webbhvd

Toblach-Cortina 2023

Loppet mellan Toblach och Cortina är en klassiker från Tour de Ski. Den första Gran Fondo tävligen ägde rum här 1977 och bansträckningen är känd som en av världens allra vackraste. Du passerar genom tunnlar, i raviner och över hängbroar, hela tiden med magnifika vyer av Dolomiterna där de sägs vara som allra vackrast i blickfånget.

Det klassiska loppet på 42 km loppet liksom skateloppet, även det på 42 km 2023, startar vanligen i Toblach. Du går till startfältet på tio minuter från vårt hotell. Efter en kort avstickare mot byn Innichen fortsätter spåren in på skidstadion i Toblach, fortsätter på den gamla järnvägsvallen förbi Toblachsjön och utsiktspunkten mot Tre Cime di Lavaredo - Dolomiternas tre mest fotograferade toppar som har blivit symbol för hela bergskedjan. Efter en avstickare mot Carbonin når banan sin högst punkt Cimbache på 1529 möh. Därefter går det fint utför till Ospitale och Fiames för att slutligen ta dig i mål i Cortina. Cortina är mest känd från OS och Bondfilmen For your eyes only som filmades här.

Fördelen med att bo i Toblach är att det är områdets längdskidmecka - du har 200 km sammanhängande, välpreppade skidspår inpå knuten. Vi har testat de flesta. Du får dessutom ett trafikkort som gäller på hela regionens bussar och tåg. Den som vill köra utför har flera områden i dalen att välja på några stationer bort med tåget eller i Cortina om någon vill köra svartare backar (gratis resor dit också med trafikkortet).  

Banprofilen för 2023 års lopp.
loading...
Något ändrad sträckning 2023 - mycket vacker dragning!

Loppet eller loppen

42 km härlig skidåkning i klassisk stil väntar dig som deltar i Toblach-Cortina på lördagen. För skateåkare är det 42 km på söndagen (tidigare 30 km, men 2023 42 km). Den som vill dublerar och kör båda.

Några av våra trevliga stamkunder på resan till Toblach-Cortina. Tre av dem var med oss på La Diagonela året före, därav "fel" namn på mössorna.

Distans: 42 km klassisk stil, 42 km skate.
Start: 09.30. Lördag klassisk stil, söndag skate.
Vallaservice: Gratis och fluorfri. Dagen före respektive lopp i Toblach klockan 14-19.
Vätska/energi depåer: Fyra, se banprofilerna.
Medicinsk och teknisk hjälp: Finns längs spåret.

Allt detta ingår

 • Del i dubbelrum fyra nätter på Hotel Cristallo**** i Toblach
 • Wifi, spa, pool och vallarum på hotellet.
 • Halvpension med stor frukostbuffé och fyrarätters middagar.
 • Startavgift i ett av loppen
 • Vallaservice dagen före loppet.
 • Trafikkort som du åker gratis på i hela regionen med kollektivtrafiken - bussar och tåg.
 • Transfer buss från målet i Cortina.
 • Transport av ombyte från start till mål.
 • Pasta party och dusch i mål.
 • Medalj och nedladdlingsbart diplom.
 • Reseledning och service av Globalrunners.
 • Resegaranti enligt Resegarantilagen.

Tillval

 • Enkelrum, ännu större rum, suite, extra nätter.
 • Tågresa till Italien tur och retur.
 • Ett lopp till.

Resan till Italien

Vi bokar gärna tåg med bästa förbindelser åt dig som tillval. Vill du inte åka tåg, får du tips på hur du kan boka din egen transport.
 

Information och tips om resan till Italien  

Fyrstjärnigt Hotell med halvpension

I Toblach bor vi på fina Hotell Cristallo**** som ägs av två bröder från byn. Här har du god och riklig halvpension, skidrum med vallabord, wifi, bastu och pool samt 10 minuters gångavstånd till starten. I priset ingår även resan hit, startplats, vallaservice och trafikkort med tåg och bussar i hela regionen under vistelsen, med mera. 

Vi är svensk officiell arrangör

Kombinationsresa

Marcialonga +Toblach Cortina 26 januari - 6 februari 2023 med skidåkning i Seiser Alm mellan loppen. För pris och olika alternativ, ring 0733612255 eller mejla info@globalrunners.se

Världscupen i Toblach 2023

2017 slog Charlotte Kalla de norska skidåkarna under Världscupen i Toblach i 10 km fristil.
2017 slog Charlotte Kalla de norska skidåkarna under Världscupen i Toblach i 10 km fristil.

2023 går Världscupen i längdskidor i Toblach under vår resa dit! Du som följer med kan se världens snabbaste åkare swisha fram direkt på plats. VC-sprinten avgörs på fredagen, 10K på lördagen och lagstafetterna på söndagen. 

Militärflygfältet där starten normalt går för loppen Toblach-Cortina flyttas till utsiktspunkten för Tre toppar och banan får en något ändrad sträckdragning - ner till Toblach sjön, upp till Cimabache och ner på gamla järnvägsbroar och genom två tunnlar till fina OS- och James Bondbyn Cortina. Du som kör loppet eller loppen 2023 slipper fältet i början, men framför allt kan du se och hurra på världseliten när du inte själv åker skidor!

Klimatutsläpp

På bilden ser du koldioxidutsläpp per person på resan med avresa från Göteborg. Här kan du räkna ut ditt avtryck från andra avreseorter. 

Vi är noga med att resorna ska ge ett lokalt ekonomiskt avtryck och väljer småskaliga boenden som ägs och drivs av lokalbefolkningen. Vi ser till att personalen har schyssta arbetsvillkor och att maten är närproducerad. Restauranten på hotellet i Toblach där du äter frukost och middag bjuder inte bara på otroligt god mat, de är också listade i Guide Michelins gröna "sustainable" kök. 

Transporten till resmålet står för lejonparten av resans klimatavtryck.  Klimatkompenserade varor och tjänster innebär inte lägre utsläpp.