LOGO GLOBALRUNNERS

Vad roligt att du har hittat till vår hemsida! Vi som har startat Globalrunners heter Anders och Ellika Livchitz. Genom Globalrunners lever vi vår dröm. Vi har som anställda i olika företag mångårig erfarenhet av reseproduktion, evenemang och idrottande. För oss ligger allt fokus på att du ska få ut maximalt av din resa. Vårt mål är att du ska känna att våra resor ger oförglömliga minnen och starka intryck där vi har valt ut det allra bästa för dig. Vi vill sätta guldkant på ditt liv! Vi hoppas också att du ska känna att atmosfären i gruppen är inbjudande och stimulerande. 

Vår första resa gick till Marrakech. Deltagarna debuterade i en afrikansk halvmara. Gruppen njöt av stämningen, berberkulturen, en platt, fin och snabb bana, Atlasbergen, Atlanten och härlig sol när det var som mörkast hemma. Det blev ett minne för livet för alla som var med.

De som bor i de länder vi besöker ska också få ut så mycket som möjligt av våra resor, socialt, ekonomiskt och ekologiskt. Vi anlitar hotell, restauranter och aktiviteter som ägs av lokalbefolkningen och informerar noga om hur du på bästa sätt anpassar dig till andra kulturer. Vi vill erbjuda tåg som alternativ till flyg på resor inom Europa och undviker alltid inrikesflyg för att minska klimatpåverkan. 

Låt dig njuta av svåröverträffade, minnesvärda och fantastiska upplevelser. Du får ett mål att träna till och ökade kunskaper om det land du besöker. Hoppas att våra resor blir dina allra bästa! 

Små grupper med ett gemensamt intresse

Vi tillåter endast ett begränsat antal deltagare på varje resa. Gästerna delar ett gemensamt intresse vilket skapar en fin dynamik. Med stor passion för våra resmål försöker vi skapa intressanta, innehållsrika och roliga resor.

Vi besöker sevärdheter, men störst fokus ligger bortom allfarvägarna. De starkaste intrycken är möten med människor. Det ska vara en bra balans mellan egen tid och aktiviteter. 

Vilka reser med Globalrunners?

En härlig blandning människor, oftast från länder i Norden, som gillar att vara fysiskt aktiva. Många reser utan sällskap, flera är återkommande stamgäster. Alla deltar inte i tävlingarna under resan. Endel är par, andra åker själva när deras partner eller kompis inte vill eller kan och de inte vill åka helt ensamma. Vi har även haft barn med, de är mycket välkomna! Vi har själva rest mycket med barn och vet hur givande, kul och viktigt det är.  En del är elitåkare/löpare, andra har aldrig ställt upp i ett lopp tidigare. De flesta är glada motionärer som sätter upplevelsen främst.

Enkelrum går oftast att ordna

De flesta som reser med oss delar rum. Vill du gärna ha ett helt eget rum för dig själv går det oftast att ordna på hotellen mot en tilläggskostnad, men det finns undantag. På resan till Marcialonga går det ibland, ibland inte. På delar av andra resor går det ibland inte heller när vi bor på andra sätt än på hotell, till exempel i jurtor i Mongoliet - det går inte att få en egen jurta där. 

Vad är det mer som särskiljer Globalrunners?

Varför våra gäster föredrar att åka med Globalrunners framför andra arrangörer som de testat, har vi litet svårt att sätta fingret på. Vi tror att det har med omtanke att göra. Vi försöker få kläm på vad just du mår bäst av. Dessutom lär alla känna varandra bra eftersom grupperna är relativt små. Många stamgäster säger att det bästa med våra resor är att alla är så trevliga. 

Surfa gärna runt och låt dig inspireras på en dator också - då får du ett ännu bättre grepp om vad resorna går ut på.

Kontakt

Telefon: 0733-61 22 55
E-post: info@globalrunners.se
Kontor: Kyrkslingan 11 (Skeppsholmen)
111 49 Stockholm
Styrelsens säte: Skogsvägen 24, 135 49 Tyresö
Organisationsnummer: 559 005-0653
Bankgiro: 718-6422

Resegaranti

För din säkerhet som kund ställer Globalrunners lagstadgad resegaranti. Kontrollera din researrangör hos Kammarkollegiet

Vision

Globalrunners ska skapa innehållsrika och inspirerande resor för de som vill vara fysiskt aktiva. Med ett gemensamt intresse skapas en värdefull dynamik och en mycket god stämning i gruppen. Samtidigt lär du dig mer om främmande kulturer, får starka intryck från olika delar av världen och ett sunt perspektiv på tillvaron hemma. 

Sabah el-kheir

... betyder god dag och hej på arabiska. På våra resor får du lära dig några enkla fraser på det lokala språket. Det öppnar dörrar!

 

Ta tåget istället!

I Europa kan du välja att resa med tåg. Vi bokar bästa förbindelser och du betalar skillnaden mellan flyg och tåg. På resorna La Diagonela och Jizerská är priset detsamma för tåg som för flyg och på resan Engadin Skimaraton ingår endast tåg till och från Schweiz.