webbhvd

Gillar du att cykla?

Du som gillar att cykla kanske är intresserad av en semestervecka på sadeln runt Vänern? På slingrande landsvägar och genomtänkta cykelleder lär du känna människor, natur, kultur och historia i tre landskap med vår största sjö ständigt närvarande. 

Av alla sätt att uppleva nya platser, är nog att cykla bland de allra bästa! Du tar in omgivningen med alla sinnen och kan stanna när du vill och prata med folk, bada eller plocka bär och svamp. Dagarna är ytterst varierande.

Du trampar längs vattnet, i raviner, på platta jordbruksslätter, i djupa skogar, på kuperade grusvägar och över idylliska Kinnekulle med sina flotta säterier, orkidéer och hav av ramslök. Njut på noga utvalda boenden med olika karaktär från flotta herrgårdar med white guide krogar till ekohotell och mysiga Bed & Breakfast och en fårfarm. Vi har valt ut det bästa för dig och tipsar dig om smultronställen längs vägen - var du hittar de bästa hallonställena, bästa glassen, coolaste kulturcentrat, största Picassostatyn, bästa lunchen och mycket mer.

Allt detta ingår:
8 dagar/7 nätter i delat dubbelrum, enkelrum mot tillägg
Stadig frukost varje dag
48 mil
Tillval: Två extra nätter mellan Kristinehamn och Lidköping.
Detaljerad resebeskrivning med utrustningslista.
Kontaktuppgifter till alla boenden förstås
Kartor och GPS-filer 
Entré till Vänermuséet

Hyr en 7-växlad cykel, en el-cykel eller ta med din egen. Du kan ta med cykeln på tåget. Välj startdatum och startplats när och där det passar dig maj-september.

Senaste inläggen