webbhvd

Toblach-Cortina

Loppet mellan Toblach och Cortina är en klassiker från Tour de Ski. Den första Gran Fondo tävligen ägde rum här 1977 och bansträckningen är känd som en av världens allra vackraste. Du passerar genom tunnlar, i raviner och över hängbroar, hela tiden med magnifika vyer av Dolomiterna där de sägs vara som allra vackrast i blickfånget.

Det klassiska loppet på 42 km loppet liksom skateloppet, även det på 42 km 2023, startar vanligen i Toblach. Du går till startfältet på tio minuter från vårt hotell. Först går spåren ner mot byn Innichen och fortsätter sedan in på skidstadion i Toblach, längs den gamla järnvägsvallen förbi Toblachsjön och upp mot utsiktspunkten mot Tre Cime di Lavaredo - Dolomiternas tre mest fotograferade toppar som har blivit symbol för hela bergskedjan. Efter en avstickare mot Carbonin når banan sin högst punkt Cimbache på 1529 möh. Därefter går det fint utför till Ospitale och Fiames för att slutligen ta dig i mål i Cortina. Cortina är mest känd från OS och Bondfilmen For your eyes only som filmades här.

Fördelen med att bo i Toblach är att det är områdets längdskidmecka - du har 200 km sammanhängande, välpreppade skidspår inpå knuten. Vi har testat de flesta. Du får dessutom ett trafikkort som gäller på hela regionens bussar och tåg. Den som vill köra utför har flera områden i dalen att välja på några stationer bort med tåget eller i Cortina om någon vill köra svartare backar (gratis resor dit också med trafikkortet).  

Banprofil.
loading...
Vackraste loppet!

Loppet eller loppen

42 km härlig skidåkning i klassisk stil väntar dig som deltar i Toblach-Cortina på lördagen. För skateåkare är det 42 km på söndagen (tidigare 30 km, men 2023 42 km). Den som vill dublerar och kör båda.

Några av våra trevliga stamkunder på resan till Toblach-Cortina. Tre av dem var med oss på La Diagonela året före, därav "fel" namn på mössorna.

Datum 2024: 1-5 februari
Distans: 42 km klassisk stil, 42 km skate.
Start: 09.30. Lördag klassisk stil, söndag skate.
Vallaservice: Gratis och fluorfri. Dagen före respektive lopp i Toblach klockan 14-19.
Vätska/energi depåer: Fyra, se banprofilerna.
Medicinsk och teknisk hjälp: Finns längs spåret.

Allt detta ingår

 • Del i dubbelrum fyra nätter på Hotel Cristallo**** i Toblach
 • Wifi, spa, pool och vallarum på hotellet.
 • Halvpension med stor frukostbuffé och fyrarätters middagar.
 • Startavgift i ett av loppen
 • Vallaservice dagen före loppet.
 • Trafikkort som du åker gratis på i hela regionen med kollektivtrafiken - bussar och tåg.
 • Transfer buss från målet i Cortina.
 • Transport av ombyte från start till mål.
 • Pasta party och dusch i mål.
 • Medalj och nedladdlingsbart diplom.
 • Reseledning och service av Globalrunners.
 • Resegaranti enligt Resegarantilagen.

Tillval

 • Enkelrum, ännu större rum, suite, extra nätter.
 • Ett lopp till.

Resan till Italien

Vi bokar gärna tåg med bästa förbindelser åt dig. Vill du inte åka tåg, får du tips på hur du kan boka din egen transport.
 

Information och tips om resan till Italien  

Fyrstjärnigt Hotell med halvpension

I Toblach bor vi på fina Hotell Cristallo**** som ägs av två bröder från byn. Här har du god och riklig halvpension, skidrum med vallabord, wifi, bastu och pool samt 10 minuters gångavstånd till starten. I priset ingår även startplats, vallaservice och trafikkort med tåg och bussar i hela regionen under vistelsen, träningsprogram, reseledare, med mera. 

Vi är svensk officiell arrangör

Kombinationsresa

När du ändå reser söderut i Europa, passa på och kör både Marcialonga och Toblach Cortina För pris och tips på vad du kan göra mellan resorna, ring 0733612255 eller mejla info@globalrunners.se

Klimatutsläpp

På bilden ser du koldioxidutsläpp per person på resan med avresa från Göteborg. Här kan du räkna ut ditt avtryck från andra avreseorter. 

Vi är noga med att resorna ska ge ett lokalt ekonomiskt avtryck och väljer småskaliga boenden som ägs och drivs av lokalbefolkningen. Vi ser till att personalen har schyssta arbetsvillkor och att maten är närproducerad. Restauranten på hotellet i Toblach där du äter frukost och middag bjuder inte bara på otroligt god mat, de är också listade i Guide Michelins gröna "sustainable" kök. 

Transporten till resmålet står för lejonparten av resans klimatavtryck.  Klimatkompenserade varor och tjänster innebär inte lägre utsläpp.