LOGO GLOBALRUNNERS

Vad roligt att du har hittat till vår hemsida! Vi som har startat Globalrunners heter Anders och Ellika Livchitz. Genom Globalrunners lever vi vår dröm. Vi har som anställda i olika företag mångårig erfarenhet av reseproduktion, evenemang och idrottande. För oss ligger allt fokus på att du ska få ut maximalt av din resa. Vårt mål är att du ska känna att våra resor ger oförglömliga minnen och starka intryck där vi har valt ut det allra bästa för dig. Vi vill sätta guldkant på ditt liv! Vi hoppas också att du ska känna att atmosfären i gruppen är inbjudande och stimulerande. 

Vår första resa gick till Marrakech. Deltagarna debuterade i en afrikansk halvmara. Gruppen njöt av stämningen, berberkulturen, en platt, fin och snabb bana, Atlasbergen, Atlanten och härlig sol när det var som mörkast hemma. Det blev ett minne för livet för alla som var med.

De som bor i de länder vi besöker ska också få ut så mycket som möjligt av våra resor, socialt, ekonomiskt och ekologiskt. Vi anlitar hotell, restauranter och aktiviteter som ägs av lokalbefolkningen och informerar noga om hur du på bästa sätt anpassar dig till andra kulturer. Vi vill erbjuda tåg som alternativ till flyg på resor inom Europa och undviker alltid inrikesflyg för att minska klimatpåverkan. 

Låt dig njuta av svåröverträffade, minnesvärda och fantastiska upplevelser. Du får ett mål att träna till och ökade kunskaper om det land du besöker. Hoppas att våra resor blir dina allra bästa! 

Små grupper med ett gemensamt intresse

Vi tillåter endast ett begränsat antal deltagare på varje resa. Gästerna delar ett gemensamt intresse vilket skapar en fin dynamik. Med stor passion för våra resmål försöker vi skapa intressanta, innehållsrika och roliga resor. Vi besöker sevärdheter, men störst fokus ligger bortom allfarvägarna. De starkaste intrycken är möten med människor. 

Vilka reser med Globalrunners?

En härlig blandning människor, oftast från länder i Norden, som gillar att vara fysiskt aktiva. Många reser utan sällskap, flera är återkommande stamgäster. Alla deltar inte i tävlingarna under resan. Endel är par, andra åker själva när deras partner eller kompis inte vill eller kan och de inte vill åka helt ensamma. Vi har även haft barn med, de är mycket välkomna! Vi har själva rest mycket med barn och vet hur givande, kul och viktigt det är.  En del är elitåkare/löpare, andra har aldrig ställt upp i ett lopp tidigare. De flesta är glada motionärer som sätter upplevelsen främst.

Vad är det mer som särskiljer Globalrunners?

Vi har många återkommande gäster och vi tror att det har med omtanke att göra. Vi försöker få kläm på vad just du mår bäst av. Dessutom lär alla känna varandra bra eftersom grupperna är relativt små. Många stamgäster säger att det bästa med våra resor är att alla andra som följer med är så trevliga.

Mycket mer än transport, boende och lopp
Resorna är innehållsrika. Du kan boka flyg, hotell och start i ett lopp själv, men med oss får du uppleva mycket mer med andra som delar ditt intresse. På löparresan till Ecomaratona (21 eller 42 km) jagar vi tryffel med hund och cyklar en heldag till Barolo med besök på vingårdar. På löparresan till Kuba får du rida, cykla, snorkla, vandra och bo hos kubaner. I Verona får du gå glasskurs och i Slovenien tar vi tåget till världens längsta grotta. Det är bara några exempel. 

Tåg på alla resor för den som vill
Globalrunners är den enda researrangören som sedan flera år tillbaka erbjuder alla som vill tåg istället för flyg på våra resor. Efter den heta sommaren 2018 är det alltfler som väljer tåg genom Europa. Inrikesflyg undviker vi alltid. Vi är också den enda researrangör som redovisar klimatavtrycket i antal kilo koldioxid per person för olika transportmedel på resan. 

Social och ekonomisk hållbarhet
Globalrunners är alltid noga med att välja boenden som ägs och drivs av lokalbefolkningen och som har goda arbetsvillkor. Vi väljer bort kött på våra traditionella Firarmiddagar och försöker att gynna människor på plats så mycket vi kan, ekonomiskt och socialt.

Kontakt

Telefon: 0733-61 22 55
E-post: info@globalrunners.se
Kontor: Kyrkslingan 11 (Skeppsholmen)
111 49 Stockholm
Styrelsens säte: Skogsvägen 24, 135 49 Tyresö
Organisationsnummer: 559 005-0653
Bankgiro: 718-6422

Resegaranti

För din säkerhet som kund ställer Globalrunners lagstadgad resegaranti. Kontrollera din researrangör hos Kammarkollegiet

Vision

Globalrunners ska skapa innehållsrika och inspirerande resor för de som vill vara fysiskt aktiva. Med ett gemensamt intresse skapas en värdefull dynamik och en mycket god stämning i gruppen. Samtidigt lär du dig mer om främmande kulturer, får starka intryck från olika delar av världen och ett sunt perspektiv på tillvaron hemma. 

Sabah el-kheir

... betyder god dag och hej på arabiska. På våra resor får du lära dig några enkla fraser på det lokala språket. Det öppnar dörrar!

 

Ta tåget istället!

I Europa kan du välja att resa med tåg istället för flyg. Vi bokar bästa förbindelser och du betalar skillnaden mellan flyg och tåg. Till La Diagonela är priset detsamma för tåg som för flyg.