LOGO GLOBALRUNNERS

Vad roligt att du har hittat till vår hemsida! Vi som har startat Globalrunners heter Anders och Ellika Livchitz. Genom Globalrunners lever vi vår dröm. Vi har som anställda i olika företag mångårig erfarenhet av reseproduktion, evenemang och idrottande. För oss ligger allt fokus på att du ska få ut maximalt av din resa. Vårt mål är att du ska känna att våra resor ger oförglömliga minnen och starka intryck där vi har valt ut det allra bästa för dig. Vi vill sätta guldkant på ditt liv! Vi hoppas också att du ska känna att atmosfären i gruppen är inbjudande och stimulerande. 

Vår första resa gick till Marrakech. Deltagarna debuterade i en afrikansk halvmara. Gruppen njöt av stämningen, berberkulturen, en platt, fin och snabb bana, Atlasbergen, Atlanten och härlig sol när det var som mörkast hemma. Det blev ett minne för livet för alla som var med.

De som bor i de länder vi besöker ska också få ut så mycket som möjligt av våra resor, socialt, ekonomiskt och ekologiskt. Vi anlitar hotell, restauranter och aktiviteter som ägs av lokalbefolkningen och informerar noga om hur du på bästa sätt anpassar dig till andra kulturer. Vi vill erbjuda tåg som alternativ till flyg på resor inom Europa och undviker alltid inrikesflyg för att minska klimatpåverkan. 

Låt dig njuta av svåröverträffade, minnesvärda och fantastiska upplevelser. Du får ett mål att träna till och ökade kunskaper om det land du besöker. Hoppas att våra resor blir dina allra bästa! 

Små grupper med ett gemensamt intresse

Vi tillåter endast ett begränsat antal deltagare på varje resa. Gästerna delar ett gemensamt intresse vilket skapar en fin dynamik. Med stor passion för våra resmål försöker vi skapa intressanta, innehållsrika och roliga resor.

Vi besöker sevärdheter, men störst fokus ligger bortom allfarvägarna. De starkaste intrycken är möten med människor. Det ska vara en bra balans mellan egen tid och aktiviteter. 

Vilka reser med Globalrunners?

En härlig blandning människor, oftast från länder i Norden, som gillar att vara fysiskt aktiva. Många reser utan sällskap, flera är återkommande stamgäster. Alla deltar inte i tävlingarna under resan. Endel är par, andra åker själva när deras partner eller kompis inte vill eller kan och de inte vill åka helt ensamma. Vi har även haft barn med, de är mycket välkomna! Vi har själva rest mycket med barn och vet hur givande, kul och viktigt det är.  En del är elitåkare/löpare, andra har aldrig ställt upp i ett lopp tidigare. De flesta är glada motionärer som sätter upplevelsen främst.

Enkelrum går oftast att ordna

De flesta som reser med oss delar rum. Vill du gärna ha ett helt eget rum för dig själv går det oftast att ordna på hotellen mot en tilläggskostnad, men det finns undantag. På resan till Marcialonga går det ibland, ibland inte. På delar av andra resor går det ibland inte heller när vi bor på andra sätt än på hotell, till exempel i jurtor i Mongoliet - det går inte att få en egen jurta där. 

Vad är det mer som särskiljer Globalrunners?

Varför våra gäster föredrar att åka med Globalrunners framför andra arrangörer som de testat, har vi litet svårt att sätta fingret på. Vi tror att det har med omtanke att göra. Vi försöker få kläm på vad just du mår bäst av. Dessutom lär alla känna varandra bra eftersom grupperna är relativt små. Många stamgäster säger att det bästa med våra resor är att alla är så trevliga. 

Surfa gärna runt och låt dig inspireras på en dator också - då får du ett ännu bättre grepp om vad resorna går ut på.

Kontakt

Telefon: 0733-61 22 55
E-post: info@globalrunners.se
Kontor: Kyrkslingan 11 (Skeppsholmen)
111 49 Stockholm
Styrelsens säte: Skogsvägen 24, 135 49 Tyresö
Organisationsnummer: 559 005-0653
Bankgiro: 718-6422
För din säkerhet som kund ställer Globalrunners lagstadgad resegaranti. Kontrollera din researrangör på Kammarkollegiets hemsida.

Vision

Globalrunners ska skapa innehållsrika och inspirerande resor för de som vill vara fysiskt aktiva. Med ett gemensamt intresse skapas en värdefull dynamik och en mycket god stämning i gruppen. Samtidigt lär du dig mer om främmande kulturer, får starka intryck från olika delar av världen och ett sunt perspektiv på tillvaron hemma. 

Sabah el-kheir

... betyder god dag och hej på arabiska. På våra resor får du lära dig några enkla fraser på det lokala språket. Det öppnar dörrar!

 

Tidigare resenärer tycker:

"Jag åkte i år med Globalrunners till Marcialonga och har tidigare åkt 3ggr med annan researrangör. Jag är jättenöjd med Ellika och Anders som gjorde att alla som var med på resan trivdes.
 
- Bra att resan var bokad och klar hela vägen till Venedig, inget strul.
- Bussen till Moena funkade bra, mycket trevlig natur att se.
- Super klass på hotellet, 40m till ML-spåret.
- Bra frukost.
- Sedan gällande vallningen, fixar man det själv på hotellet, eller lämnar man in skidorna.
- Nummerlapparna och förberedelserna för loppet funkade bra.
- Jag hade ingen kompis med mig, men träffade en trevlig Göteborgare och vi delade rum.
- Lämpligt  stor grupp.
 
Slutord: Jag har anmält mig även nästa år och åker självklart med Globalrunners."

(Marcialongaresan)
 

*******************************

Vi satt med barnen och pratade på nyårsdagen om förra årets topphändelser. Resan till Island var gemensamt för alla nummer 1. Mycket för att ni är de personer ni är. Det var som Anders sa att det känns som man reser med vänner.

(Islandsresan)


*******************************

Tack för en fantastisk resa - igen. Jag gillar verkligen ert upplägg. Allt har varit toppen, precis allt.

(Piemonte och tidigare Istanbulresenär)
 

*******************************


"Tack snälla Ellika och Anders för det personliga engagemang och den hjärtlighet ni omgav oss med under Marcialongaresan. Det har varit så otroligt inspirerande att vara med. Ni är fantastiska på det ni gör och på att få era gäster att känna sig välkomna!

Jag är så glad att chansen för mig att vara med dök upp. Inser nu med facit i hand att förra året blev något av en mental mjukstart för min del. Så att i år vara med på riktigt känns så otroligt roligt!

Stort tack igen för allt och ser fram emot att ses igen vid tillfälle.

Kram K (bifogar bild från kylig morgon)

PS Finns det kvar 2 platser nästa år?"

(Marcialonga)

*******************************


"Hej Ellika!  Tack för en underbar resa!
George och jag är ivriga på att förbättra våra tider i Marcialonga. Finns det två platser (ett dubbelrum) ledigt på samma hotell som i år vill vi gärna anmäla oss direkt."

(Marcialonga)

*******************************


Vår Nepalresa var häftig med många intryck. Shekhar och hans underbara familj gav oss mycket spännande veckor och ett prima värdskap i deras fina hus. När vi tittar på våra foton inser vi hur mycket upplevelser vi fick vara med om. Det var inte så lätt att förstå när vi var där. Det tar ett tag att smälta alla intryck. 

(Nepalresan)
 

*******************************
 

Trots högt ställda förväntningar överträffades de. Vilket perfekt upplägg med yoga, matlagningskurs och safari i Chitwan. Området ni har hittat för vandringen kan inte bli bättre och bättre reseledare än Shekhar finns inte heller.

(Nepalresan)
 

*******************************


"Passade mig utmärkt! "Pressat" schema med ett högt tempo och gedigna dagar!"
(Marrakechresan)
 

*******************************


"Vi hann med så mycket så resan kändes mycket längre." (Marrakech)
 

*******************************


"Mycket bra reseledning. Trivdes så bra ihop så vi gjorde allt tillsammans. Vill man göra egna saker så hade det också fungerat." (Marrakech)
 

*******************************
 

En perfekt resa i mina ögon även fast jag inte sprang. Mycket kunnig reseledning. Jag satsar på att bli stamgäst! (Istanbul)


Vad tyckte du om resans innehåll? (0=sämsta möjliga upplägg, 5=utmärkt innehåll) Snittbetyg: 5,0.

Kan du tänka dig att åka med oss igen?
(0=verkligen inte, 5=självklart) Snittbetyg: 5,0.