LOGO GLOBALRUNNERS

Vad roligt att du har hittat till vår webbplats! Vi som startade Globalrunners heter Anders och Ellika Livchitz. Genom Globalrunners lever vi vår dröm. Vi har som anställda i olika företag mångårig erfarenhet av reseproduktion, evenemang och idrottande. För oss ligger allt fokus på att du ska få ut maximalt av din resa. Vårt mål är att du ska känna att våra resor ger oförglömliga minnen och starka intryck där vi har valt ut det allra bästa för dig. Vi vill sätta guldkant på ditt liv! Hoppas att du kommer känna att atmosfären i gruppen är inbjudande och stimulerande. 

Vår första resa gick till Marrakech. Deltagarna debuterade i en afrikansk halvmara. Gruppen njöt av stämningen, berberkulturen, en platt, fin bana, Atlasbergen, Atlanten och härlig sol när det var som mörkast hemma. Det blev ett minne för livet för alla som var med.

De som bor i de länder vi besöker ska också få ut så mycket som möjligt av våra resor, socialt, ekonomiskt och ekologiskt. Vi anlitar hotell, restauranter och aktiviteter som ägs av lokalbefolkningen och informerar noga om hur du på bästa sätt anpassar dig till andra kulturer. Vi erbjuder tåg som alternativ till flyg på alla resor för att minska klimatpåverkan. 

Låt dig njuta av svåröverträffade och fantastiska upplevelser. Du får ett mål att träna till och ökade kunskaper om det land du besöker. Hoppas att våra resor blir dina allra bästa! 

Små grupper med ett gemensamt intresse

Vi tillåter endast ett begränsat antal deltagare på varje resa. Gästerna delar ett gemensamt intresse vilket skapar en fin dynamik. Med stor passion för våra resmål försöker vi skapa intressanta, innehållsrika och roliga resor. Vi besöker sevärdheter, men störst fokus ligger bortom allfarvägarna. De starkaste intrycken är möten med människor. 

Vilka reser med Globalrunners?

En härlig blandning människor som gillar att vara fysiskt aktiva. Många är återkommande stamgäster. Alla deltar inte i tävlingar under resan. Endel är par, syskon eller vänner, andra åker själva när deras partner eller kompis inte vill eller kan. Vi har haft barn med och de är mycket välkomna! Vi har själva rest mycket med barn och vet hur givande, kul och viktigt det är. En del är elitåkare/löpare/cyklister, andra har aldrig ställt upp i ett lopp. De flesta är glada motionärer som sätter upplevelsen främst.

Vad är det mer som särskiljer Globalrunners?

Anledningen till att vi har många återkommande gäster tror vi har med omtanke att göra. Vi försöker få kläm på vad just du mår bäst av. Dessutom lär alla känna varandra bra eftersom grupperna är relativt små. Många stammisar säger att det bästa med våra resor är att alla andra som följer med är så trevliga! Före löpar- och skidresorna får du ett träningsprogram när du betalat anmälningsavgiften. På flera resor får du springa med lokala löparklubbar. Vi anstränger oss för att resorna ska vara så hållbara som möjligt, bokar tåg istället för flyg åt de som vill, anger klimatavtryck per resa, uppmuntrar fluorfria vallor, informerar noga om den lokala kulturen, mm.

Mycket mer än transport, boende och lopp
Resorna är innehållsrika. Du kan boka flyg, hotell och start i ett lopp själv, men med oss får du uppleva mycket mer med andra som delar ditt intresse. På löparresan till Ecomaratona (21 eller 42 km) jagar vi tryffel med hund och cyklar en heldag till Barolo med besök på vingårdar. I Verona får du gå glasskurs och i Tjeckien får du springa med en lokal löparklubb. Det är bara några exempel. 

Tåg på alla resor för den som vill
Globalrunners var först med erbjuda alla som vill tåg istället för flyg på våra resor. Efter den heta sommaren 2018 är det alltfler som väljer tåg genom Europa. Inrikesflyg undviker vi alltid. Vi redovisar klimatavtryck i kilo koldioxid per person för olika transportmedel på resorna. Det som verkar påverka mest och bäst för att fler ska vilja testa tåget är dock alla inspirerande berättelser som de medresenärer bjuder på som har kommit fram med just tåg till resmålen.

Social och ekonomisk hållbarhet
Globalrunners är alltid noga med att välja boenden som ägs och drivs av lokalbefolkningen och som har goda arbetsvillkor. Vi väljer bort kött på våra traditionella Firarmiddagar och försöker att gynna människor på plats så mycket vi kan, ekonomiskt och socialt. Social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet går dock hand i hand med varandra och är en förutsättning för en hållbarare framtid.

Kontakt

Telefon: 0733-61 22 55
E-post: info@globalrunners.se
Kontor: Tegelviksgatan 40 (Södermalm).
Styrelsens säte: Skogsvägen 24, 135 49 Tyresö
Organisationsnummer: 559 005-0653
Bankgiro: 718-6422

Resegaranti

För din säkerhet som kund ställer Globalrunners lagstadgad resegaranti. Kontrollera din researrangör hos Kammarkollegiet

Vision

Globalrunners ska skapa innehållsrika och inspirerande resor för de som vill vara fysiskt aktiva. Med ett gemensamt intresse skapas en värdefull dynamik och en mycket god stämning i gruppen. Samtidigt lär du dig mer om främmande kulturer, får starka intryck och vidgade perspektiv på tillvaron hemma. 

Sabah el-kheir

... betyder god dag och hej på arabiska. På våra resor får du lära dig några enkla fraser på det lokala språket. Det öppnar dörrar!

 

Ta tåget istället!

Alla får välja vilket färdmedel de vill resa med, flyg eller tåg. Vi bokar bästa förbindelser och du betalar skillnaden mellan flyg och tåg. Till La Diagonela och Jizerska är priset detsamma för tåg som för flyg.