webbhvd

Corona- och Klimatanpassning

  • När flera av våra kunder vill avvakta med utlandsresor, skapar vi roliga alternativ i Sverige.
  • När långa flygningar orsakar livsavgörande problem för miljarder människor, pausar vi resor som saknar hållbara färdsätt. Istället erbjuder vi bland annat cykelresor på hemmaplan. Tåg Stockholm-Karlstad t/r plus cykling runt Vänern släpper ut 3 gram CO2/person, flyg Stockholm - Havanna t/r 3 ton.
  • När besöksnäringen går på knäna i Sverige, bokar vi gästnätter runt Sveriges största sjö.
  • När många svenskar vet mer om Thailand, Grekland och Spanien, bjuder vi på kunskaper om Dalsland, Värmland och Västergötland.
  • När medelvikten ökat med 6 kg sedan 80-talet, rekommenderar vi en aktiv semester med frisk luft och 6-8 mil cykling per dag. Förhoppningsvis skapar det goda vanor.
  • När pandemin minskar resandet, föreläser vi via Zoom och även corona-säkert på plats om Hållbar Utveckling och Mänskliga Rättigheter med fokus på resande, för att fler ska få kunskaper om hur vi själva kan bidra till en hållbarare värld. 
  • När FIS, Internationella Skidförbundet, skjuter upp sitt beslut om att förbjuda fluorvallor (PFAS-vallor), som skulle ha trätt i kraft i vinter, uppmanar vi alla att välja fluorfria alternativ vid träning och tävling, för naturens och människans skull.

Senaste inläggen