webbhvd

Vad roligt att du har hittat till vår webbplats! Vi som startade Globalrunners heter Anders och Ellika. Genom Globalrunners lever vi vår dröm. Vi har som anställda i olika företag mångårig erfarenhet av reseproduktion, evenemang och idrottande. För oss ligger allt fokus på att du ska få ut maximalt av din resa. Vårt mål är att du ska känna att våra resor ger oförglömliga minnen och starka intryck där vi har valt ut det allra bästa för dig. Vi vill sätta guldkant på ditt liv! Hoppas att du kommer känna att atmosfären i gruppen är inbjudande och stimulerande. 

Vår första resa gick till Marrakech. Deltagarna debuterade i en afrikansk halvmara. Gruppen njöt av stämningen, berberkulturen, en platt, fin bana, Atlasbergen, Atlanten och härlig sol när det var som mörkast hemma. Det blev ett minne för livet för alla som var med.

De som bor i de länder vi besöker ska också få ut så mycket som möjligt av våra resor, socialt, ekonomiskt och ekologiskt. Vi anlitar hotell, restauranter och aktiviteter som ägs av lokalbefolkningen och informerar noga om hur du på bästa sätt anpassar dig till andra kulturer. Vi erbjuder tåg med bästa förbindelser för att minska resornas klimatpåverkan. 

Låt dig njuta av svåröverträffade och fantastiska upplevelser. Du får ett mål att träna till och ökade kunskaper om det land du besöker. Hoppas att våra resor blir dina allra bästa! 

Små grupper med ett gemensamt intresse

Vi tillåter endast ett begränsat antal deltagare på varje resa. Gästerna delar ett gemensamt intresse vilket skapar en fin dynamik. Med stor passion för våra resmål försöker vi skapa intressanta, innehållsrika och roliga resor. Vi besöker sevärdheter, men störst fokus ligger bortom allfarvägarna. De starkaste intrycken är möten med människor. 

Vilka reser med Globalrunners?

En härlig blandning människor som gillar att vara fysiskt aktiva. Många är återkommande stamgäster. Alla deltar inte i tävlingar under resan. Endel är par, syskon eller vänner, andra åker själva när deras partner eller kompis inte vill eller kan. Vi har haft barn med och de är mycket välkomna! Vi har själva rest mycket med barn och vet hur givande, kul och viktigt det är. En del är elitåkare/löpare/cyklister, andra har aldrig ställt upp i ett lopp. De flesta är glada motionärer som sätter upplevelsen främst.

Vad är det mer som särskiljer Globalrunners?

Anledningen till att vi har många återkommande gäster tror vi har med omtanke att göra. Vi försöker få kläm på vad just du mår bäst av. Dessutom lär alla känna varandra bra eftersom grupperna är relativt små. Många stammisar säger att det bästa med våra resor är att alla andra som följer med är så trevliga! Före löpar- och skidresorna får du ett träningsprogram när du betalat anmälningsavgiften. Vi anstränger oss för att resorna ska vara så hållbara som möjligt, bokar tåg med bästa förbindelser, anger klimatavtryck för varje resa med olika transportmedel, uppmuntrar fluorfria vallor, informerar noga om den lokala kulturen och realia om landet och anlitar småskaliga, lokala leverantörer med schyssta arbetsvillkor, till exempel våra noga utvalda hotell, agriturismos och B&B .

Mycket mer än transport, boende och lopp
Resorna är innehållsrika. Du kan boka transport, hotell och start i ett lopp själv, men med oss får du uppleva mycket mer med andra som delar ditt intresse. På löparresan till Ecomaratona (21 eller 42 km) jagar vi tryffel med hund och cyklar en heldag till Barolo med besök på vingårdar. I Verona får du gå glasskurs för en italiensk glasskock och cykla i Valpolicella. På vandringsresan i Sabinerbergen besöker du Sankta Birgittas kloster i Farfa och på Vänern Runt ett kulturkooperativ i Dalsland, för att nämna några av många exempel. 

Tåg på alla resor för den som vill
Globalrunners var först med erbjuda alla som ville tåg istället för flyg på våra resor. Några år senare lade vi ner alla resor som inte kunde nås med hållbara transportmedel, som Kuba, Nepal, Island, med flera. 2021 beslöt vi att slopa flyg helt och erbjuder numer enbart tåg till destinationen. De som inte vill ta tåget kan välja att ordna transporten själva. Klimatavtryck i kilo koldioxid per person redovisas för olika transportmedel för varje resa. Resan genom Europa blir en spännande upplevelse i sig, inte något som bara måste avverkas från a till b.

Social och ekonomisk hållbarhet
Globalrunners är noga med att välja boenden som ägs och drivs av lokalbefolkningen och som har goda arbetsvillkor. Vi försöker gynna människor på plats så mycket vi kan, ekonomiskt och socialt. Social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet går hand i hand och är en förutsättning för en bra framtid.

Kontakt

Telefon: 0733-61 22 55
E-post: info@globalrunners.se
Kontor: Tegelviksgatan 40 (Södermalm).
Styrelsens säte: Skogsvägen 24, 135 49 Tyresö
Organisationsnummer: 559 005-0653
Bankgiro: 718-6422

Resegaranti

För din säkerhet som kund ställer Globalrunners lagstadgad resegaranti. Kontrollera din researrangör hos Kammarkollegiet

Vision

Globalrunners ska skapa innehållsrika och inspirerande resor för de som vill vara fysiskt aktiva. Med ett gemensamt intresse skapas en värdefull dynamik och en mycket god stämning i gruppen. Samtidigt lär du dig mer om främmande kulturer, får starka intryck och vidgade perspektiv på tillvaron hemma. 

Sabah el-kheir

... betyder god dag och hej på arabiska. På våra resor får du lära dig några enkla fraser på det lokala språket. Det öppnar dörrar!

 

Ta tåget istället!

Vi bokar tåg till destinationen åt alla som vill som en separat tilläggstjänst. Vill du inte det, bokar du din egen transport.