webbhvd

Nytt cykelpaket för livsnjutare

På fina cykelleder längs vattnet, genom skogar, på platta jordbruksslätter, förbi småstäder och över idylliska Kinnekulle med sina flotta säterier, orkidéer och hav av ramslök cyklar du 3-4 mil per dag. Den som vill startar med båtbussen över vattnet från Karlstad till Kristinehamn. Du bor på nogrant utvalda hotell, B&B, pensionat och en fårfarm mellan Karlstad och Lidköping. Hyr en cykel eller ta med din egen. Efter en vecka är du fylld av upplevelser, natur och kultur, nya kunskaper, härliga möten, bad och bär, starka ben och mycket frisk luft. Dessutom är det en mycket hållbar semester.

För dig som inte vill cykla runt hela Vänern utan trampa kortare dagsetapper, har vi tagit fram detta alternativ längs den mest levande och lättcyklade sträckningen av Vänerleden. Här finns mycket roligt att göra, uppleva och titta på! Precis som på Vänern Runt bjuder vi på våra bästa smultronställen.

Att cykla är nog det bästa sättet att lära känna vår största sjö. Du tar in omgivningen med alla sinnen och kan stanna när du vill och prata med folk, bada och plocka bär och svamp. Dagarna är ytterst varierande. Rutten följer i huvudsak Vänerleden, som på vissa sträckor sammanfaller med Sverigeleden och Biosfärleden.

Mest tid tillbringar du på landsbygden men du lär också känna Karlstad, Kristinehamn, Mariestad och Lidköping. Städerna har var och en sin särart, samtidigt som alla är formade av sin omedelbara närhet till vårt eget innanhav. Vi utlovar oförglömliga upplevelser, oavsett om du är här för första gången eller bosatt i trakten. 

Du möter ett område som är rikt på historia, natur, lokal gastronomi och god mat. Fokus ligger på upplevelser! Ta chansen och njut av riktigt fin cykling med vackra vyer, intressanta kulturlandskap, goda bär och sköna bad, samtidigt som du lär dig mer om Vänerns östra delar i Värmland och Västergötland.

 • 7 dagar/7 nätter
 • Start i Karlstad, mål i Lidköping
 • detaljerad och personligt utformad resebeskrivning med våra bästa smultronställen, utrustningslista, litteraturtips, mm
 • boende med stor frukostbuffé på noga utvalda hotell och B&B
 • kartor och GPX filer till GPS eller app i mobilen
 • entré till Vänermuséet
 • maj-september
 • 3-4 mil per dag
 • hyrd eller egen cykel
 • hållbarast möjliga semester
 • 8950 kronor 

Senaste inläggen