webbhvd

2020 > 02

Sedan flera år är Globalrunners den enda researrangör som erbjuder alla som vill tåg istället för flyg på våra resor. Alltfler väljer tåget. Många av våra gäster har under vinterns resor berättat att de funderar på att testa tåget nästa gång. I sommar är det enkelt och billigt att göra det i anslutning till våra Cykelveckor mellan Prag och Wien. Vi har själva bokat in oss.

Stockholm - Berlin kostar 699 kronor inklusive sitt- och liggplats i 6-bäddskupé. Det är Snälltåget som kör hela sträckan med tågbyte i Malmö. Du kan också utgå från Göteborg, Linköping, Malmö, Alvesta, med flera orter. Tåget körs ombord på färjan mellan Trelleborg och Sassnitz. Avresa från Stockholm Central 09.05, ankomst Berlin nästa morgon 06.45. Vidare från Berlin till Prag finns många avgångar att välja på. Den resan tar fyra och en halv timme och kostar under 20 Euro per person. Framme i Österns Paris sover vi en natt i stan innan cyklingen mot Wien startar.

Stockholm - Prag för under tusenlappen där du kan njuta, röra på dig, läsa, prata med folk, äta i restaurangvagnen och se Europa flyta förbi rekommenderas!  

Här kan du boka tågbiljetter till Berlin med Snälltåget

Under cykelresan transporteras ditt bagage från boende till boende med en följebil, som även servar med förfriskningar under dagen. Du bor på utvalda hotell och pensionat, passerar massor av mysiga små byar, vingårdar, slott och borgar. Frukost och alla middagar utom sista kvällen ingår. Du cyklar genom en nationalpark, längs floder, förbi sjöar och i berg. Cirka 5 mil om dagen. Reseledaren ser till att alla får ut max av resan, berättar historien om alla platser, fakta om natur och kultur och såklart fixar cykeln om det behövs. Ta med egen eller hyr en hybrid, MTB eller el-cykel. När resan är slut i Wien rekommenderar vi att du stannar några dagar i musikens huvudstad på egen hand före hemresan.
 

Resfakta
  • Antal dagar: 7 dagar/6 nätter.
  • Sträcka: 32 mil
  • Svårighetsgrad: Lätt
  • Antal deltagare: 6-14
  • Pris: 12 950 kronor per person.

Datum 2020

  • 7-13 juni
  • 5-11 juli
  • 2-8 augusti
  • 30 augusti - 5 september
  • 27 september - 3 oktober


Här kan du läsa om våra cykelveckor från Prag till Wien längs Gröna Bandet

Vi cyklade till Prag från Tyresö för några år sedan genom (stora) Polen. I sommar trampar vi vidare från Prag till Wien. En annan sommar siktar vi på att cykla från Wien till Medelhavet. Det är ett perfekt sätt att lära känna nya platser. Du tar in omgivningen med alla sinnen, får lätt kontakt med folk och kan stanna när du vill.

Läs hela inlägget »