LOGO GLOBALRUNNERS

Toblach-Cortina i Italien 20-24 januari 2021

Loppet mellan Toblach och Cortina är en klassiker från Tour de Ski. Sedan 2016 ingår det även i Visma Ski Classics. Den första Gran Fondo tävligen ägde rum här 1977 och bansträckningen är känd som en av världens allra vackraste. Du passerar genom tunnlar och raviner och över hängbroar, hela tiden med magnifika vyer i blickfånget.

42 km loppet i klassisk stil startar på Toblachs före detta militärflygfält. Efter en kort avstickare mot byn Innichen fortsätter spåren in på skidstadion i Toblach. Du följer därefter spåren på den gamla järnvägsvallen förbi Toblachsjön och utsiktspunkten mot Tre Cime di Lavaredo - Dolomiternas tre mest fotograferade toppar som har blivit symbol för hela bergskedjan. Efter ytterligare en avstickare mot Carbonin når banan sin högst punkt Cimbache på 1529 möh. Därefter går det fint utför till Ospitale och Fiames för att slutligen ta dig i mål i Cortina. Cortina är mest känd från OS 1956 och Bondfilmen For your eyes only som filmades in här.

Skateloppet på 30 km på söndagen går 2020 också från Toblach till Cortina.
 

loading...

42 km klassiskt
30 km skate

42 km härlig skidåkning i klassisk stil väntar dig som deltar i Toblach-Cortina. Den som föredrar skate kör 30 km och den som vill kör båda loppen dagarna efter varandra.

Några av våra stamkunder som var med på resan till Toblach-Cortina 2019 (och La Diagonela året före, därav "fel" namn på två av mössorna).

Distanser: 42 km klassisk stil, 30 km skate.
Start lördag: 08.30 elitdamer, 09.00 alla andra.
Start söndag: 10.00
Vallaservice: Gratis! Fredag och lördag 14-19.
Antal år: 41 som Gran Fondo.
Medicinsk och teknisk hjälp: Finns längs spåret.

Flygtider

Direktflyg till München och transfer till Toblach.
Skidfrakt ingår. Vi undviker mellanlandningar på ditresan pga risken för försenat bagage inkl skidor. Hem flyger vi från Venedig. Dit onsdag, hem söndag.

Avresa Arlanda 12.20 - München 14.30
Avresa Venedig 15.00 - Arlanda 19.35

Avresa Landvetter 12.05 - München 13.55
Avresa Venedig 16.55 - Landvetter 22.25

Avresa Kastrup 13.10 - München 14.50
Avresa Venedig 15.00 - Kastrup 18.30

Vill du hellre åka tåg?

Vi bokar gärna bästa tågförbindelser till Italien och du betalar i så fall mellanskillnaden mellan flyg och tåg. Tyvärr är det dyrare med tåg. Om du vill åka tåg blir det avresa 29 januari och hemkomst 4 februari. Läs mer om tåg till Toblach här.

Allt detta ingår

Direktflyg till München och hem från Venedig med en mellanlandning.
Transfer till och från Toblach.
Skidfrakt.
Del i dubbelrum fyra nätter på centralt  sporthotell i Toblach med gratis wifi, spa och pool.
Halvpension.
Lån av snöskor.
Startavgift till ett av loppen (inte kombo).
Vallaservice dagen före loppet.
Transfer buss till start och från mål.
Transport av ombyte från start till mål.
Pasta party och dusch i mål.
Medalj och nedladdlingsbart diplom.
Reseledning och service av Globalrunners.
Resegaranti hos Kammarkollegiet enligt Resegarantilagen.

Från Marcialonga på snö

Kör du Marcialonga kan du följa med till Cortina på skidor över Dolomiterna! Vi har testat rutten och visar dig ett fantastiskt område för utförsåkning, medan ditt bagage transporteras till Cortina. Skidor och pjäxor för utförsåkning ingår och lämnas i Cortina. Läs mer här.

Därför kallar vi loppet Toblach-Cortina

Spelar ortsnamn någon roll, innebär det någon skillnad om vi kallar vår resa till det här fina loppet i Dolomiterna för Toblach-Cortina eller Dobbiaco-Cortina? Ja, vi tycker verkligen det. Läs mer i bloggen om varför och välkommen med på en resa som tilltar alltmer i populäritet.


Till bloggen om varför vi säger Toblach

På resan bor vi nära en välkänd ostfabrik i Toblach, som de som vill besöker och kanske testar litet delikatesser i. Där finns också ett museum över osttillverkningen i trakten.
På resan bor vi nära en välkänd ostfabrik i Toblach, som de som vill besöker och kanske testar litet delikatesser i. Där finns också ett museum över osttillverkningen i trakten.

Klimatutsläpp

Myndigheten Trafikanalys ska våren 2020 lämna förslag till regeringen på hur klimatpåverkan vid marknadsföring och försäljning av resor ska redovisas. På Globalrunners gör vi vårt bästa för att vara föregångare inom hållbara resor. På bilden intill ser du koldioxidustläppen på resan Toblach-Cortina med avresa från Göteborg.

Alla som reser med oss får välja om de vill åka tåg eller flyg på resan. Vi är även noga med att resorna ska ge ett lokalt ekonomiskt avtryck. Därför vi väljer vi alltid boenden som ägs och drivs av lokalbefolkningen. Den lokala anknytningen är också roligare och intressantare för våra gäster. Vi ser till att personalen har schyssta arbetsvillkor och på våra traditionella Firarmiddagar på kvällen efter varje lopp väljer vi bort kött.