webbhvd

Vartefter vi får frågor av allmänt intresse lägger vi ut dem här.

Vad du än undrar, hör av dig!
Gärna på mail till info@globalrunners.se

Ordnar ni resor för företag och enskilda grupper också?
Ja, förslagsvis som ett paket där träningsprogram ingår med en resa som morot för hela gruppen. Sjukhälsotalen är ett stort problem och de som tränar regelbundet håller sig friskare, gladare och smartare. Erbjuder ni era anställda träningsprogram med en resa som mål ökar också er attraktionskraft som arbetsgivare. Vi anpassar innehållet för olika grupper vad gäller både träning och resa.

Vi ordnar även resor för privata grupper, organisationer och tidningar, t ex prenumeranter. Med lång erfarenhet och ett stort globalt kontaktnät skräddarsyr vi gärna resor till enskilda grupper. 

Information om skräddarsydda resor hittar du här

Jag vill resa på egen hand, kan ni boka min tågbiljett eller flygbiljett?
Globalrunners är en researrangör som bokar tåg eller flyg åt dem som väljer det på våra egna resor, där detta ingår. Vill du resa på egen hand, vänd dig till en resebyrå eller boka själv på nätet.

Går det inte lika bra att fixa allt själv?
Visst gör det det. Det är dock ganska många som inte gör slag i saken och därmed går miste om upplevelsen. Dessutom tycker många att det är kul med sällskap. Alla har inte någon kompis som vill följa med, men på det här sättet får de det. En hel del saker som du får uppleva på våra resor är svåra att ordna på egen hand, de kräver kontakter och kunskaper.

Hur står det till med mänskliga rättigheter i de länder ni reser till?
I flera fall inget vidare tyvärr, även om situationen på många håll tack och lov har blivit bättre. Vi tror dock inte att  människor blir hjälpta av att vi inte reser dit, av isolering. Däremot tycker vi att det är viktigt att vara medveten om situationen i landet. På www.amnesty.se kan du söka på länder och stötta deras aktioner som verkligen gör skillnad. Svenska UD har också sammanfattningar om läget i olika länder vad gäller mänskliga rättigheter. På våra informationsmöten berättar vi om läget i landet vad gäller mänskliga rättigheter. Vi vill att alla som följer med ska vara medvetna om vilka villkor människor lever under i landet vi besöker.

Varför startade ni Globalrunners?
Vi har upplevt hur kul det är att vara fysiskt aktiv under resor runt om i världen och vill gärna hjälpa fler till roliga upplevelser. Dessutom är det häftigt med kul sällskap som delar ett gemensamt intresse och mål.

Det som vi tycker är absolut viktigast är dock att vi på resor till fattigare länder ser till att de vi besöker får så mycket glädje av att vi kommer dit som möjligt - ekonomiskt, socialt och intellektuellt. Vi tror att de svenskar som får nära kontakt med människor i andra kulturer blir berikade OCH att en ökad förståelse för andra sätt att leva, tänka, prioritera och organisera kan förhindra rasism.

När är sista anmälningsdag?
Generellt sett är sista anmälningsdag när resan är fullbokad. När våra olika resor blir fullbokade kan vi inte svara på, det beror på när alla andra anmäler sig. Det här är den vanligaste frågan vi får, varje vecka. Ett gott råd är att du bokar resan, när du har bestämt dig för att du vill följa med. 

Om det finns en sista anmälningsdag, förutom när resan är slutsåld, står det intill varje resa på bokningssidan.

Vem ordnar allt?
Det är vi själva som bokar allt - flyg, tåg, boende, utflykter, anmälan till loppen, rekognoserar och förbereder, publicerar resor på webbplatsen, marknadsför, sökmotoroptimerar, mm. Vi väljer ut det bästa för dig! Vi har stor vana vid detta och undviker mellanhänder, se Om oss.

Är det några som har anmält sig än?
Kontakta oss, det beror på när du frågar och vilken resa det gäller. 

Hur bor ni på era resor?
Del i dubbelrum är det som normalt ingår i de allra flesta fall. De som vill dela rum anger det i bokningsformuläret. Bor ni på samma adress eller om det på annat sätt är uppenbart att ni hör ihop får ni dela rum per automatik. Åker du utan sällskap får du dela rum med en annan medresenär om det finns någon som vill dela rum med dig. Vill du boka enkelrum anger du det redan när du bokar resan. Ett enkelrumstillägg tillkommer då alltid. Hur mycket enkelrumstillägget kostar står intill respektive resa på bokningssidan. På specialresan till Mongoliet med nätter i yurtor/gehrs går det inte att få enkelrum. 

Vem har gjort er hemsida?
Ellika på Globalrunners har gjort och gör allt. Behöver du själv en hemsida till ditt företag hjälper hon kunder med det på frilansbasis inklusive sökmotoroptimering.

Får barn följa med?
Gärna, men på halvmaran och helmaran är åldersgränsen på internationella lopp 18 år. Följer barn med kan de ofta delta i barnlopp, Fun Run och alla andra aktiviteter förutom just de längre loppen, som bara pågår några timmar. Vi har haft med barn på skidresor som kört till exempel Mini Marcialonga och vi har haft med flera tonåringar på olika löparresor. 

Tyvärr kan vi oftast inte erbjuda särskilt mycket barnrabatt, även om vi gärna hade velat. Ger flygbolaget rabatt för barn, får ni som kund motsvarande rabatt. Tågbolag är bättre på lägre priser för barn. Boende, utflykter, mm, kostar oftast lika mycket för vuxna som för barn eftersom de behöver en likadan säng som en vuxen, stol på buss/tåg och liknande, men vi försöker alltid förhandla med hotellen om barn följer med för att få ned priset. Enligt vår erfarenhet är det dock vanligare med barnrabatter i Sverige än i många andra länder. 

Vi har själva haft med barn på lopp i bland annat Indien, Kroatien och Portugal och det är förstås en unik upplevelse även för dem och ett härligt gemensamt minne. Vi rekommenderar det!

Vi har Resegaranti

För din säkerhet som kund ställer Globalrunners lagstadgad resegaranti. Kontrollera din researrangör hos Kammarkollegiet