppen liksom tryffelmässan, som du har fribiljett till.

25-29 oktober 2018

Njut av löpning eller vandring och cykling i ett fantastiskt vackert landskap, ät otroligt god mat, prova viner i världsklass och bo som en kung!

Maraton eller halvmara

Ett underskönt och trevligt lopp väntar dig som deltar i Ecomaratona del Barbaresco. Du springer i ek- och hasselnötsskogar, längs floder, på broar över bäckar, genom vindlande vinodlingar, i byar, förbi citron- och bananträd och på bergskammar med ett härligt panorama i bickfånget. 

Eller 10 km vandring

Du som inte vill springa kan delta i en vandring på 10 km i samma vackra miljö med rikligare mat- och dryckesdepå. Vandringen är dock fullbokad nu inför 2017 års resa.

Karta och höjdkurvor över loppen

Välpaketerat arrangemang

Vi flyger med Lufthansa till Turin. En heldag cyklar vi till Barolo med stopp i intilliggande byar, bland annat Grinzane Cavour där Vit tryffel auktionen äger rum varje år som kännare från hela världen vallfärdar till. Vi får också en rundtur på en vingård strax utanför Barolo med vinprovning därtill. 

Allt detta ingår

Flyg Arlanda/Landetvetter/Kastrup - Turin t/r
Alla flygskatter och avgifter
Transfers t/r Turin-Alba 
Fyrstjärnigt hotell alla nätter med frukostbuffé
Anmälan till valt lopp eller vandring
Medalj och diplom
Funktionströja för löpare
En flaska fint Barbarescovin
Femrätters traditionell piemontesisk lunch inklusive viner 
Entré till Tryffelmässan
Cykelhyra heldag
Rundtur på vingård under cykeldagen
Tryffeljakt
Reseledning och service av Globalrunners
Lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet